Cemal Erbaş

Senmisin Adam

30 Nisan 2012
Öncelikle belirtmek isterim ki derbiyi yazmak için TFF' nin açıklmasını bekledim.

Derbide kazanan Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Her ne kadar kötü futbol oynamalarına rağmen kazandılar. Ben de bunu anlamıyorum.

Fenerbahçe önemli 3 eksikle sahaya çıktı. Alex, Emre ve Sow sahada yer alamadılar. Alex' in yokluğu özellikle Fenerbahçe'ye yaradı. Stoch dün akşam hem oynadığı oyun ile hemde attığı golle maça damgasını vurdu. Hergün üstüne koyarak devam ettiği futbolu ile Stoch alkışı hak ediyor. Atalarımızın dediği gibi "yiğidi öldür ama hakkını ver"

Maçın Halis Muhlis adamı hakem oldu. Bir maçın içine ancak böyle edilirdi, etti. Sahada hiçbir ağırlığı yoktu. Birkaç kez seyircinin baskıyla düdük bile çaldı. Verdiği ve vermediği kartlarla maçı çığırından çıkardı. Tamam maça etki edecek bir yanlış kararı yoktu belki ama ince ince Beşiktaş' ı alt etti. Volkan' ın sakatlandığı pozisyonda Bekir' e kart göstermemesi ve Edu' ya kart vermesi inanılmazdı. Ben bu hakemlerin bu ligde nasıl düdük çaldığını anlamış değilim. İnanın düğünlerde zurna bile çalamazlar. Komedi. Hemde gerçek komedi.

Fenerbahçe seyircisi hakemi çok güzel baskı altına aldı. Seyirci dediğin de böyle olacak. En ufak fualde öyle bir ses çıkartıyorlar ki hakem kesin kırmızı kart çıkartacak falan oluyorsunuz. Hakemi baskı altına almak güzel takımın adına ama sen şampiyonluğa oynuyorsun. Final gibi bir maç var evinde Galatasaray ile oynacağın. Sahaya seyirci giriyor, dakikalarca küfür ediliyor. Ceza alacağı aşikar. Fenerbahçe seyircisi dün akşam belki de kendini yaktı haberi yok. Biraz sakin olmak gerekiyor. Bu sezon hem Beşiktaş' ın hemde Fenerbahçe' nin canı çok yandı. (Beşiktaş' ın daha çok yandı) Bak Galatasaray' a ? Fenerbahçe' ye yenildiğinde bile en ufak bir olay yaratmadılar. Aferin. Stadlarda eğitim şart. Seyirci eğitimi ? Çuval dolusu ceza ödüyen kulüpler bu işe bir el atmalılar. En azından tribün liderlerini bu konu hakkında eğitmeliler. Beyinlerini yıkamalılar. Federasyon' da bu konuda daha sert cezalar vermeliler. Kadınlara ve çocuklara bedava maç seyrettirmekle bu tarz olayların önüne geçemezler.

Rüştü maç sonrasında zehir zemberek açıklamalar yaptı. Kendini ihbar etti. Hakeme hakaret ettim dedi. Rüştü hakemin kendisine adam değilsin sen dediğini belirtiyor. Peki Halis bey senmisin adam ? Madem Rüştü sana hakaret ediyor neden cezayı kesmiyorsun orada. Neyin peşindesin be adam. Daha önceden de vukuatın var senin. Bu adama bir daha görev verecek MHK' nin görevini suistimal edeceğini düşüyorum ve Halis Özkahya hakemliği bırakana dek takipcisi olacağım.

Şikemi ? O da ne ki ***

Sn. Demirören 3 Temmuz 2011 tarihinden bu zamana dek süren ve  kamuoyunu meşgul eden şike davasıyla ilgili açıklamaları bugün yaptı. 3 gündür kamp halinde bulunan TFF ani bir kararla 58. maddeyi değiştirdi ve 22 takımı PFDK' ya sevk edildiğini açıkladı. Olayların sahaya yansımadığı, Etik Kurulu raporunda yer aldı. Yarın bu 22 takımın, hangi takımlar olduğu ortaya çıkacak. Demirören , acil çözüm üretmemiz gerekiyordu dedi Sn. başkan, peki PFDK bu süreci ne zaman tamamlayacak ? Madem olaylar sahaya yansımadı da İbrahim Akın' ın dedikleri ne olacak ? Evi süpürüp pisliği halının altına atamazsınız. Yaşanan olayları yok sayamazsınız ? Ceza vermezseniz bundan sonra yaşanacak olayları daha da arttırısınız. Geciktirmeyle ileriye gidemezsiniz. Ani ve günlük kararlarla çözüm üretemezsiniz. Demek ki neymiş ? kişiler değişsede zihniyetler hep aynı. Bakalım özerk olduğu söylenen PFDK ne gibi kararlar verecek.

Bu sene Beşiktaş' ın canı hakemlerden dolayı çok yandı. İnanın başka bir takıma üst üste bu kadar hakem hatası yapılsa, yer yerinden oynardı. Demirören, futbolun önünü açmaktan bahsetti ve göreve geldiklerinde üstlerinde ki formları çıkarttıklarını söylediler. Evet TFF başkanı isen formayı çıkartacaksın elbette. Yalnız eski takımına yapılan haksızlığa bir Beşiktaş' lı olarak ses çıkartmıyorsan, en azından TFF başkanı olarak ses çıkartacaksın. Biz sizden torpil değil sadece adil yönetim bekliyoruz. Hem TFF' den hemde MHK' den sadece adil yönetim istiyoruz. Çifte standartlık yapılıyor. Görevinizi layıkı ile yapın lütfen.

Yazının Devamını Oku

Bitmiyor arkadaş

23 Nisan 2012
Bitmiyor arkadaş. Bu ızdırap dolu sezon bi türlü bitmiyor.

 Bu sözlerim tabi ki Beşiktaş için. Şampiyonluğa oynayan takımlar için ise lig yeniden başladı.

Trabzospor' a deplasmanda yenilerek 3. lük şansımızı da zora girdi. Nitekim beyler bu maçta da yine bir hakem faciası ile karşı karşıya kaldı. Galatasaray' dan sonra Trabzonspor' da bizi hakemle biçti. Helal olsun hakemlerimize. İstediklerinde bir takımı şampiyon yaparlar istemediklerinde ise yerden yere vururlar. Üst üste bu kadar bariz hakem hataları ile karşılaşınca insanın aklına bir sürü şeyler geliyor.

Ofsayttan yediğimiz gol bir kenara dursun verilmeyen net 1 penaltı ve tartışmaya açık bir penaltı pozisyonumuz vardı. Sen sahada istediğin kadar iyi oyna bir hakemi geçemedin mi maçı kazanman imksansız olduğu gibi maçı berabere bitirmende muciz olur. Kimse gazel okumasın Beşiktaş iyi mi oynadı falan diye. Evet Beşiktaş kötü oynadı belki ama karşımızda ki de maçı hak edecek ne yaptı ki ?

Hakemden sonra gelelim takıma. Quaresma ve Simao Beşiktaş' ı yakmaya devam ediyorlar. Hem maddi hemde manevi. İkiside dünyaca tanınmış yetenekli oyuncular ama ne hikmetse Beşiktaş' ta oynamak istemiyoruz tarzında sahada mücadele ediyorlar. Büyük oyuncuyu oynatmak değildir büyüklük, büyük oyuncular oynamadığında yerlerine büyük oyuncu bulup oynatmaktır büyüklük. Bu kim yapacak ? Sn. Carvalhal yapamadı Tayfur' da onun yolundan devam ediyor. Yeminle PAF takımdan oyuncu getirip oynatsam 1000 kat daha iyi oynarlar. Artık bırakın bunlarla devam etmeyi ben bu oyuncuların adını bile ne yazmak nede söylemek istemiyorum.

Önümüzde ki hafta Fenerbahçe maçı bizim için sadece lay loy lom içinde olsa da, sarı lacivertliler için oldukça önemli. Bizim için lay loy lom dedim diye kimse bana kızmasın. Tabi ki 3. lük şansmız var ve daha da önemlisi bu bir derbi maçı ve ezeli rekabet. Bizler bunun farkındayız ama hem teknik heyet hemde oyuncular farkın değiller. Sezon başından beri gelen rahatlık içerisinde oyun oynuyorlar. Kadro dışı kalma korkusu, kovulma korkusu hiç birinde malesef yok. Bu korku olmayınca da oyunculardan çok birşey beklemek yersiz. Bu durum da tamemen yönetimlerin suçlarıdır.

Tüm oyunculara sesleniyorum " birgün hepiniz o kutsal formanın altında ezilip gidecekseniz" Hiçbiriniz Beşiktaş' tan daha büyük değilsiniz. Buna başkanından oyuncusuna kadar herkes dahildir. Bu kulübü düştüğü yerden siz kurtaracaksınız. Bu kulüp, bu gemi batarken unutmayın ki sizde bu geminin içerisindesiniz.

Bakın Galatasaray kulübü Melo ve Riera' yı affetti. Neden ? çünkü oyuncularına bu lig yarışında ihtiyaçları var. Bizimkiler ise oyuncuları kadro dışı bıraktı. Gol sıkıntısı çeken Beşiktaş' ta büyük ümitlerle kiralanan Bebe kadro dışı. Madem oynatmayacaksın kov gitsin ? Zaten kaç maçı kaldı ki oyuncunun. Sidnei de buna dahil de ya Alves' i ne yapacaksınız ? Yönetimlerin masa başında oturup karar almaktan çok sahaya inerek karar alması gerekir.

Yazının Devamını Oku

Adalet

20 Nisan 2012
Ne şiş yansın ne kebap. Ne güzel değil mi beyler? Yanan takım hep Beşiktaş olsun. TFF yönetimi değişti de ne değişti? Yıldırım Demirören eski takımına destek çıkamıyor. Yani destek beklediğimiz falan da yok ama diğer takımlara yapılan muameleyi bizde istiyoruz.

Dün akşam profesyonel disiplin kurulu Beşiktaş’ a 2 maç seyircisiz oynama cezası daha verdi. Elleri kolları dert görmesin o cezaları verenlerin. Ama o cezayı verenlerin hiç ama hiç adil olduklarına inanmıyorum. İnanan var ise çıksın desin. Bu sezon aynı olaylardan dolayı, aynı verilen bir ceza daha benim bildiğim kadarıyla yok. Kimisi kötü tezahüratlardan 2 maç ceza alırken, kimileri disiplin kurulunca cezaya bile gerek görülmüyor.

 

Bazı futbolcular ırkçılık yaptıklarında 2 maç ceza alırken bazıları da dirsek attı diye 3 maç alıyor. Dirsek atmak mı daha kötü bir suç yoksa bir insana derisinden dolayı hakaret etmek mi ?  Kimi futbolcuların cezaları indirilirken ben bu sezon Beşiktaş’ ın itiraz ettiği hiçbir başvurunun  gerçekleştiğini görmedim. Sn. Demirören sizden torpil değil ADALET istiyoruz. Bakın, Beşiktaş bu sezon 17 cezada (parasal birleştirilmişler hariç)1.028.750 tl ceza öderken, Fenerbahçe 17 cezada 625.000 TL ve Galatasaray ise 14 cezada sadece 221.000 tl para cezasına çarptırılıyor. Alın size ADALET…

 

Ve bu sezon Beşiktaş’ a 6 maç seyircisiz oynama cezası verilirken Fenerbahçe’ ye 3 maç ve ne hikmet ise Galatasaray ‘ a hiç saha kapama cezası verilmiyor. Alın size başka bir ADALET…

 

Bakın burada ben Beşiktaş ve diğerleri diye bir kıyaslama yapmıyorum. Kimse yanlış anlamasın. Bunları yazmamda ki amaç sadece disiplin kurulunun tutarsızlığı. Üzerlerinde değişik renkte formaları ile oturan disiplin kurulu üyelerinin, ceza verirlerken ADİL olduğunu düşünmüyorum ve düşünmeyeceğimde.

 

Yazının Devamını Oku

Tebrik etmiyorum

17 Nisan 2012
Hiçbir Beşiktaşlı üzülmesin. Bu sezon biz Galatasaray' a karşı hiç kaybetmedik. Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve dün akşamda Hüseyin Göçek'e yenildik.

Türk futbolu kirlendi ve temizlensin diye bas bas bağıran Galatasaray cephesi haksız kazandıkları maçlardan sonra tek bir açıklama bile yapmıyorlar. Bizler Türk futbolunu kimler kirletti çok iyi bilen bir kulübüz.Dün akşam hem Türk futbolunu bir kez daha kirlettiniz, hem de taraftarı çılgına çevirdiniz. Kendinizle gurur duyun.

 

Ligde hiçbir iddiamız yok diye mi bizleri masada mahvettiniz. Çıkıp ada gibi oynayıp hak ederek kazansaydınız bizde sizleri tebrik eder elinizi sıkardık. Ama siz bizi sahada yenmediniz. 11 kişi ile değil 3 hakemle bizi yendiniz. O yüzden kimse bana kızmasın sizleri tebrik etmiyorum.

 

İnönü' de oynanan ligin ilk maçında Cüneyt Çakır buz gibi golümüz vermemişti. Maçı kaybetmesek de kazanamamıştık. Arena' da oynanan 2. maçta ise sevgili Aydınus, Semih' e 19. dakikada net 2. sarı karttan atmayarak maça damgasını vurmuştu.Yaşanan bu çirkin olaylar tüm kamuoyu önünde yaşanmıştır.

 

Ey Hüseyin Göçek sana sesleniyorum. Vicdanın rahat mı şimdi. Maçtan sonra evine gittiğinde başını rahatça yastığına koyup uyuyabildin mi? Tamam sen ofsayt golü göremeyebilirsin fakat ince ince hem takımı hem taraftarı lime lime, paramparça ettin. Neymiş efendim Beşiktaş seyircisi çok ateşliymiş, küfür ediyormuş da bunlar başka sahalarda olmuyormuş. Neden olsun ki, hakemler sizlere çalışıyor. Galip gelen sizler olduğunuz sürece gülen de sizsiniz. Bir maçta canınız yansa bakın o terbiyeli taraftar neye dönüşüyor. Maçta kaybetmekte var kazanmakta. Hakemde etten kemikten olma. Ne hikmetse bu hakemler genellikle Beşiktaş maçlarında hata yaparlar. Bizler bıktık artık. Yaşanan olayları her ne kadar onaylamasam da, Allah beterinden korudu diyorum. Şimdi kapatın abi sahamızı olmadı tesislerimizi daha da olmadı kartal yuvalarını. Ama bizim gözlerimizi kapatmazsanız bizler haksızlığa gelemeyiz. Şimdi Federasyon Fenerbahçe maçı öncesinde mutlaka kapama cezası verecektir. Hadi Fenerbahçe' ye de hayırlı olsun.

 

Yazının Devamını Oku

Carvalhal gitti dertler bitti mi?

8 Nisan 2012
Carvalhal'in gidişi Beşiktaşlı taraftarları umutlandırsa da, Tayfur hocanın dönüşü de bir hayli kafalarda soru işareti bıraktı. Fikret Orman'ın ilk icraatı teknik heyeti değiştirmek oldu. Sn. Orman'ın bence daha büyük radikal kararlar alması gerekecek. Seçimlerden önce vaat ettiği Beşiktaş ruhu için çok çalışması gerekiyor. Bugün Beşiktaş ruhu ile sahada oynayan kaç tane oyuncu sayabilirsiniz. İnanın ben çok fazla sayamıyorum. Bir elin parmaklarını geçmiyor.

Sıkıntılı günlere Karabük deplasmanı da eklendi. Sahadan beraberlikle ayrıldı siyah beyazlılar ve maçı 9 kişi tamamladı. Almeida direkt ve doğru kırmızı karttan, Egemen ise 2. sarı karttan oyundan atıldı. Maç 11' e 11 oynanırken skor 1-1’idi. Karabük eksik kalan Beşiktaş' a karşı galibiyet sayısını kaydedemedi. Tribünleri ve sahası ile Karabük güzel bir deplasman haline dönüyor. Ligde olmalarından dolayı şahsım adına ben mutluyum.

 

Beşiktaş normal sezonu 4. sırada bitirerek play – off’larda oynamayı hake etti. Play-off maçları da oldukça hararetli geçeceğe benziyor. Beşiktaş' a şampiyonluk oldukça uzak. Trabzonspor içinde durum aynı. Beşiktaş'ın play-off’larda ki tek rakibi Trabzonspor. Avrupa'ya gidebilmek adına ligi 3. sırada tamamlamak zorunda. Yapamaz ise şansı ilk 8 e kalan takımlardan gelecek ile oynayacağı Avrupa final maçı var. Elde alternatif fazla ama Beşiktaş' ın oynadığı futbol maalesef bizlere umut vermiyor.

 

Ekrem, Holosko, Necip, Almeida, Quaresma oldukça kötü bir maç çıkardılar. Tayfur hocaya ilk maçında yüklenmek istemiyorum ama Almeida - Bebe değişikliğini çok çok önceden yapsaydı belki de hem kazanabileceği hem de kırmızı karttan kurtarabileceği bir hamleyi takıma adına yapmış olurdu.

 

İsmail ve Tanju' nun sakatlanması ile Beşiktaş' ın sol tarafı resmen çöktü. O bölgede Ekrem' i her iki teknik adamda denedi. Sonuçta Ekrem o bölgede oynayacak yapıda bir oyuncu değil. Ekrem sakatlandıktan sonra bir daha düzelemedi. Ona ve onu oynatmakta ısrar edenlere kızgınım. Bu adamdan başka takımda oynayacak biri yokmu ? Hiç bulamıyorsanız PAF takımdan genç bir arkadaşı koyun o bölgeye oynatın. Bu gençler bu zamanlarda görev alamayacak da, ne zaman görev alacaklar?

 

Yazının Devamını Oku

Yeter Carvalhal yeter

1 Nisan 2012

Tebrikler Carlos; Beşiktaş'ı yerden yere vurdun, rezil ettin.
 
Ekrem, Necip, Almeida, Burak, Hilbert, bugün bu takımda ne iş yaptı?
Madem yapamıyorsun, kovulmayı neden bekliyorsun varsa yüreğin istifa et ve git. Benim malzemecim, masörüm en az senin kadar Beşiktaş'a hocalık yapabilir. Hatta abartmıyorum senden daha iyi hocalık yaparlar.
 
Biz bu sezonu ızdırap içinde bitiriyoruz. Kahır dolu play-off maçları bizleri bekliyor. Bu sezona kadar Beşiktaş'ı böyle kötü izlemedim. Senin yöneticilerin, seni hangi gözle izliyorlar. Yönetim değişti, ama değişen hiçbir şey yok.

Tribünlerin yaptığı 1 Nisan şakası çok güzeldi, ama her şakada bir gerçek payı bulunur. Sayın Fikret Orman'a sesleniyorum. Büyük bir takımın başkanı olarak kendisine saygı duyuyorum. Bu camiaya hizmet veren her başkana saygı duyduğum gibi. Carvalhal ve Tayfur Havutçu'yu bu takımdan hemen, hatta bugün gönder. Yerine kim gelirse gelsin, daha iyi olacağımıza eminim. Play-off'ta bari biraz taraftarın yüzü gülsün. Saygımızı ne olur nefrete dönüştürme.

Yazının Devamını Oku

Helal sana Fernandes

27 Mart 2012

Kabus devam ediyor.
UEFA Avrupa Ligi'ne veda eden, Boluspor'a yenilerek Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenen Beşiktaş, ligdeki kötü sonuçlarına bir yenisini daha ekledi.

Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Beşiktaş, 2-2 berabere kaldı. Maçın başında 1-0 geriye düşen siyah-beyazlılar, skoru 2-1'e getirmesine rağmen 70. dakikada yediği gole engel olamayınca maç berabere tamamlandı. Yenilen ikinci gol öncesinde Veli, yüzde 100'lük bir golü kaçırdı ve dönen top Beşiktaş ağlarıyla buluştu.

Takım olarak kötü hem de çok kötü bir oyun oynandı. Her iki takım da şuursuz ve ne yaptığını bilmeden etkisiz şekilde birbirlerinin üzerine gittiler. Bireysellik ön plandaydı, özellikle Beşiktaş'ta. Manuel Fernandes denen bir adam, bu takımı sırtalamaya çalıştıkça, diğerleri sadece onu izlemeyi tercih ettiler. Pek haksız sayılmazlar. Fernandes'i izlemek gerçekten çok güzel. Ama biraz ona yardımcı olsalardı, kaybedilen birçok maçı kazanabilirlerdi. "Fernandes'i satan Beşiktaş'ı satar" demiştim daha önceki yazılarımda ve halen aynı kanıdayım. Bu adam, Beşiktaş formasının hakkını verebilmek için var gücüyle çalışıyor. Diğerleri gibi yattığı yerden para kazanmıyor. Bu ayarda bir oyuncuyu almak acaba neye malolur? Fernandes kalmalı, bu takımın Fernandes'e ihtiyacı var. Helal olsun sana Fernandes.

Fabian Ersnt'teki düşüş maalesef siyah-beyazlıları olumsuz etkiledi. Futbolcu bir sezon çok iyi oynadığı için uzun vadeli anlaşma yapmamak gerekiyor. Örnekleri bizde oldukça fazla. Örneğin Nobre, Delgado, Holosko ve Ernst. Sözleşmeleri uzatılan oyuncularda, bariz şekilde performans düşüklüğü göze çarpıyor.

İyi dediğimiz Beşiktaş defansı, sol kanattaki oyuncuların sakatlığından dolayı oldukça zayıfladı. İsmail ve Tanju'nun sakatlığında Beşiktaş defansı çuvalladı. Solda denenmedik adam kalmadı. Veli, Ekrem, Ersan ve Egemen. Hiçbiri bu kanadı koruyamadılar. Bunun en büyük nedeni de önlerinde Simao veya Quaresma'nın oluşudur.

Yeni Başkan Fikret Orman'a başarılar diliyorum. İnşallah Beşiktaş'a uzun süre iyi hizmetler verir. İlk açıklamalarından dolayı tüm camiayı bir korku sardı. "Sportif anlamda birkaç yıl başarı beklenmemesi gerekiyor" gibi. İyi de Sayın Başkan, Beşiktaş Kulübü'nü siz ticari bir şirket olarak görebilirsiniz, ama bizler bu spor kulübü olarak görüyoruz. Bana çıkıp kimse mali tablodan bahsetmesin. Madem mali durum oldukça kötü, o zaman neden adaysınız? Bırakın mali açıdan daha güçlü bir yönetim gelsin. Burada bir gerçek daha var ki, mali açıdan daha güçlü bir yönetim de maalesef aday olmadı. Adaylıktan korktular, kaçtılar. Nerede "Her fırsatta Beşiktaş sevgisi için çalışıyoruz" diyenler.

Bu sezon bize ızdırap oldu, olmaya da devam edeceğe benziyor. Beşiktaş'ın play-off'daki amacı sadece derbilerde iyi skor yakalamak olmalı. Taraftarın yüzünü güldürmeli. Beşiktaş taraftarının buna hakkı var.

Yazının Devamını Oku

Güle güle Carvalhal

22 Mart 2012
Bravo Carvalhal.

Helal olsun sana. Bu takımı mahvettin. Bank Asya takımına kupada elendin. Tebrikler.

Bir Beşiktaş düşün ki, Boluspor' a elensin. Nasıl olur demeyin. Carvalhal ile herşey olur. Bu adamı bugün kovmayan Beşiktaşlıyım diye kulübün başında durmasın. Yazıklar olsun. Elde kalan tekşey kupa kalmışken, kupadan da elendik. Ben böyle kötü bir futbol hayatım boyunca seyretmedim. Beşiktaş' ı hiç bu kadar çaresiz görmedim. Boluspor da golü atan Ferhat ilk yarıda girdiği pozisyonları değerlendirse, Boluspor hayatının farkını yapabilirdi.

Ekrem'i sol kanatta oynatmak, Quaresma' yı forvet başlatmak hangi futbol mantığıdır. Bu takımın 90 dakika gol pozisyonuna girmemesi sizce ilginç mi, yoksa takımın ruhunun ve isteğinin bitmesi mi. Bana göre ikisi de değil. Tek nedeni hocaları gibi oyuncularında rakibi küçümsemesi. Bu futbol maçı falan değil, olamaz da. Antremanda bile daha iyi bir maç oynanırır.

Orta saha rezalet. Alves' i bu maçta izlemeyeceğiz de ne zaman izleyeceğiz. Bu adama da yazık bizlere de. Seni artık bu takımın başında görmek istemiyorum. Sen Beşiktaş' ı yerden yere vurdun, boynumuzu büktün. Geldiğin yere geri dön ve bir daha asla da dönme. Hatta ve hatta başka bir takım bile çalıştırma.

Quaresma, Simao, Almeida, Ekrem, Cenk, Edu, Aurelio, Holosko, Sidnei ' yi gönderin gitsin. Fernandes, Sivok, Egemen, İsmail, Tanju ve Pektemek takımda kalsın yeter. Muhammet gibi yetenekli bir oyuncuya yer açılır belki. Gençlerin önü açılır. Yenilsek de kahrolmayız. Futbol yaşları ilerledikçe, tecrübe kazandıkça iyi oluruz diye düşünürüz. Fakat bu saaten sonra Ekrem mi, Simao mu, Edu mu, Holosko mu ve diğer isimlerini yazmadığım oyuncuları mı kendilerini geliştirecekler ?

Parası olmayan, hedefi olmayan ve Beşiktaş'a birşey kazandırmayacak hiçbir aday gelmesin. Yok Beşiktaş' ın borcu çok kemer sıkacağız, yok stad yapımı maliyetli ilerde ki yıllar yapacağız, yok transfer yapamayacağız diyen hiçbir başkan adayı bu kulübe gelmesin. Ben şahsım adına böyle bir başkan istemiyorum. Misyonu ve vizyonu olan aday olsun. Beşiktaş başkanın kulübe harcayacağı parası olmalı. Rica ediyorum anlattığım başkan adayı değilseniz, gelmeyin. Yıllarca sıkıldık, bunaldık. Biz bu satten sonra artık bir başka başkan faciası çekmek istemiyoruz.

Boluspor' u tebrik ediyor kupada başarılar diliyorum. Boluspor' u ciddiye almayan başta Carvalhal ve oyuncuları da kınıyorum.

Yazının Devamını Oku