Senmisin Adam

Öncelikle belirtmek isterim ki derbiyi yazmak için TFF' nin açıklmasını bekledim.

Haberin Devamı

Derbide kazanan Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Her ne kadar kötü futbol oynamalarına rağmen kazandılar. Ben de bunu anlamıyorum.

Fenerbahçe önemli 3 eksikle sahaya çıktı. Alex, Emre ve Sow sahada yer alamadılar. Alex' in yokluğu özellikle Fenerbahçe'ye yaradı. Stoch dün akşam hem oynadığı oyun ile hemde attığı golle maça damgasını vurdu. Hergün üstüne koyarak devam ettiği futbolu ile Stoch alkışı hak ediyor. Atalarımızın dediği gibi "yiğidi öldür ama hakkını ver"

Maçın Halis Muhlis adamı hakem oldu. Bir maçın içine ancak böyle edilirdi, etti. Sahada hiçbir ağırlığı yoktu. Birkaç kez seyircinin baskıyla düdük bile çaldı. Verdiği ve vermediği kartlarla maçı çığırından çıkardı. Tamam maça etki edecek bir yanlış kararı yoktu belki ama ince ince Beşiktaş' ı alt etti. Volkan' ın sakatlandığı pozisyonda Bekir' e kart göstermemesi ve Edu' ya kart vermesi inanılmazdı. Ben bu hakemlerin bu ligde nasıl düdük çaldığını anlamış değilim. İnanın düğünlerde zurna bile çalamazlar. Komedi. Hemde gerçek komedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe seyircisi hakemi çok güzel baskı altına aldı. Seyirci dediğin de böyle olacak. En ufak fualde öyle bir ses çıkartıyorlar ki hakem kesin kırmızı kart çıkartacak falan oluyorsunuz. Hakemi baskı altına almak güzel takımın adına ama sen şampiyonluğa oynuyorsun. Final gibi bir maç var evinde Galatasaray ile oynacağın. Sahaya seyirci giriyor, dakikalarca küfür ediliyor. Ceza alacağı aşikar. Fenerbahçe seyircisi dün akşam belki de kendini yaktı haberi yok. Biraz sakin olmak gerekiyor. Bu sezon hem Beşiktaş' ın hemde Fenerbahçe' nin canı çok yandı. (Beşiktaş' ın daha çok yandı) Bak Galatasaray' a ? Fenerbahçe' ye yenildiğinde bile en ufak bir olay yaratmadılar. Aferin. Stadlarda eğitim şart. Seyirci eğitimi ? Çuval dolusu ceza ödüyen kulüpler bu işe bir el atmalılar. En azından tribün liderlerini bu konu hakkında eğitmeliler. Beyinlerini yıkamalılar. Federasyon' da bu konuda daha sert cezalar vermeliler. Kadınlara ve çocuklara bedava maç seyrettirmekle bu tarz olayların önüne geçemezler.

Haberin Devamı

Rüştü maç sonrasında zehir zemberek açıklamalar yaptı. Kendini ihbar etti. Hakeme hakaret ettim dedi. Rüştü hakemin kendisine adam değilsin sen dediğini belirtiyor. Peki Halis bey senmisin adam ? Madem Rüştü sana hakaret ediyor neden cezayı kesmiyorsun orada. Neyin peşindesin be adam. Daha önceden de vukuatın var senin. Bu adama bir daha görev verecek MHK' nin görevini suistimal edeceğini düşüyorum ve Halis Özkahya hakemliği bırakana dek takipcisi olacağım.

Şikemi ? O da ne ki ***

Sn. Demirören 3 Temmuz 2011 tarihinden bu zamana dek süren ve  kamuoyunu meşgul eden şike davasıyla ilgili açıklamaları bugün yaptı. 3 gündür kamp halinde bulunan TFF ani bir kararla 58. maddeyi değiştirdi ve 22 takımı PFDK' ya sevk edildiğini açıkladı. Olayların sahaya yansımadığı, Etik Kurulu raporunda yer aldı. Yarın bu 22 takımın, hangi takımlar olduğu ortaya çıkacak. Demirören , acil çözüm üretmemiz gerekiyordu dedi Sn. başkan, peki PFDK bu süreci ne zaman tamamlayacak ? Madem olaylar sahaya yansımadı da İbrahim Akın' ın dedikleri ne olacak ? Evi süpürüp pisliği halının altına atamazsınız. Yaşanan olayları yok sayamazsınız ? Ceza vermezseniz bundan sonra yaşanacak olayları daha da arttırısınız. Geciktirmeyle ileriye gidemezsiniz. Ani ve günlük kararlarla çözüm üretemezsiniz. Demek ki neymiş ? kişiler değişsede zihniyetler hep aynı. Bakalım özerk olduğu söylenen PFDK ne gibi kararlar verecek.

Haberin Devamı

Bu sene Beşiktaş' ın canı hakemlerden dolayı çok yandı. İnanın başka bir takıma üst üste bu kadar hakem hatası yapılsa, yer yerinden oynardı. Demirören, futbolun önünü açmaktan bahsetti ve göreve geldiklerinde üstlerinde ki formları çıkarttıklarını söylediler. Evet TFF başkanı isen formayı çıkartacaksın elbette. Yalnız eski takımına yapılan haksızlığa bir Beşiktaş' lı olarak ses çıkartmıyorsan, en azından TFF başkanı olarak ses çıkartacaksın. Biz sizden torpil değil sadece adil yönetim bekliyoruz. Hem TFF' den hemde MHK' den sadece adil yönetim istiyoruz. Çifte standartlık yapılıyor. Görevinizi layıkı ile yapın lütfen.

Sn. Kocaman' a
Maç sonrası yaptığı açıklama ile beni gerçekten üzdü. 1 puana bile razı rakibe karşı oynanan oyundan dolayı, futbolcuları tebrik ediyorum diye bir açıklama yaptı. Sn. Kocaman biz hiçbir zaman 1 puana razı olmadık. Hiçbir maçı berabere bitirmek için uğraşmadık. Eyvallah kazandınız tebrik ederiz. Ama sen büyük Beşiktaş camiasını böyle talihsiz açıklamayla yerlere vuramazsın. Sen 3 puan için o kadar çırpındın da dua et Egemen' e. Lütfen Beşiktaş' ın oyunuyla, durumuyla değil kendi işinle uğraş.

 

Yazarın Tüm Yazıları