Gözde Hatunoğlu

Haftanın kültür sanat ajandası

13 Kasım 2023
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

13. ULUSLARARASI SUÇ VE CEZA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 17-23 Kasım 2023 tarihlerinde, Atlas 1948 Sineması, Kadıköy Sineması ve İBB Beyoğlu Sineması'nda gerçekleşecek. Bu yılki teması "İfade Özgürlüğü" olan festivalde  31 ülkeden 47 yapım var. Bu yapımlardan 24'ü İstanbul, Türkiye ve dünya prömiyerlerini yapacak. Festivalin Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 9, Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması’nda ise 10 film yarışacak. Festival kapsamında düzenlenen Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Yarışması, bu yıl ikinci yılını kutluyor. Bu kategoride 10 kısa metraj belgesel film gösterime girecek ve yarışacak. 'Adalet Terazisi' bölümünde ise dünya sinemasının seçkin örneklerinden 14 film yer alacak.

Onur Ödülleri

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde Sinema Onur Ödülü, sinema ve tiyatroda yıllardır sürdürdüğü çalışmaları için oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu’na, insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda sürdürdüğü çalışmaları nedeniyle Akademik Onur Ödülü Prof. Dr. İonna Kuçuradi’ye veriliyor. Festivalde ayrıca sinema sanatının tanıtılması ve gelişmesi için yaptığı katkılar nedeniyle Alin Taşçıyan’a ve görüntü yönetmeni olarak birçok filmin ortaya çıkmasında emeği olan Hüseyin Özşahin’e Sinemaya Katkı Ödülleri verilecek.Açılış filmi / Alev Sönmeden Önce

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali tam biletleri; gündüz (11.30 - 13.30) seanslarında 40 TL, akşam (16.30 - 19.00 - 21.30) seanslarında 60 TL olarak belirlendi. Festival boyunca öğrenciler tüm seanslar için 20 TL'ye bilet alabilecek. Bilerler Bilitinial’da, festival çizelgesi ve filmlerle ilgili bilgiler ise festivalin web sitesinde.

KÖPRÜDE BULUŞMALAR’IN FİLM GELİŞTİRME ATÖLYESİ İÇİN BAŞVURULAR

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Köprüde Buluşmalar’ın Film Geliştirme Atölyesi için başvurular başlıyor. Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu Köprüde Buluşmalar, ülkemizin yapımcı, yönetmen ve senaristlerini uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturuyor. Köprüde Buluşmalar bu yıl 24-26 Nisan 2024 tarihleri arasında 19. kez düzenlenecek. Köprüde Buluşmalar kapsamında gerçekleştirilecek Film Geliştirme Atölyesi, sinemacılara yeni uzun metraj projelerinin ilk uluslararası sunumunu yapmaları için olanak yaratırken ortak yapımlar için de zemin hazırlamayı amaçlıyor. Atölyeye Türkiye’den seçilen projelerin yönetmen, senarist ve yapımcıları, uluslararası projelerin ekipleriyle birlikte yapacakları ön hazırlık ve sunum teknikleri eğitimine ek olarak senaryo, prodüksiyon, dağıtım ve pazarlama üzerine kapsamlı bir çalışma yapacak. Uluslararası yapımcı, dağıtımcı, festival ve fon temsilcileri ve yayın kuruluşlarıyla yaptıkları toplantılarda iş birliklerinin ilk adımlarını atacak proje ekipleri, ayrıca projelerini uluslararası sinema profesyonellerinden oluşan jüriye sunacak. Atölye başvuruları için son gün 11 Aralık.

Yazının Devamını Oku

Harry ve Meghan için tatsız doğum günü sürprizi: Adlarını anmak bile yasak!

12 Kasım 2023
Kral Charles'ın tacını taktıktan sonraki ilk doğum gününe sayılı günler kaldı. Kralın hayatında bir dönüm noktası olan 75. yaş günü için hummalı çalışmalar da çoktan başladı. Saray görevlileri ise panik içinde doğum gününde yaşanabilecek tatsızlıkları hatta skandalları önlemenin peşine düştü...

"Her iki etkinlikte de Sussex tartışmalarının kesinlikle masada olmayacağı çok açık bir şekilde ifade edildi." Kral Charles’ın hayatının belki de en özel doğum günü için Buckingham Sarayı koridorlarında başlayan hazırlıklarda telaşlı bir hal var.

14 Kasım’da 75. yaş gününü kutlayacak olan Charles krallık tacını taktıktan sonraki bu ilk ve aslında hayatının en özel doğum gününde İskoçya’da bir değil iki ayrı kutlamaya katılacak. Kraliyet ailesinin en üst düzey üyeleri de elbette onun yanında yer alacak.İngiltere'nin yeni kralı Charles, annesi Elizabeth öldükten sonraki ikinci, tacını takıp patlamento açılışında ilk konuşmasını yaptıkan sonraki ilk doğum gününü kutlamaya hazırlanıyor

ÖZEL KUTLAMA YİNE İKİ KİŞİ EKSİK YAPILACAK

Ama bu kalabalık kutlamada iki eksik olacak. Tahmin edeceğiniz gibi kralın küçük oğlu Prens Harry ve eşi Meghan Markle bu özel günde varlık göstermeyecek. Daha doğrusu gösteremeyecekler. Çünkü geçen hafta çıkan haberlerin aksine bu doğum günü için İngiltere’den bir davet dahi almamışlar.

Oysa ilk başta Sussex düşü ve Düşesinin Charles’ın doğum gününe çağırıldığı ancak çiftin bu davete burun kıvırdığı söylenmişti. Ancak gerçek bir kez daha Harry ve Meghan çifti tarafından yansıtılandan farklı çıktı. “İstenmeyen gelin” denen eşiyle birlikte kendisi de artık istenmeyen evlat pozisyonuna düşen prens babasının bu özel günü için aileden davet bile alamadı.Harry ve Meghan bir çift olarak İngiltere'ye en son Kraliçe Elizabeth'in cenazesi için birlikte ayak basmıştı... Onlara artık resmi görev ve davetler yasak ancak kralın ailes arasında yapılacak doğum günü kutlamasına dahi çağırılmadılar üstelik bundan daha da beter bir durumda kaldılar

RESMİ GÖREV YOK AMA AİLE TOPLANTISINDA YER ALABİLİRLER

Kraliyet görevlerinden istifa edip ülkeyi terk ettikleri için Harry ve Meghan artık “çalışmayan” aile üyesi sayılıyorlar ve resmi görevler ve davetlerde yer alamıyorlar. Buna tüm ailenin Buckingham Sarayının balkonunda verdiği o meşhur toplu pozlar da dahil. Öte yandan kral oğlu ve gelini olarak aile toplantılarında ve bu tür özel günlerde aslında onlara kapılar hâlâ açık.

DEĞİL ADLARI BAŞ HARFLERİ BİLE YASAK!

Yazının Devamını Oku

Ünlü oyuncunun hizmetliyle gizli ilişkisinden doğmuştu… Babasının ünlü pozunu verdi

10 Kasım 2023
Yaptığı tek gecelik bir kaçamak hem çok büyük bir skandal yaratmış hem de 25 yıllık evliliğine mal olmuştu. Üstelik bahsi geçen kişi sadece ünlü bir oyuncu değil aynı zamanda siyasete de atılmış efsane bir figürdü.

Bir vücut geliştirmeci olarak epey yol aldıktan sonra şansını oyunculukta deneyen Arnold Schwarzenegger, önce Barbar Conan sonra da Terminatör film serisinde başrol oynayarak adını Hollywood tarihine yazdırmış büyük bir efsaneye dönüşmüştü.

Uzun oyunculuk kariyeri boyunca sayısız aksiyon filminin kahramanı olarak izleyicilerin karşısına çıkan Schwarzenegger daha sonra siyasete de atıldı ve California valisi seçilerek büyük bir başarı kazandı. 8 yıl boyunca bu koltukta oturan usta aktör Time dergisinin dünyanın en etkili kişileri listelerinde de üst üste yer almayı başarmıştı.

TEK GECELİK KAÇAMAĞI HER ŞEYİNİ ELİNDEN ALDI

25 yıl boyunca eski bir haberci ve ABD’nin suikast kurban giden yeğeni Maria Shriver’la evli kalan Terminatör lakaplı oyuncu 4 çocuğu ve örnek aile yaşantısıyla siyasi kariyerinde de oyunculukta olduğu gibi büyük başarı kazanmıştı. Maria Shriver’ın Kennedy ailesiyle akrabalığının ünlü aktörün yolunu açtığını söylemeye gerek yok…

Tüm bu başarılı kariyer ve övgülerle bahsedilen hayat ise bundan 12 yıl önce ortaya çıkan gerçeklerle altüst oldu. Ünlü aktörün, Arnold Schwarzenegger ve Maria Shriver’ın tüm evliliği boyunca evlerinde çalışan hizmetlileri Mildred Baena’dan bir çocuğu olduğu ortaya çıktı. Bu büyük skandal sonrası Schwarzenegger hem siyasi kariyeri hem de evliliğini sonlandırmak zorunda kaldı.

SKANDAL ÇOCUK 26 YAŞINA GELDİ

Yazının Devamını Oku

İki yıllık aşk evliliğe doğru gidiyor: Ünlü çift gizlice nişanlanmış

5 Kasım 2023
Hollywood yıldızları son günlerde sürekli giydikleri tuhaf kostümlerle fotoğraflanıyor. Cadılar Bayramı nedeniyle Los Angeles’ta verilen partilere giden ünlü oyuncular yakın arkadaşlarının evlerinde ya da özel kulüplerde verdikleri partilerde boy gösteriyor.

İşte bu partilerden biri hem yaşanan yıldız yağmuru sebebiyle paparazzilerin uğrak yeri oldu hem de son zamanlarda çok konuşulan bir ünlü aşkının artık giderek ciddileştiğinin kanıtını ortaya çıkardı.

İki yıldız oyuncu Channing Tatum ve Zoe Kravitz, boşandıktan sonra mutluluğu birbirlerinin kollarında bulmuştu. Bu sürpriz ilişki 2021’de ortaya çıkmıştı.

Özel hayatlarını gizli yaşayan ve çok fazla ortalıkta görünmeyen Channing Tatum ve Zoe Kravitz, bir süredir birlikte oldukları iddialarını ayrı ayrı gelip el ele ayrıldıkları Met Gala’da dünyaya ilan etmişti.

2 yıldır mutlu bir ilişki yaşayan ancak kırmızı halılarda bile yan yana poz vermekten kaçınan Tatum ve Kravitz pazar günü arkadaşları, ünlü model Kendall Jenner’ın verdiği Cadılar Bayramı partisine katıldılar.

Zoe Kravitz, efsane korku filmi Rosemary's Baby’deki Rosemary kılığında, elinde kocaman bir bıçakla, Channing Tatum ise başında başlığı ve üzerinde uyku tulumuyla bebek olarak geldikleri partide bu kostümlerin yardımıyla tanınmayacaklarını ummuşlardı.

Zoe Kravitz, efsane korku filmi Rosemary's Baby’deki Rosemary kılığında, elinde kocaman bir bıçakla, Channing Tatum ise başında başlığı ve üzerinde uyku tulumuyla bebek olarak geldikleri partide bu kostümlerin yardımıyla tanınmayacaklarını ummuşlardı.

Ancak partinin girişinde nöbet tutar gibi bekleyen paparazziler iki yıldızın boy boy fotğraflarını çekmekte gecikmedi. Ve Zoe Kravitz, kostümünün bir parçası olan bıçağı tuttuğu elindeki nişan yüzüğünü de böylece saklayamamış oldu.

Yazının Devamını Oku

Sıkı dostu Prens Harry'yle arası bozuldu, rotayı kral babasına kırdı: David Beckham şövalyelik peşinde!

3 Kasım 2023
David Beckham sadece dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü futbolcularından biri değil. O aynı zamanda yıllarca İngiltere adına milli takımda kaptanlık yapmış ve ülkesinin gururu olmuş büyük bir yıldız.

Futbol kariyerinin çoğunda Manchester United formasını giyen ve neredeyse tamamına yakınında da İngiltere milli takımının kaptanlığını yapan David Beckham ülkesinin en büyük yıldızlarından biri ve halkın gözünde de büyük bir kahraman gibi görülüyor.

KARI KOCA BECKHAM'LAR KRALİYET NİŞASINA SAHİP

Bu hizmetlerinden dolayı da gençlik yıllarından beri İngiliz kraliyet ailesiyle içli dışlı. Beckham 2003 yılında, henüz 28 yaşındayken İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in elinden OBE adı verilen kraliyet nişanıyla onurlandırılmıştı.

2017 yılında Beckham’ın eşi Victoria da modaya yaptığı katkılardan dolayı OBE nişanı aldı. Silahlı kuvvetler, bilim, sanat, edebiyat ya da kültürün tanıtımı alanında üstün başarılardan dolayı kraliyet tarafından verilen bu nişana böylece Beckham’lar karı koca sahip oldular.

KRALIN KRİTİK YEMEK DAVETİNİ KABUL ETTİ

Basına yansıyan son haberlere göre David Beckham Kral Charles’tan gelen bir yemek davetini kabul etti ve bu yemekte ünlü futbolcu İngiliz hükümdardan başında yer aldığı Prens Vakfı'nın elçisi olmasını isteyecek.

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

29 Ekim 2023
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

İSTANBUL’A YÜZÜNCÜ YIL ARMAĞANI

Türkiye İş Bankası’nın uzun yıllar Beyoğlu Şubesi olarak hizmet veren, korunması gerekli kültür varlığı tescili bulunan tarihi bina Resim Heykel Müzesine dönüştürüldü. Resim Heykel Müzesi, Cumhuriyetimizin 100. yaşında Türkiye İş Bankası’nın ülkemize armağanı olarak 29 Ekim’de kapılarını sanatseverlere açtı. İş Sanat'ın çatısı altında hayata geçirilen müzede Osman Hamdi Bey'den Şeker Ahmet Paşa'ya, Hoca Ali Rıza'dan İbrahim Çallı'ya pek çok sanatçının 2.700 civarında eserinin bulunduğu Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu, ülkemizin en geniş ve en zengin özel koleksiyonlarından biri olarak biliniyor. Resim Heykel Müzesi'nde bu koleksiyondan seçilen 600'e yakın eser de ilk kez görücüye çıkacak.

İSTANBUL KOMEDİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

İstanbul Komedi Festivali ile 6. yılında da komedinin kalbi İstanbul’a neşe getirmeye hazır. Bu sene 6. kez izleyicilerle buluşacak olan ve BKM’yle Maksimum Kart ana sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Komedi Festivali 5 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında söyleşiler, stand-up’lar, doğaçlama gösteriler, kapalı gişe tiyatro oyunları ve çocuk etkinlikleriyle dolu. Bu yıl İngiliz komedyenleri de Türk izleyicisi ile buluşturacak olan festivalin programı https://www.istanbulkomedifestivali.com adresinde, biletleri de Biletix’te satışta.

HAFTANIN YENİ ŞARKILARI / ALBÜMLERİ

Evrencan Gündüz’den 2 yeni şarkı birden

Yazının Devamını Oku

Sürpriz ilişkilerini artık saklamıyorlar… Kırmızı halıda ilk kez el ele!

26 Ekim 2023
Biri yıllar boyunca sadece sinemanın değil dünyanın en güzel kadınlarından biri olarak anıldı. Diğeri ise sinemanın çılgın yeteneklerinden, dahi yönetmenlerinden biri olarak nam saldı. Artık ikisi de kimine göre olgunluk yıllarını kimine göre de hayatlarının sonbaharını yaşıyor.

59 yaşındaki İtalyan yıldız Monica Bellucci ve 65 yaşındaki efsane yönetmen Tim Burton bir süredir dolu dizgin bir aşk yaşıyorlar. Bu beklenmedik sürpriz aşk ortaya çıktığından beri çok konuşuldu.

Ancak bu aşkın kahramanları olan Bellucci ve Burton bugüne kadar hep aşklarını gözlerden uzakta, basının karşısına çok çıkmadan yaşamayı seçtiler. Ta ki şimdiye kadar…

Çift ilk kez basının ve dünyanın karşısına el ele ve yanak yanağa poz vererek çıktı ve 18. Roma Film Festivali'ndeki Diabolik Chi Sei galasında aşk dolu bir görüntü sergiledi. Monica Bellucci, filmin başrol oyuncularından biri.

Tim Burton da sevgilisini bu özel gecede yalnız bırakmadı ve kırmızı halıya onun elini tutarak geldi. Böylece taze aşıklar ilişkilerini dünyanın önünde resmileştirmiş oldu. Aslında Monica Bellucci ve Tim Burton’ın bir süredir gizli bir ilişki yaşadığı biliniyordu.

Çift ilk kez geçen şubat ayında, Sevgililer Günü’nde aşkın başkenti Paris sokaklarında birlikte görüntülenmişti. Bu fotoğrafların çekilmesinden önce de birkaç aydır birlikte oldukları ortaya çıkmıştı. 59 yaşındaki İtalyan yıldız en sonunda haziran ayında Elle France'a verdiği bir röportajda Tim Burton’la ilişkilerini doğruladı.

“Ne diyebilirim ki... Her şeyden önce o adamla tanıştığım için mutluyum. Bu hayatta nadiren gerçekleşen karşılaşmalardan biri... Onu insan olarak tanıyorum, onu seviyorum ve şimdi onunla bir yönetmen olarak tanışacağım, başka bir macera başlıyor.”

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

22 Ekim 2023
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

CUMHURİYET'İN 100. YILINDA 25. YAŞINI KUTLAN ULUSLARARASI İSTANBUL KUKLA FESTİVALİ BAŞLIYOR

Uluslararası İstanbul Kukla Festivali “100’de 25” sloganıyla bu yıl 25. kez izleyiciyle buluşuyor. Sanat yönetmenliğini Cengiz Özek’in üstlendiği festival, 25 Ekim’de perdelerini açacak. 5 Kasım’a kadar devam edecek festivalin sloganı, Cumhuriyetin 100. festivalin de 25. Yaşına gönderme yapıyor. 8 ülkeden 10 oyunun izleyiciyle buluşacağı festivalde Türkiye’den de 8 oyun yer alacak. Toplam 51 gösterinin yer alacağı festivalde film gösterimleri, atölyeler, söyleşiler de yer alıyor. Karagöz Figürleri Sergisi de festival boyunca görülebilecek.

Festival bu yıl Akbank Sanat, Alan Kadıköy, Fişekhane, DasDas, Turşucuzade Konağı Sıbyan Mektebi ve Mall of İstanbul’da gerçekleşecek. Turşucuzade Konağı ve Mall of İstanbul’daki gösteriler ücretsiz. Diğer gösteriler için biletler Biletinial.com’dan ve DasDas için de Mobilet.com’dan satın alınabilir. Festivalle ilgili tüm bilgiler https://www.istanbulkuklafestivali.com/ adresinde.

TEKFEN FİLARMONİ’DEN GÖRKEMLİ 100. YIL KONSERİ

Tekfen Filarmoni, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümünü çok özel bir konserle kutlamaya hazırlanıyor. İstiklal Marşımızın bilinmeyen yönlerini anlatacak konser 25 Ekim’de CSO Ada Ankara’da, 28 Ekim’de ise İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi’nde dinleyicilerle buluşacak. Konserde, Kurtuluş Savaşı sürerken açılan yarışmaya başvuran ve notalarına ulaşılabilen 55 besteden 11’inin yer aldığı bir seçki de 100 yıl sonra ilk kez yeniden icra edilecek. Konserlerin biletleri Biletinial’da satışta.

Yazının Devamını Oku