Gözde Hatunoğlu

Doğum yaparken ölümden dönmüştü: Bu fotoğrafları paylaşmak kolay olmadı

20 Ekim 2023
Doğum yaptıktan sonra kadınların eski hayatlarına ve formlarına dönmesi epey uzun zaman alıyor. Hamilelikte alınan kilolar, bedenin yıpranması, aileye yeni katılan bebeğin bakımı derken kadınlar oldukça yıpratıcı bir süreçten geçiyor.

HAYATININ EN MUTLU GÜNLERİ BÜYÜK BİR KÂBUSA DÖNÜŞTÜ

Doğum sonrası değişen fiziğe alışmak da cabası. Gösteri dünyasının hep göz önünde olan ünlüleri için bu süreç daha da sancılı geçebiliyor. Artık beden olumlama akımıyla ve kadınlara dayatılan zayıf ve mükemmel görünme baskısının azalmasıyla birlikte ünlüler doğum ve sonrası görüntülerini saklamadan hayranlarıyla paylaşıyor.

Yine de bu baskının tamamen ortadan kalktığını söylemek zor. Televizyonların ünlü yüzü, yer aldığı realite şovlarla tanınan Louise Thompson için de durum böyle. Üstelik ünlü yıldız çok daha zorlu bir süreci atlatmış halde. Geçtiğimiz gün iki yaşına basan tatlı oğlu Leo’yla çekilmiş fotoğraflarını Instagram hesabından paylaşan oyuncu için bu aslında bir dönüm noktası.

DOĞUM YAPTIKTAN SONRA NEREDEYSE CANINDAN OLUYORDU

Sosyal medyayı aktif kullansa da daha önce doğum sonrası halini paylaşmaktan kaçınan Louise Thompson annelik paylaşımlarında zorlanıyordu. Bunun ardındaysa acı bir gerçek var: Ünlü yıldız doğum yaptıktan sonra geçirdiği komplikasyonlar sonucu yoğun bakıma kaldırılmış ve 5 hafta boyunca yaşam mücadelesi vermişti.

TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLUĞU YAŞADI, ANKSİYETEDEN KURTULAMADI

Hayatının en mutlu anında ölümün kıyısından dönen Louise Thompson için doğum ve sonrasındaki süreç çok daha zor geçti. Hastaneden çıktıktan sonra bebeğini kucağına alabilen oyuncu hem anneliğe hem de yeni doğan oğluna alışmakta çok zorluk çekti. Yeni doğum yapan kadınlarda “doğum sonrası depresyon” sıklıkla görülüyor ve çoğu zaman kendiliğinden iyileşse de ciddi durumlara yol açabiliyor.

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

15 Ekim 2023
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

ZEYREK ÇİNİLİ HAMAM 13 YILLIK RESTORASYONUN ARDINDAN KAPILARINI MUHTEŞEM BİR SERGİYLE AÇTI

Mimar Sinan’ın eseri, önemli kültür mirası Zeyrek Çinili Hamam adını UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi Zeyrek semtinden alıyor. The Marmara Grubu’nun 13 yıl süren kapsamlı restorasyon çalışmalarının ardından Zeyrek Çinili Hamam Müzesi, tarihi Bizans sarnıçları ve etkinlik-bahçe alanları ile açıldı. Küratörlüğünü Anlam de Coster’in üstlendiği Kalıntıların Şifası (Healing Ruins) sergisi 5 Kasım tarihine kadar bu tarihi hamamda ziyaret edilebilecek. Zeyrek Çinili Hamam, serginin ardından ısıtılacak ve Mart 2024 itibariyle yeniden hamam olarak hizmet vermeye başlayacak.Eser: Marion Verboom

İSTANBUL NIGHT FLIGHT KONSERLERİ DEVAM EDİYOR

Sekizinci sezonunu Şubat ayında açan ve müziğin yıldız isimlerini müzikseverlerle buluşturan Istanbul Night Flight konser serisi, 24 Ekim - 30 Kasım tarihleri arasında devam ediyor. Events Across Turkey’in, Istanbul Night Flight konser serisi kapsamında An Epic Symphony ile gerçekleştirdiği ve bir kült haline gelen Night Flight Symphony Orchestra & Choir eşliğinde gerçekleşen konserlerin sonbahar programında; Pentagram, Cem Adrian, Ahmet Kaya şarkılarıyla Mehmet Erdem, Manga ve Madrigal yer alıyor. Konserler, Ankara ve İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak. Serinin ilk konserinde Pentagram, Night Flight Symphony Orchestra&Choir eşliğinde müzikseverlerle buluşacak. 24 Ekim’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek olan konserin biletleri ise Biletix ve Biletinial’da satışta!

MONICA MOLINA İSTANBUL’DA

Güçlü vokaliyle dinleyicilerini adeta büyüleyen İspanyol şarkıcı Monica Molina 20 Ekim akşamı Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde sahne alacak. Güçlü sahne performansıyla tanınan ve ailesinin müzikal mirasından gelen yetenekle kendi benzersiz tarzını oluşturan Molina, hayranlarını derinden etkileyen duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

Yazının Devamını Oku

Mektup arkadaşlığıyla başlayan hikaye mutlu sonla bitti… Ünlü çift üçüncü çocuklarını kucaklarına aldı

13 Ekim 2023
12 yıl önce ilk kez birlikte fotoğrafları çekildikten beş ay sonra nişanlandıklarını duyurdular. Sonra da hemen evlendiler. Normalde bu kadar acele alınan nişan ve evlilik kararlarının ardından çabucak gelen ayrılık haberleri şaşırtıcı bulunmaz. Hele de bahsi geçenler gösteri dünyasının ünlü yıldızları olduğunda…

Oysa onların aşkı hem sessiz sedasız, gözlerden uzakta yaşandı hem de 11’inci yılını deviren evlilikleri aileye katılan üçüncü bebeğin müjdesiyle taçlandı. Ünlü ünsüz ayırmadan her şeyi, özel hayatlarının en mahrem detaylarını sosyal medyada göz önünde yaşayanların aksine ünlü oyuncu Carey Mulligan ve başarılı müzisyen Marcus Mumford aşklarının üzerine titremeye devam ediyor.

BEBEK MÜJDESİ GELDİ

2012’de İngiltere’de sadece ailelerinin ve yakın dostlarının katıldığı bir törenle evlenen Carey Mulligan ve Marcus Mumford gösteri dünyasının örnek evliliklerinden birini sürdürüyor. 2000’lerin başından beri rol aldığı filmlerle Hollywood’un en saygın kadın oyuncularından biri olmayı başaran 38 yaşındaki Carey Mulligan ve albümleri milyonlar satan Mumford & Sons grubunun solisti 36 yaşındaki Marcus Mumford üçüncü çocuklarını kucaklarına aldılar.

BÜYÜK AŞK ÜÇÜNCÜ ÇOCUKLA TAÇLANDI

Çiftin 2015’te doğan Evelyn adında bir kızları ve Ağustos 2017’de doğan Wilfred adında bir de oğulları var. Çift üçüncü çocuklarının adını ya da cinsiyetini henüz açıklamadı. Birlikte pek çok kez kamuoyunun karşısına çıkmış olsalar da İngiliz çift özel hayatlarını spot ışıklarından uzak tutmayı tercih ediyor. Mulligan Nisan 2015'te, kızı Evelyn'i kucağına almadan beş ay önce Vogue'a verdiği demeçte "Marcus benim olan, herkesten ve her şeyden tamamen uzak tutabildiğim tek şey, o yüzden bunu yapmaya çalışıyorum" demişti.

ŞÖHRET VE SERVETE SIRTLARINI DÖNDÜLER: ÇİFTLİKTE SAKİN BİR HAYAT

Çiftin 2012’deki özel düğünündeki az sayıda ünlü konuktan biri olan İngiliz oyuncu Sienna Miller, yakın dostları Mulligan ve Mumford’un İngiltere’deki çiftlik evlerini ve herkesten sakladıkları hayatlarını şu sözlerle anlatmıştı: "Tavukları, köpekleri, kamp ateşinin etrafına topladıkları arkadaşları var. Marcus on binlerce kişiye konser verebilir, Carey bilmem kaç Oscar'a aday gösterilebilir ve sonra çiftliklerine döndüklerinde üzerlerine büyük yün kazaklarını giyerler ve komik şapkalarını takıp tavuklarını beslerler. Bu, kurmayı başardıkları inanılmaz bir denge".

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

8 Ekim 2023
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

34. ANKARA FİLM FESTİVALİ'NDE YARIŞACAK FİLMLER BELLİ OLDU

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 2-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek 34. Ankara Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması’nın filmleri belirlendi. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol, sinema yazarı Murat Erşahin ve Başkent Üniversitesi GSTMF Film Tasarımı ve Yönetimi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Nihan Gider Işıkman’ın ön jüriliğinde yapılan değerlendirme sonucu 9 film festivalde yarışacak.

2023 yılında ulusal ve uluslararası festivallerden ödülle dönen ve Türkiye prömiyerini Ankara Film Festivali’nde yapacak filmlerden oluşan bir panorama sunacak Ulusal Uzun Film Yarışması’nda; Kıvanç Sezer’in 8X8, Melis Önel’in Aniden, Umut Evirgen’in Annesinin Kuzusu, Fikret Reyhan’ın Cam Perde, Tunahan Kurt’un Karganın Uykusu, Ayşe Polat’ın Kör Noktada, Umut Subaşı’nın Sanki Her şey Biraz Felaket, Cemil Ağacıkoğlu’nun Son Hasat ve Nehir Tuna’nın Yurt filmleri yarışacak. Festivalin “En İyi”lerine ödülleri 10 Kasım’da  Festival Ödül Töreni’nde sunulacak.

Festival En iyi Ulusal Uzun filme 100 bin, Mahmut Tali ilk Film Ödülü’ne 40.bin TL para ödülü veriyor. Festivalde bu sene ayrıca en iyi film ödülü kazanan filmin yönetmenine bir sonraki filmi için; ilk defa yapımcı Cemal Okan tarafından ‘Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü’ verilecek. Öte yandan festivalin afiş tasarım yarışması da sonuçlandı. Jürinin değerlendirmeleri sonucu yarışmayı Zeynep Sıla Demircioğlu kazandı. Afiş Tasarım Yarışmasına 205 eser başvurdu!

GHOSTLY KISSES İSTANBUL’DA

Yazının Devamını Oku

Aşkları her şeyi yener sanmışlardı... Peri masalında kötü sona doğru

6 Ekim 2023
Evlendiklerinde ikisi de bir peri masalının kahramanı gibiydi. Dünyanın en büyük kraliyet ailesinin prensi, soylu olmayan, üstelik ailenin kurallarını da hiçe sayan bir kadına gönlünü kaptırmıştı. Ve herkesin kafası bu aşkla ilgili olarak karışıkken o hiçbir şeyi umursamadı ve hayatının aşkıyla evlendi.

Bu peri masalının kahramanları elbette Prens Harry ve bir Hollywood yıldızıyken her şeyi geride bırakıp onunla evlenen Meghan Markle. 2018’de tüm dünyanın nefesini tutarak izlediği görkemli bir kraliyet düğünüyle evlenen çift 5 yılın sonunda başladıkları noktanın çok uzağındalar…

TÜM ENGELLERİ AŞARAK EVLENMİŞLERDİ

Harry’den yaşça büyük olan, daha önce evlenip boşanmış, bir ekran yüzü olarak ünlenmiş, üstelik de annesi siyah olan Meghan Markle muhtemelen İngiliz kraliyet ailesinin hayal edeceği en son gelin adayıydı. Ancak çiftin büyük aşkları artık katı kurallarını esnetmeye çalışan monarşinin engellerini aşmayı başardı.

Yine de haklarında sürekli asılsız haberler basan, Meghan Markle’la ilgili karalama kampanyaları başlatan basın onları zorladı. Aile içinde de huzursuzluk baş gösterince Harry ve Meghan şoke edici bir kararla 2020’de ABD’ye taşınmaya karar verdiler. Ve giderlerken de kraliyet ailesiyle bütün bağlarını kopardılar.

HER ŞEYİ GERİDE BIRAKIP YENİ HAYATA YELKEN AÇTILAR

Aradan geçen üç yılda verdikleri röportajlar, haklarındaki belgesel ve Harry’nin yazdığı kitapla birlikte ortaya atılan iddialarla hem kendilerini hem de terk ettikleri aileyi sıkıntılı bir sürece sokmuş oldular. Harry amcası Andrew’nun iki kızı, Prenses Eugenie ve Beatrice dışında aileden kimseyle görüşmez oldu. Meghan ise artık İngiltere’ye ayak bile basmıyor.

Çiftin lüks hayatlarına devam etmek ve kendilerini bağımsız şekilde var etmek için Hollywood yapımcılığa soyunacağı, Meghan‘ın yeniden oyunculuğa döneceği hatta politikaya da göz kırptığı konuşuluyor. Ve tüm bunlar için de prens Harry’yi yanında sürüklediği, onun hayat ve kariyer seçimlerini yönlendirdiği söyleniyor.

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

1 Ekim 2023
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

ÖDÜLLÜ FİLMLERLE SİNEMA ŞENLİĞİ: FİLMEKİMİ’NE GERİ SAYIM BAŞLADI!

İstanbul’da 13-22 Ekim tarihlerinde, İzmir’de ise 20-22 Ekim tarihlerinde Paribu sponsorluğunda gerçekleşecek Filmekimi’ne sayılı günler kaldı. Seçkinin filmleri İstanbul’da Atlas 1948 Sineması, Şişli'de City's Nişantaşı – CINEWAM Premium ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ve Sinematek/Sinema Evi'nde, İzmir’de ise Paribu Cineverse Konak Pier İzmir’de izlenebilecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 22’nci kez düzenlenecek Filmekimi’nde Cannes’dan Venedik’e Locarno’dan Toronto’ya uluslararası festivallerde dünya prömiyerini yapan ödüllü filmler yer alıyor. Festival biletleri, 4 Ekim 10.30’da başlayacak Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından 7 Ekim 10.30’da passo.com.tr, Passo mobil uygulamasından ve Passo perakende noktalarından genel satışa açılacak.

Filmekimi’nde ne izlesek?

Venedik’ten Altın Aslan’la dönen Yorgos Lanthimos’un  son filmi Poor Things, Cannes’da Altın Palmiye kazanan Justine Triet imzalı Anatomy of a Fall,  Aki Kaurismäki’nin son şaheseri Fallen Leaves, Jonathan Glazer’ın 10 yılın ardından sinemaya döndüğü ve Cannes’da Büyük Ödül’ü kazanan The Zone of Interest, Arjantin sinemasının dikkat çeken yeni yönetmeni Rodrigo Moreno’nun son filmi Los Delincuentes, ustaların ustası Hayao Miyazaki’nin on yıl aradan sonra çektiği, Toronto’nun açılışında gösterilen Çocuk ve Balıkçıl, Andrew Haigh’in  başrollerinde Paul Mescal ile Andrew Scott’ın yer aldığı merakla beklenen filmi All of Us Strangers, Todd Haynes’in Julianne Moore ve Natalie Portman gibi yıldız isimlerin başrolde olduğu yeni filmi May December, Sofia Coppola’nın Priscilla Presley ile Elvis’i konu aldığı filmi Priscilla, 2023 Cannes Film Festivali’nde Tràn Anh Hùng’a En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandıran The Taste of Things, En İyi Senaryo Ödülü’nün sahibi, Hirokazu Kore-eda imzalı Canavar, Almanya’nın bu yılki Oscar adayı olan İlker Çatak imzalı Öğretmenler Odası ve Cannes’da Altın Göz En İyi Belgesel Ödülü’nün sahibi olan Dört Kız Kardeş listenize mutlaka yazmanız gereken filmler. Zeki Demirkubuz’un yeni filmi Hayat’ın İstanbul prömiyeri de Filmekimi’nde yapılacak.Hirokazu Kore-eda / Canavar

İSTANBUL’UN KENDİNE HAS SEMTİ KADIKÖY’DE KENDİNE HAS BİR DENEYİM

Sürpriz karşılaşmaların adresi Semtine Has kapsamında, İstanbul’un kendine has semti Kadıköy’de, 9 gün boyunca semtin farklı mekanlarında, sanatın birçok dalından onlarca insan konserlerden partilere, atölyelerden rehberli turlara Kadıköy’ü disiplinler arası bir yaklaşımla yeniden keşfedecek. 13 - 21 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ve küratörlüğünü HOOD Base’in yaptığı Semtine Has ile, birçok sanatçı ve binlerce katılımcı Kadıköy’ü yeniden keşfedecek. Aga B, Chromas, Kalben, Ozbi, Ege Çubukçu, Barış Demirel, Kamufle, Burakbey, Yung Ouzo, Bade Nosa, İlke Ozan, Tutkum Boğuşmak Show, Ari Barokas gibi sanatçılarla karşılaşacağınız bu özel etkinliklerle birlikte özel tadım atölyeleri, sanatçı atölyeleri ve müzik stüdyoları turu, Kadıköy sokak sanatı turu ve söyleşiler de Semtine Has’ta. Katılım detayları ve rezervasyon için @kendinehasonline sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Angus Cloud 25 yaşında ölmüştü... Önce kocasını sonra oğlunu kaybetti: Sabah görüşürüz anne deyip gitti!

29 Eylül 2023
Dünya çapında büyük ses getiren Euphoria dizisiyle yıldızlaşan 25 yaşındaki Angus Cloud, 31 Temmuz’da trajik bir şekilde hayatını kaybetmişti. Bir tesadüf sonucu keşfedilen ve ilk rolüyle büyük bir başarı yakalayan genç yıldızın ani ölümü hayranlarını ve rol arkadaşlarını yasa boğdu.

25 YAŞINDA GELEN TRAJİK ÖLÜM...

Angus Cloud’un ölüm sebebi aylar sonra, geçen hafta açıklanmıştı. Gen yıldızın kanında birçok uyuşturucu ilaç ve maddenin bulunduğu ortaya çıktı. İçine kapanık olan ve yaşadığı bağımlılık sorununu çevresine yansıtmayan Angus Cloud’un cansız bedeni evinde annesi tarafından bulunmuştu.

Lisa Cloud, bir süredir aile evinde kalan oğlunu cansız halde bulmuş, 911’i arayarak yardım çağırmıştı. Acılı anne, sağlık görevlilerine henüz ölüm nedeni belli değilken bile “bu bir uyuşturucu aşırı dozu” olabilir bilgisini vermişti. Angus Cloud, ona şöhreti getiren Euphoria dizisinde de bir uyuşturucu satıcısını oynuyordu.

ÖLÜMÜYLE İLGİLİ SÖYLENTİLER ÇOK KONUŞULDU

Yıldız ismin ölümünün ardından birçok söylenti ortaya atıldı. Herkesin üzerinde birleştiği iddia ise Angus Cloud’un, çok sevdiği babasının kanserden ölmesinin ardından kendini bir türlü toparlayamadığı ve büyük bir acıyla baş etmeye çalıştığı oldu. Ailesi, Angus Cloud’un ölümünün ardından duygu dolu bir açılama yapmıştı.

Anne Lisa Cloud ise, oğlunu kaybettikten sonra konuyla ilgili ilk kez konuştu. People dergisine bir röportaj veren Lisa Cloud, oğlunu o halde bulduğu anları ve yaşadığı büyük acıyı ilk kez dünyayla paylaştı. Dün yayınlanan röportajda People'a "Oğlum burada vefat etti" diyen Lisa Cloud, yıldız aktörün ahşap masasını işaret etti.

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

24 Eylül 2023
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

İŞ SANAT’TA YENİ SEZON BAŞLIYOR!

İş Sanat, yeni konser sezonunu Cumhuriyet’in 100. Yılı’nı kutlamak üzere orkestra şefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde dünyaca ünlü tenor Murat Karahan’ın 100. Yıl Gala konseriyle 2 Kasım Perşembe günü açıyor. Kasımdan hazirana kadar sürecek sezonda yine birçok yerli ve yabancı sanatçı İş Sanat sahnesine konuk olacaklar.

İş Sanat’ın İstanbul ve Ankara’daki müzelerimizde devam eden Yaşasın Cumhuriyet sergisinin yanı sıra Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi de 29 Ekim’de Beyoğlu’nda ziyarete açılacak. Cuma İş Çıkışı konserleri, Antik Sahne etkinlikleri ve YouTube kanalında sürecek yayınlarla birlikte İş Sanat sahnesinin klasik konserlerine Kronos Quartet’ten Aleksey Igudesman’a, Giuliano Carmignola’dan Timothy Chooi’ye önemli isimler konuk olacak.

Keman virtüözü, besteci ve komedyen Aleksey Igudesman İş Sanat’a özel hazırladığı “Beethoven and More” (Beethoven ve Daha Fazlası) başlıklı konser, İspanya’nın dünyaca ünlü pop-rock sanatçılarından Luz Casal ve piyanist, besteci, söz yazarı ve şarkıcı Karsu’nun, İş Sanat’a özel hazırladığı “Dünya’nın Sesleri” başlıklı konser de sezonun ağır toplarından.

Nâzım Hikmet, Âşık Veysel, Ahmet Muhip Dıranas, Nezihe Meriç ve Melih Cevdet Anday’ın eserlerinden derlenen şiir ve hikâye dinletilerin de yer aldığı bu zengin yeni sezonla ve sezon programıyla ilgili tüm bilgiler www.issanat.com.tr adresinde, biletler ise İş Sanat ana gişe ve Biletix’te.

Yazının Devamını Oku