Gözde Hatunoğlu

Haftanın kültür sanat ajandası

11 Aralık 2023
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

AKBANK SANAT’TAN 30.  YILA ÖZEL SERGİ

Akbank Sanat’ın 30. yaşını kutladığı “Bir İçgörü Mekânı: Akbank Sanat ve 30 Yıl” sergisi kapılarını sanat severlere açtı. Akbank Sanat’ta düzenlenmiş 31 farklı sergi ve ardındaki hikayelere uzanan bir zaman yolculuğu niteliği taşıyan serginin küratörlüğünü Hasan Bülent Kahraman, konsept ve tasarımını ise Bülent Erkmen yaptı. Sergiyi 20 Ocak tarihine kadar Akbank Sanat’ta ziyaret edebilirsiniz.

ENSEMBLE RUSTAVİ, 5 YIL ARADAN SONRA YENİDEN İSTANBUL'DA

Dünyaca ünlü dans topluluğu Gürcistan Devlet Halk Dansları "Rustavi" ile uzun bir aradan sonra yeniden İstanbullu seyirciyle buluşuyor. 55 kişilik efsane kadro ve onlara eşlik eden 10 kişilik müzisyen ekibi ile Türkiye'de Kafkas dansı aşıkları buluşturacak bu çok özel dans gösterisi 16 ve 17 Aralık’ta Bostancı Gösteri Merkezinde. Biletler Biletix’te satışta.

“CUMHURİYET KADINLARI SAHNEYE ÇIKIYOR”

Cumhuriyetin 100. yılında, Türkiye’de kadınların toplumsal, kültürel ve siyasal alanda elde ettikleri kazanımları ve karşılaştıkları zorlukları hatırlatmak ve ilham vermek amacıyla, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından düzenlenen “Cumhuriyet Kadınları Sahneye Çıkıyor” araştırma sergisi Goethe-Institut Ankara’da 24 Şubat 2024’e kadar ziyarete açık olacak. . Serginin küratörlüğünü mimar Müge Cengizkan ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ali Cengizkan üstleniyor.

Yazının Devamını Oku

İlişkilerini bir yıldır herkesten sakladılar: Ünlü sunucu kraliçenin eski kocasıyla aşk yaşıyor!

10 Aralık 2023
İngiliz kraliyet ailesinde yaşanan kavgalar, skandallar ve aşklar her zaman dünyanın ilgilisini çok çekiyor, her zaman da aylarca ve haftalarca manşetlerde kalarak çok konuşuluyor. Bu ilgi çeken öyküler de genelde ailenin daha genç ve göz önünde olan üyeleriyle ilgili oluyor.

Zaten isimlerini yazınca kimlerden bahsettiğimizi hemen anlayacaksınız… Prenses Diana’nın Charles’la mutsuz evliliğini bitirip gerçek aşkı bulmuşken trajik şekilde ölmesi, Prens William ve büyük bir aşkla sevdiği eşi Kate Middleton’la evlilikleri, ailenin küskün prensi Harry ve onun istenmeyen karısı Meghan’ın maceraları…

İngiliz kraliyet ailesi her zaman haklarında ortaya çıkan bu tür haberler ve dedikodularla çalkalanıyor, böylece gündem yaratmaya da devam ediyor. Bu kez gelen haberse hiç akla gelmeyecek, biraz da deyim yerindeyse “yaşını başını almış” üyelerle ilgili oldu.

Gerçi aile üyesi demek pek doğru değil ama bahsi geçen kişinin aileyle büyük bağı da inkar edilemez bir bağ! Yıllar boyu İngiliz televizyonlarının en sevilen sunucularından olan, BBC dahil sayısız kanalda sayısız programda çalışmış saygın isim Anne Robinson’ın 1 yıldır gizli gizli Kraliçe Camilla’nın eski kocası Andrew Parker Bowles’la aşk yaşadığı ortaya çıktı.

“Televizyonun kraliçesi” olarak anılan ve sunduğu programlardaki sert tavırlarıyla meşhur olan 79 yaşındaki ünlü sunucu gönlünü İngiltere Kraliçesi Camilla’nın boşandığı kocası 83 yaşındaki Andrew Parker Bowles’la aşka yelken açtığı, ikilinin bir yıldır gizlice sevgili olduğu açığa çıktı.

Andrew'un eski eşi Kraliçe Camilla'nın, bu sürpriz aşkı bildiği ve ilişkiyi desteklediği iddia edildi. Camilla, İngiliz televizyonlarının bu deneyimli ismiyle uzun yıllardır tanışıyor. Her ikisi de iki kez evlenmiş olan Anne Robinson ve Andrew Parker Bowles çiftin bir arkadaşı The Sun gazetesine "İkisi de bunu mümkün olduğunca uzun süre gizli tutmak istedikleri için birlikte fotoğraf çektirmekten özenle kaçındılar” açıklamasını yaptı.

Yakın çevresi ünlü sunucu için "Annie herkese gururla bir pazarcı tavuk satıcısının kızı olduğunu ve bir züppeden olabildiğince uzak durmak istediğini söylerdi. Şimdi ise kraliyet ailesiyle bağları olan, Ana Kraliçe ve Prenses Anne ile sıkı fıkı görüşen bir adama aşık oluverdi. Alın size şahane bir dizi senaryosu!” yorumunu yaptılar.

Yazının Devamını Oku

Eşleri tarafından aldatıldılar sonra da sevgili oldular! 'Onlar bize ihanet etmeseydi bu aşk doğmazdı!'

10 Aralık 2023
Yıllarca ekranda birlikte haber sunan iki ünlü televizyoncunun yarattığı skandal bu yılın en çok konuşulan magazin olaylarından biri haline gelmişti. İş arkadaşlıkları büyük bir aşka dönüşen iki ünlü ekran yüzü başkalarıyla evliydi ve görünürde çok mutluydu…

BİR YILDIR KONUŞULAN İHANET SKANDALI

Amerikan basını artık onlara ‘muhabbet kuşları’ demeye başlamıştı. Yasak aşkın iki ünlü kahramanıysa bir süredir ilişkilerini kimseden saklamadan yaşamaya başladı.

Hem başkalarıyla evli olan hem de birlikte bir program sundukları için iş arkadaşı sayılan Amy Robach ve T.J. Holmes’un evlilik dışı ilişkisi 2022’nin sonunda ortaya çıktı ve bu yıl boyunca gündemde kalmaya devam etti.

YAKINLIKLARI İŞ ARKADAŞLIĞINDAN SANILIYORDU, GERÇEK BAŞKA ÇIKTI

Good Morning America adındaki, ülkenin en çok izlenen sabah haberleri programlarından biri olan yapımın ortak sunucuları uzun süredir aynı ekranı paylaşıyor, samimiyetleri de yakın iş arkadaşları olmalarına bağlanıyordu.

Oysa ikisi de evli olan ünlü sunucular bir yandan eşleriyle poz vermeye devam ederken bir yandan da yasak bir aşk yaşıyordu. Sürekli gizli gizli buluşan ikili en sonunda birlikte fotoğrafları çekilerek deyim yerindeyse “yakayı ele verdi”.

İKİSİ DE EVLİ OLAN SUNUCULAR İŞLERİNDEN KOVULDU

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

3 Aralık 2023
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

KUMPANYA EKİBİNDEN “GEÇEN GÜN” SEYİRCİYLE BULUŞUYOR

Beykoz Kundura’nın disiplinlerararası sahnesi Kundura Sahne’nin yapımcılığını üstlendiği “Geçen Gün” adlı oyun, seyircisiyle 8 Aralık akşamı ilk kez buluşacak. Görme ve algılama biçimini tersyüz eden projeleriyle tanıdığımız Kerem Kurdoğlu’nun yazdığı, Naz Erayda ve Kerem Kurdoğlu’nun birlikte yönettikleri oyunda, Esme Madra ile Ozan Çelik rol alıyor. Ses, söz ve hareket parçalarından oluşan bir şehir hikâyesinin anlatıldığı oyun 8 Aralık’ta prömiyerini yaptıktan sonra 9 ve 10 Aralık’ta da Kundura Sahne’de izlenebilecek. Detaylar ve biletler beykozkundura.com ’da.

KÜÇÜKÇİFTLİK PARK’TA BU AY HER HAFTA SONU KONSER VAR

KüçükÇiftlik Park’ın ışıltılı yılbaşı kasabası Wonder Village, ay boyunca her hafta sonu konserlerle coşacak. Adamlar, Yüksek Sadakat, The Ringo Jets, Sena Şahin, Evdeki Saat, The Away Days gibi isimlerin yer alacağı konserlerin biletleri Biletix ’te ve Biletino ’da. Wonder Village, KüçükÇiftlik Park’ta 30 Aralık’a kadar ailelerin birlikte gezip eğlenebileceği çarpışan arabalar, atlıkarınca, buz pateni pisti, dünya lezzetleri ve geleneksel tatların buluştuğu yeme içme alanları ve hediyelik alışveriş stantları da yer alıyor.

MOR VE ÖTESİ'NDEN YILIN SON KONSERİ

Rock müziğin ülkemizdeki en sevilen gruplarından mor ve ötesi, yılın son konseri için sahnede. Grup, en sevilen şarkılarından oluşan özel bir konser ile, 30 Aralık 2023 gecesi Volkswagen Arena'da Epifoni organizasyonuyla hayranlarıyla buluşacak. Konserin biletleri Biletix ’te ve Biletino ’da satışta.

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

27 Kasım 2023
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

İTALYAN SİNEMASIYLA BULUŞMA

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen “İtalyan Sinemasıyla Buluşma”, çağdaş İtalyan sinemasının en yeni ve dikkat çeken yapımlarını 27 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında İstanbul’a getiriyor! İstanbul İtalyan Kültür Merkezi tarafından, Cinecittà’nın değerli iş birliğiyle ve Türkiye’nin İtalyan Büyükelçiliği ve İstanbul İtalya Başkonsolosluğu’nun himayesinde gerçekleşecek etkinlikte film gösterimleri İtalyan Kültür Merkezi’nde ve Sinematek/Sinema Evi Kadıköy’de yapılacak. Programda İtalya’nın son dönem sinemasına ışık tutan, dünya festivallerine damga vuran filmler var. Seanslar ve filmlerle ilgili bilgiler iicistanbul.esteri.it ve instagram.com/iicistanbul adreslerinde.

“TOZ” SAHNE YOLCULUĞUNA ANKARA’DA DEVAM EDİYOR

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun kaleminden çıkan ve perde dediği günden beri kapalı gişe oynayan tek kişilik oyun “Toz”, sahne yolculuğuna Ankara’da devam ediyor. Hira Tekindor’un yönettiği ve Zerrin Tekindor’un muhteşem performansıyla hafızalara kazınan oyun, Aysa Prodüksiyon organizasyonuyla 24 ve 25 Aralık’ta Ankara MEB Şura Salonu’nda seyirciyle buluşacak. Oyunun biletleri Biletinial’da satışta.

MELİKE ŞAHİN’DEN ÖĞRETMENLERE ÖZEL KONSER!

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen konserde Melike Şahin, 2 Aralık Cumartesi günü saat 19.30’da Artİstanbul Feshane’de İstanbullu öğretmenlerle buluşacak. Tüm öğretmenlerin katılabileceği etkinliğin ücretsiz biletleri “İstanbul Senin” uygulaması üzerinden temin edilecek. Konsere giriş için öğretmenlerin uygulama üzerinden alacakları QR kod ile birlikte, öğretmen kimlik kartlarını veya görev yeri belgelerini göstermeleri yeterli olacak. Ayrıca bu özel buluşmaya QR kod alması koşuluyla öğretmenlerin yanlarında bir misafirleri de katılabilecek.

Yazının Devamını Oku

Sosyetik güzel ikinci kez anne oldu... Sürpriz bebeğinin adını doğmadan 10 yıl önce koymuş!

26 Kasım 2023
Bir gün uslanıp durulacağına bile kimseler inanmazken o mutlu yuvasını kurdu, defalarca nişanlanıp evliliğin kıyısından döndükten sonra hayatının aşkıyla evlendi. Hayatı dışarıdan bakıldığında çok mutlu ve ışıltılı görünse de aslında genç yaşından beri sayısız üzüntü ve skandalla boğuşmuştu.

Herkes onu “sosyetik güzel” olarak anıyor. Çünkü ailesi dünyanın en büyük otel zincirine sahip. Paris Hilton da içine doğduğu bu lüks ve şöhret dolu hayatın tadını deyim yerindeyse sonuna kadar çıkardı. Hem de biraz fazlasıyla...

Bir yandan da adı hep skandallarla anıldı, okul yıllarında tacize uğradığı ortaya çıktı, başı uyuşturucuyla derde girdi, hapse bile düştü. Yata odası görüntüleri internete sızınca kâbus dolu günler geçirdi. Üstelik aşkta da istediğini bulamamış, hep evliliğin kapısından dönmüştü.

HAYATININ AŞKINI BULUNCA DÜNYASI BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞTİ

Paris Hilton için her şeyin değişmesi ve hayatına yeni bir sayfa açması ünlü iş insanı Carter Reum’a gönlünü kaptırmasıyla oldu. 2021’de muhteşem bir düğünle evlenen çift bu yılın ocak ayında da ilk oğulları Phoenix'i kucaklarına almıştı.

Deyim yerindeyse attığı her adım olay olan Paris Hilton’un annelik macerası ve oğlu Phoenix'in doğumu da olay yaratmıştı. Annesi Kathy Hilton geçen yılın son günlerinde “Kızım anne olmayı çok istiyor ama çocuk yapmayı beceremiyor” şeklinde tuhaf ve tatsız bir açıklama yaptıktan çok kısa bir süre sonra Paris bombayı patlatmıştı.

OĞLU OLDUĞUNU ANNESİ DAHİL HERKESTEN SIR GİBİ SAKLAMIŞTI

Herkesten sır gibi sakladıkları oğullarının doğumunu sosyal medyadan veren Paris Hilton, bebeği olduğunu annesi dahil herkesten saklamıştı. Paris Hilton ve Carter Reum’un 11 aylık oğlu Phoenix taşıyıcı anne yoluyla dünyaya geldi. Paris Hilton hamile kalmasına engel bir durumu olmadığını ancak geçmişte çocuk aldırdığını ve doğum yapmaktan korktuğunu itiraf etmişti.

Yazının Devamını Oku

Verdiği kilolar herkesi korkutmaya başladı... 'Sert bir rüzgar esse kırılacak dala benzedi'

23 Kasım 2023
Hollywood’un sadece en güzel kadınlarından biri değil aynı zamanda en başarılı aktrislerinden biri. Oyunculuk alanında ne kadar ödül varsa kazandı, En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ına da kavuştu. Sinemadaki başarısını televizyona da taşımayı bildi. Hal böyle olunca da sektörün en çok kazanan kadınlarından biri oldu.

Memleketi olan Avustralya’da başladığı kariyerini Hollywood’da taşıdığında henüz 1990’lı yılların başıydı. Aradan geçen 30 yıllık zamanda sinemanın adeta yaşayan efsanelerinden biri olmayı başardı Nicole Kidman.

Tom Cruise’la 11 yıl süren ve olaylı biten evliliğinin ardından kendisi gibi büyük bir yıldız olan ünlü Country şarkıcısı Keith Urban’la ikinci kez nikah masasına oturan Kidman 17 yıldır, başarılı kariyerinin yanında mutlu bir yuvaya sahip.

YILLARCA ESTETİKLERİ KONUŞULMUŞTU ŞİMDİ DE KİLOSU DİLE DOLANDI

Gösteri dünyasının en şık ve güzel kadınlarından biri olarak kabul edilen Nicole Kidman yıllar boyu genç kalmak adına yaptırdığı estetik müdahalelerle gündeme geliyordu. Yüz hatlarını fazla keskinleştirdiği ve gerdiği, bu yüzden de mimiklerini kullanmakta zorlandığı söylenen Kidman bu yüzden epey sert eleştirilere de uğruyordu.

Yıldız oyuncunun adı bu kez de son dönemde verdiği kilolar ve aşırı zayıflığıyla gündemde. Hollywood’un en uzun kadınlarından biri olan Kidman, her zaman zarafeti ve özellikle de kırmızı halıda tercih ettiği şık tuvaletlerle beğeni topluyor.

ZAYIFLAMADI DA SANKİ ERİYİP GİTTİ

Ancak bu kez verdiği görüntü artık sadece hayranlarını değil yakın çevresini ve ailesini de endişelendirmiş durumda. Son aylarda 10 kilodan fazla zayıflayan Nicole Kidman 1.80’lik boyuna bu zayıflık da eklenince deyim yerindeyse hayalete dönmüş durumda.

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

19 Kasım 2023
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

EKİN SU KOÇ’UN KİŞİSEL SERGİSİ “VENÜS'ÜN YENİDEN DOĞUŞU” ANNA LAUDEL’DE

Ekin Su Koç’un Berlin’de hazırlıklarına başlayıp, Ayvalık’ta üretimini tamamladığı eserlerinin yer aldığı, beden algısı, cinsiyet önyargıları ve kadın olma hali temaları etrafında şekillenen,“Venüs’ün Yeniden Doğuşu” sergisi Anna Laudel Istanbul'da açıldı. Koç’un tuval üzerine boya, epoksi ve kağıt üzeri kolaj gibi farklı teknikleri içeren üretimlerinden oluşan sergide yer alan eserler, yaşa ve ten rengine dayalı sınırlamaları reddederek, bedenin doğal güzelliğini ve çeşitliliğini kutlarken, aynı zamanda kadınlık, dişi yaratıcılık ve patriyarkanın zayıflaması gibi günümüzün öne çıkan temalarını ele alıyor. Sergiyi 31 Aralık’a kadar görebilirsiniz.

ÇOCUKLAR KLASİK MÜZİĞİN EĞLENCELİ DÜNYASIYLA TANIŞIYOR

ENKA Sanat, çocuklara yönelik düzenlediği gelenekselleşen “Neşeli Pazarlar” serisi kapsamında viyola sanatçısı Efdal Altun’un yöneteceği “Klasik Müziğin Eğlenceli Dünyası” adlı etkinliği sahnesinde misafir edecek. 26 Kasım’da gerçekleşecek olan etkinlik 6-12 yaş arası çocuklar için ücretsiz olacak. Etkinlikte çocuklara klasik müziğin farklı ve eğlenceli yanlarını tanıtılacak, çeşitli efektler, diyaloglar, taklitler ve mizansenlerle müziğin ve enstrümanların dünyasında keyifli bir serüven sunulacak.

HAFTANIN YENİ ŞARKILARI / ALBÜMLERİ

Şort’un ikinci albümü yayınlandı

Yazının Devamını Oku