Gözde Hatunoğlu

Haftanın kültür sanat ajandası

18 Şubat 2024
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

GEZGİN SALON FESTİVALİ’NİN İLK İSİMLERİ AÇIKLANDI!

Müzikseverlerin merakla beklediği “+1 Sunar: Gezgin Salon Festivali” bu yıl 29 Haziran ve 30 Haziran’da , yeşille müziği buluşturan Bonus Parkorman’da gerçekleştirilecek. Festivalin ilk isimleri Stavroz, Parcels ve La Femme olarak açıklandı. sahneyi bir açık hava diskosuna çevirecek. Festival sahnesine eklenecek sürpriz isimler de önümüzdeki günlerde açıklanacak. Festivalle ilgili gelişmeleri ve duyuruları Salon İKSV’nin web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden takip edebilirsiniz. Avantajlı dönem biletleri de Passo’da satışta.

GİTAR SİHİRBAZI YNGWIE MALMSTEEN 20 YIL ARADAN SONRA HARBİYE AÇIK HAVA'DA

Dünyanın önde gelen gitaristlerinden İsveçli Yngwie Malmsteen, 6 Temmuz 2024 gecesi, en iyi hitlerinden oluşan bir set list ile, 20 yıl aradan sonra Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne almak üzere Epifoni organizasyonuyla ülkemize geliyor. Malmsteen, 41 yıllık müzik kariyerinde TIME dergisinin “Tüm Zamanların En İyi 10 Elektrik Gitaristi” arasında yer alan, inanılmaz stili, yaratıcı kişiliği ve besteleri ile rock tarihine adını altın harflerle yazdıran bir usta olarak tanınıyor.

CEM YILMAZ YENİ STAND-UP GÖSTERİSİYLE MART BOYUNCA ZORLU PSM’DE

Cem Yılmaz, "CMXXIV" adını taşıyan yepyeni stand-up gösterisiyle Zorlu PSM’de kahkaha dolu anlar yaşatmaya devam ediyor. Sezon boyunca Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleştirilen bu özel gösteri serisi tüm izleyicilere eğlenceli saatler yaşatıyor. Yılmaz’ın gösterisi ay boyunca, 5-6-12-13-19-20-25-26 Mart’ta izleyicisiyle buluşacak.

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

12 Şubat 2024
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

NURİ BİLGE CEYLAN’IN İLK SERGİSİNİ GÖRMEK İÇİN SON HAFTA

İstanbul Modern’in, Renzo Piano imzası taşıyan yeni müze binasındaki ilk fotoğraf sergisi “Nuri Bilge Ceylan: Başka Bir Yerde” 18 Şubat’ta sona eriyor. Burgan Bank’ın sponsorluğunu üstlendiği sergi, Ceylan’ın, Türkiye’nin yanı sıra, Hindistan, Gürcistan, Çin, Fas ve Rusya gibi dünyanın farklı coğrafyalarında çektiği 22 büyük portreden oluşuyor. Nuri Bilge Ceylan’ın ilk fotoğraf sergisinin küratörlüğünü İstanbul Modern Fotoğraf Küratörü ve Bölüm Yöneticisi Demet Yıldız Dinçer üstleniyor.

NEZİHE MERİÇ’İN HİKÂYELERİ İŞ SANAT’TA HAYAT BULUYOR

İş Sanat’ın edebiyatla müziği bir araya getirdiği ücretsiz şiir ve hikâye dinletilerinde bu ay Nezihe Meriç’in beş hikâyesi yer alıyor. “Yeşil, dalga dalga gölgeleniyor…” başlıklı dinleti 19 Şubat Pazartesi, saat 20.30’da  İş Kuleleri Salonu’nda edebiyatseverlerle buluşacak. Ücretsiz etkinliğe katılım için www.biletix.com sitesinden rezervasyon yapabilirsiniz.

HAFTANIN ŞARKILARI

Kendimden Hallice’nin yeni Ep’si “Live At Riva” yayında

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

4 Şubat 2024
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

İSTANBUL MODERN’DE “OSCAR’IN YABANCILARI”

96. kez dağıtılacak Oscar’lara geri sayım başlamışken, İstanbul Modern Sinema “En İyi Uluslararası Film” kategorisinden hazırladığı seçkiyi “Oscar’ın Yabancıları” adlı programla izleyiciyle buluşturuyor. 15–25 Şubat tarihlerinde izlenebilecek seçkide dünyanın çeşitli film festivallerinde gösterilmiş ve ödüller kazanmış filmler arasından Oscar’a aday adayı olmuş ve kısa listeye alınmış Rahip ve Silah, Öğretmenler Odası, Şeflerin Aşkı ve Kırılan Buz gibi önemli yapımlar var.Şeflerin Aşkı / The Taste of Things

ARTİSTANBUL FESHANE “DİNAMİK GÖZ” SERGİSİYLE TATE’İ İSTANBUL’DA AĞIRLIYOR

Artİstanbul Feshane, dünyanın en önemli müzelerinden Tate’i, Türkiye’ye gelen koleksiyonunu “The Dynamic Eye: Beyond Op and Kinetic Art”/ “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisiyle İstanbul’da ağırlıyor. Optik ve kinetik sanatı küresel bir perspektifle yeniden ele alan, bu akımla yakından ilişkili sanatçıların yanı sıra modernist öncülleri ve çağdaş sanatçıları da bir araya getiren sergide 21 ülkeden 57 sanatçının 95 eseri yer alıyor. İBB Kültür ve İBB Miras’ın katkılarıyla düzenlenen sergi 19 Mayıs’a kadar görülebilir.

İTALYAN KÜLTÜR MERKEZİ’DE “DÜNYANIN SINIRLARI” TARİH DERSLERİ BAŞLIYOR

İtalyan Laterza yayınevi tarafından hazırlanan ve İtalyan Lisesi iş birliğiyle Türkiye’ye gelen “Dünyanın Sınırları” adlı tarih dersleri serisi başlıyor. Her ay, uzman akademisyenlerin sunumlarıyla insanların tarih boyunca çizdiği sınırların masaya yatırılacağı konuşmaların ilki 7 Şubat Çarşamba akşamı saat 19.00’da İtalyan Kültür Merkezi’nde ücretsiz. Paolo Di Paolo’nun “Yunanlara Göre Dünyanın Sınırları” adlı bir sunum gerçekleştireceği ilk etkinlikte, akademisyen ve Yunan Antik Çağ tarihçisi Laura Pepe ile İlber Ortaylı, Giuseppe Laterza ve Salvatore Schirmo da konuşmacı olarak yer alacak.

Yazının Devamını Oku

Haftanın kültür sanat ajandası

25 Aralık 2023
Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

BÜYÜK ZARİFİ APARTMANI 2024’TE DE PERDE DEMEYE DEVAM EDİYOR

Beyoğlu’ndaki Pembe Çıkmazı’nda, 150 yıllık bir apartmanda, kolektif hafızamızın izini süren, Büyük Zarifi Apartmanı’nın bir tiyatro sahnesine çeviren bu çok özel oyun 2024’te de sahne yolculuğuna devam edecek. Mekâna özgü yaratılan bu projede Büyük Zarifi Apartmanı, tarihi gerçeklerden yola çıkan kurmaca hikâyelerin sahnesine dönüşüyor. İstanbul Rumlarının geçmişinden bugüne uzanan iki kısa oyun ile hem sinema hem tiyatronun araçlarını kullanan bu deneysel performansta izleyiciler, sadece bir apartmanın değil, şehrin zengin tarihine tanıklık ediyorlar. İKSV 50. Yıl Genç Sanatçı Fonu ile desteklenen oyun ilk olarak 27. İstanbul Tiyatro Festivali’nde perde demişti. Ocak temsillerinin biletleri neredeyse tükenmek üzere. Oyunun sergileneceği tarihleri www.instagram.com/buyukzarifiapartmani adresinden öğrenebilir, biletlerini de tiyatrolar.com.tr adresinden alabilirsiniz.

3. TAYF ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ’NE BAŞVURULAR BAŞLADI

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla ve Tayf Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenecek olan TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali, 3 yılında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Nisan 2024’te yapılması planlanan 3. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali; kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon kategorilerinde yarışacak olan filmlerini bekliyor. En temel amacı sinema sanatının yapı taşı olan ‘kısa film’in bilinirliğini ve tanınırlığını arttırarak, kısa film yaratıcılarını, üreticilerini teşvik etmek ve desteklemek olan festivale başvurular; 5 Şubat 2024 tarihinde son bulacak.

“İZ/LER” SERGİSİ AÇILDI

Ressam Ahmet Yeşil’in sanatseverlere görsel bir şölen vadeden “İz/ler” başlıklı yeni kişisel sergisi, Brieflyart Galeri’de sanat severleri ağırlıyor. Yeşil’in son dönem çalışmalarından oluşan sergide, sanatçının anıları, birikimleri, özlemleri, tutkuları, acıları, mutlulukları bir ahenk içinde tuvale yansıttığı çok katmanlı eserleri yer alıyor. Sergi 14 Ocak’a dek ziyaret edilebilir.

Yazının Devamını Oku

Alışverişini milyarder kocasının mağazasından yaptı: Pahalı mücevherlerde aile indirimi!

24 Aralık 2023
Gösteri dünyasını da herkes gibi yaklaşan yeni yılın telaşesi sardı. Ünlü yıldızlar birer birer yeni yılı geçirecekleri tatil yerlerine akın ederken birçok ünlü de kendilerine ve sevdiklerine kucak dolusu hediyeler aldıkları alışveriş turlarında görüntülenmeye başladı.

Bu ünlülerden biri de spor giysileri, kendi haline bıraktığı omuzlarına dağılmış saçları, kemik çerçeveli gözlükleri ve siyah taytıyla uyumlu çizmeleriyle görenlerin tanımakta zorlandığı Salma Hayek’ti.

ÜNLÜ YILDIZ YENİ YIL ALIŞVERİŞİNDE

Yıldız oyuncu Beverly Hills’de ünlülerin ve zenginlerin uğrak yeri Gucci mağazasında Noel öncesi alışverişin tadını çıkarırken kendine mücevher seçiyordu.

Mağazadaki çalışanlar tarafından etrafı adeta sarılan güzel yıldız kendine güzel yüzükler seçti, bol bol alışveriş yaptı. Neşeli halleri dikkat çeken Salma Hayek’in bu rahat tavırlarının bir sebebi daha var elbette.

LÜKS MAĞAZALARIN YABANCISI DEĞİL

Tatil sezonunu en iyi şekilde değerlendiren 57 yaşındaki yıldız oyuncunun mağazanın paha biçilmez parçalarla bezeli mücevher reyonundaki rahatlığı bu lüks markaya bir hayli aşina olmasından kaynaklanıyor.Salma Hayek mağazadan pahalı mücevher alışverişi yaparken oldukça rahat ve neşeliydi... Ünlü oyuncunun etrafını hemen görevliler sarıp ona yardımcı oldular: Bu rahatlığın ve büyük ilginin tek sebebi onun bir Hollywood yıldızı olması değil...

Salma Hayek tam 14 yıldır Gucci de dahil olmak üzere sayısız lüks moda markasını temsil eden şirketin 2005’ten beri başkanı ve CEO'su olan Fransız milyarder Francois-Henri Pinault ile evli.

Yazının Devamını Oku

Otel odasında baş başa romantik yemek... Brad Pitt 60. doğum gününü sevgilisiyle kutladı!

24 Aralık 2023
Son bir yıldır herkes bu aşkı konuşuyordu. Sinema dünyasının yaşlandıkça sanki gençleşen, yakışıklılığı dillere destan olmuş usta aktörü Brad Pitt, Angelina Jolie’den olaylı boşanmasının ardından ilk kez yeni bir aşkla gündeme gelmişti.

Yan yana fotoğrafları ilk kez ortaya çıktığında herkes ondan “esmer güzeli” diye bahsetmeye başladı. Kim olduğu kısa süre sonra ortaya çıkacaktı. 2022’nin kasım ayında adları ilk kez birlikte anılan Brad Pitt ve Ines De Ramon çifti son bir yıldır en çok konuşulan ilişkilerden birini yaşıyor.Brad Pitt'in çok konuşulan 60. yaş gününü aşıklar şehri Paris'te, sevgilisi Ines De Ramon'la baş başa kutladığı ortaya çıktı... Bir gün önceden 5 yıldızlı bir otele yerleşen çift kutlamalar için Paris gecelerinde görünseler de bu özel günü özel süitlerinde kendi başlarına geçirdiler

EN GÜZEL YAŞ GÜNÜNÜ ESMER GÜZELLE KUTLADI

Geçen pazartesi, 18 Aralık’ta 60. yaş gününü kutlayan Brad Pitt’in bu özel günü çok aşık olduğu söylenen yeni kız arkadaşı Ines De Ramon’la geçireceğinden herkes emindi. Çiftin aşklarını çok ortalarda gözükmeden yaşamaya çalışmasına bakılırsa bunun son derece gizli bir kutlama olması bekleniyordu.

İlişkilerinde bir yılı deviren, artık aşklarını saklama gereği de pek duymayan çift tam tersine, deyim yerindeyse tüm hafta sonuna yayılan dillere destan bir kutlama yaptı. Hem de dünyanın gözü önünde! Daha önce fotoğrafları hep gizli saklı çekilen çiftin bu kez peşlerindeki paparazzilere hiç aldırmaması dikkat çekti.

BÜYÜK AŞKIN MUTLULUĞU ÜNLÜ ÇİFTİN FOTOĞRAFLARINA YANSIDI

Bu rahat tavırları da artık bu ilişkinin gerçekten epey ciddi bir boyuta geldiği, ikilinin birlikteliklerini sahiplendikleri ve artık saklanmadan bu aşkı yaşamaya başlayacağına yoruldu. 60 yaşına basan Brad Pitt ve 31 yaşındaki sevgilisi Ines De Ramon, bu özel günü aşıklar şehri olarak anılan Paris’te geçirdi.

Ateşli aşıklar geçen pazar günü Paris’te 5 yıldızlı bir otele yerleştiler. Geceliği 6 bin euro olan bir süitte kaldıkları öğrenilen çift bütün günü odalarında baş başa geçirdi. Ertesi gün, yani Pitt’in doğum günü olan 18 Aralık’ta ise otele erkenden kutlama için "60" rakamı şeklinde dev gümüş balonlar getirildi.

Yazının Devamını Oku

Oprah Winfrey'in isyanı: 25 yıl fazla kilolarımla alay ettiler, artık utanmıyorum

17 Aralık 2023
Dile kolay tam 25 yıldır ABD’nin en çok izlenen talk şov programını sunuyor. Üstelik sayısız gösteri dünyası ünlüsü içinde en sevilen ve güvenilen isimlerin en başında gelmeyi de başarıyor. Genç yaşında yerel kanallarda çalışmaya başlayıp sonra televizyon ekranlarının kraliçesi olmayı bilen bu kadının adı dünyanın en güçlü kadınları arasında başta sayılıyor....

Çok büyük bir yoksulluk içinde büyüyen, adeta kendini sıfırdan var eden ünlü televizyoncu Oprah Winfrey, bu alanın en başarılı ismi olduğunu uzun yıllar önce kanıtlamış bir isim. Programında en ünlü yıldızlardan en güçlü politikacılara kadar ağırlamadığı isim neredeyse yok gibi…

Hatta kraliyet ailesine birçok suçlama yöneltip ABD’ye taşınarak dünya çapında büyük bir karmaşaya yol açan Prens Harry ve Meghan Markle çifti de ilk iş onun talk şov programına çıkmıştı. Aileyle ilgili bütün iddialarını Oprah Winfrey’in programında ortaya döken ünlü çift böylece seslerini dünyaya daha kolay duyurmuştu.

Oysa bu büyük başarılarla dolu kariyeri ve en sevilen ekran yüzü olma özelliği bile onu hemen her kadının başına bir noktada gelen, bedeniyle, görünümüyle ilgili tartışmalardan koruyamadı. Efsane isim People dergisine verdiği röportajda “25 yıl boyunca benimle dalga geçmek halkın sporuydu" diyor. "Suçlandım ve utandırıldım, ben de kendimi suçladım ve utandırdım" diyerek en sonunda deyim yerindeyse “patladı”.

Her zaman balık etli bir görünüme sahip olan, ekran yüzü olduğu yıllar boyunca kilosu giderek artan Oprah Winfrey, son günlerde değişen görüntüsü ve üzerinden attığı fazla kilolarıyla gündemdeydi. Geçmişte dergi kapağına fotoğrafları basıldığında kilosuyla ilgili hakaret içeren başlıklar bile atıldığını anlatan ünlü yıldız “Kızgın hissetmedim. Üzgün hissettim. İncinmiş hissettim. Utancımı yuttum. Bunun benim hatam olduğunu kabul ettim" diyor…

Önümüzdeki ay 70 yaşına basacak olan Winfrey, artık sağlıklı kilosunu uzun vadede nasıl koruyacağı ve utançtan nasıl kurtulacağı konusunda kararlı bir tutum sergiliyor. Yaşam tarzını değiştirdiğini, sağlıklı beslendiğini ve egzersiz yaptığını anlatan ünlü sunucu bunların yanında zayıflama ilaçları kullandığını da saklamıyor.

“Artık kimsenin beni utandırmasına izin vermeyeceğim” diyen Oprah Winfrey doktoruna danıştığını, doktorunun da ona kilo verdirici bir ilaç yazdığını söylüyor. Ancak ünlü isim kullandığı özel ilacın adını vermemeyi tercih etti.

Yazının Devamını Oku

Ünlü yıldızın bakım rutini şaşırttı... "Günde 14 saat uyurum, küvetten çıkmam"

15 Aralık 2023
Gösteri dünyasının ünlüleri, onlara milyonlar kazandıran filmlerde ve dizilerde yer almalarını sağlayan fiziksel görünümlerini ve çalıştıkları yoğun tempo içinde de sağlıklarını korumak için büyük bir uğraş veriyor. Ve bu uğraşların çoğu bu dünyadan olmayanlara tuhaf gelecek rutinleri içeriyor…

Her sabah işe gitmek için erken saatlerde uyanan bizler için hayat erkenden başlıyor, koşuşturmaca da hiç bitmiyor. Peki ünlü bir Hollywood yıldızıysanız? Hollywood’un iki ünlü yıldızı Don Johnson ve Melanie Griffith’in kızları Dakota Johnson için hayat sabah erkenden alarm çalınca başlamıyor…

Verdiği samimi röportajda hem hayranlarını büyüleyen güzelliğini hem de ruh sağlığını koruyabilmek için kendine uyguladığı bakım tarifesini paylaşan 34 yaşındaki ünlü oyuncu oldukça samimi ve bir o kadar da ilginç itiraflarda bulundu.

2017'den beri Coldplay’in solisti ünlü şarkıcı Chris Martin ile birlikte olan 34 yaşındaki aktris, WSJ'ye verdiği demeçte uykunun “bir numaralı önceliği” olduğunu ve anksiyetesini yönetmek için meditasyona da güvendiğini söyledi.

Düzenli bir uyanma saati olmadığını itiraf eden güzel yıldız eğer çalışmıyorsa ve yoğun film çekimleri arasında değilse uyuyabildiği kadar uyuduğunu ve bunun hayatının en önemli parçası ve önceliği olduğunu söyledi.

“10 saatten az uyursam yaşayamam” diyen Dakota Johnson yattığı bu güzellik uykularının 14 saat bile sürdüğünü itiraf etti: “İstersem kolaylıkla 14 saat uyurum ve kendime gelirim” diyen ünlü oyuncu bir bakım sırrını daha paylaştı.

Gösteri dünyasında sosyetik güzel olarak adlandırılan Paris Hilton sayesinde ünlenen meşhur köpük banyolarından da vazgeçemediğini itiraf eden Dakota Johnson günün hangi saati olursa olsun kendini küvete attığını söyledi.

Yazının Devamını Oku