Şehnaz Askeroğlu

Çalışan kadınlar için hızlı bakım önerileri

28 Şubat 2022
İş temposunda bakımlı görünmek mümkündür. Bunun için yapılması gereken kişinin cildini tanıyarak doğru bakım adımlarını uygulamasıdır.

Bu önemli faktörleri desteklemek için yapılabilecek ise;

Cilt bakımını rutin haline getirebilirsiniz

Cildinizi sabah ve gece temizlerseniz, uyandıktan sonra ve yatmadan önce cilt tipinize uygun nemlendirici sürerseniz ve düzenli olarak peeling yaparsanız, cildiniz sürekli ışıl ışıl görünür. Parlak ve pürüzsüz bir cilt, gündüz makyajı olmadan çalışabileceğiniz anlamına da gelir.

İyi bir cilt bakım rutini oluşturmak ve sabah uyandığınızda cildinizi temizleyip nemlendirici ve güneş koruyucu uygulayarak işe gitmeniz büyük önem taşımaktadır. Bu noktada bir dermatoloğa başvurarak hangi ürünleri kullanıp kullanmayacağınızı öğrenebilirsiniz.

Az ve doğal makyaj daha dinç görünmenizi sağlar!

Makyaj uygulamasını yüzünüzde öne çıkarmak istediğiniz alanları öne çıkarmak ve küçük kusurları gizlemek için tercih edebilirsiniz. Makyajdan vazgeçemiyorsanız, doğal görünümleri deneyebilirsiniz. Göz altı kapatıcı uygulaması, yanakları öne çıkarmak için allık, gözleri öne çıkarmak için rimel, doğal tonda ruj uygulamak günün kurtarıcısı olacaktır.

Kısa tırnaklar daha zahmetsizdir

Tırnaklarınızı kısa tutmaya çalışırsanız bakımı her zamankinden daha kolay olacaktır. Naturel tonlarda ojeler her kombin ile uyum sağlayacağından zamandan kazanmanıza yardımcı olur. Öte yandan oje sürüp silme işlemi ile uğraşmak istemezseniz kalıcı ojeleri deneyebilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Çocuklu hayatta da bakımlı olabiliriz

23 Şubat 2022
Hem bakımlı olmak hem de çocuğu ile vakit geçirmek isteyen annelerin kurtarıcısı kısa zamanda uygulanabilecek güzellik adımları oluyor. Kendinize ayırdığınız bu kısa sürede hem rahatlayacak hem de bakımlı bir görünüme kavuşabileceksiniz.

Cilt tipinizi belirleyerek başlayın

Doğru bir cilt bakım rutininin en önemli adı cilt tipinize uygun ürünler kullanmaktır. Herkes için genel kural, kullanımdan sonra esnek ve kuru hissetmeyen ürünleri tercih etmektir. Yaygın bir hata, yağlı cilde sahip kişilerin cildini nemlendirmekten kaçınmalarıdır. Her cilt tipi neme ihtiyaç duyar. Yağlı cilde sahip kişiler cilt tipine uygun ürünleri tercih etmelidir. Kuru cilt daha fazla neme ihtiyaç duyabilir.

Cildinizin ihtiyacına göre ev yapımı maskeleri deneyin

Cildinizin ihtiyacına göre ev yapımı maskeleri deneyin ve bunu yaparken çocuklarınızın eşlik etmesine izin verin. Bu sayede hem beraber vakit geçirebilir hem de bakımınıza devam edebilirsiniz. Kuru bir cildiniz varsa limon gibi turunçgillerden uzak durmanızda fayda var. Hassas ve kırmızı ciltler için kullanmayı planladığınız maskeler veya bitkisel ürünler hakkında dermatoloğunuza danışmanız daha güvenlidir. Bu konuda dermatoloğunuzdan da daha fazla tavsiye alabilirsiniz.

Güneş kremi büyük önem taşır

Güneş ışığı sağlık için iyidir, ancak zararlı güneş ışığı cilt lekelerine ve yaşlanma sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle ister cilt bakımı sonrası ister günlük yaşamda güneş kremi kullanma alışkanlığını geliştirmelisiniz. Maske, cilt bakımı gibi bakımlara vakit ayıramıyorsanız temiz cildinize güneş kremi sürmeniz yeterli olacaktır.

 

Yazının Devamını Oku

Hamilelik sürecinde hangi kozmetik işlemlerden kaçınılmalıdır?

16 Şubat 2022
Hamilelik, anne adaylarının bebeklerinin doğumu için fiziksel ve zihinsel olarak hazırlanmaları açısından heyecan verici bir dönemdir. Çoğu kadın hamilelik sırasında en iyi şekilde görünmek ve hissetmek ister, ancak aynı zamanda büyüyen bebeklerinin sağlığını tehlikeye atmak istemezler.

Hamilelik sürecinde hekim ile açık iletişim önemlidir

Estetik cerrahlar sadece hamile hastaları ameliyat etmeyi reddetmekle kalmaz, hastaneler de kadın hastalara ameliyat öncesi hamilelik testi yapar, dolayısıyla hamileliği doktorlardan saklamanın bir yolu yoktur. Hamilelik sürecinde cerrahi operasyonlarının tercih edilmemesinin sebebi enfeksiyon riskidir. Hamilelik sonrası plastik cerrahinin riskleri diğer cerrahi işlemlerle aynıdır ancak hamilelik bağışıklık sistemi fonksiyonunu azaltır, bu da ameliyat sonrası enfeksiyon riskini artırır. Enfeksiyonu önlemek ve ağrıyı hafifletmek için anestezi, fetal izleme ve ameliyat sonrası ilaçlarla ilgili potansiyel sorunlar ile de karşılaşılabilir. Hamileler için önerilmeyen tedaviler ise, lazer işlemleri, HIFU işlemi, botoks ve dolgu işlemleridir.

Nelerden kaçınılmalı?

Hamilelikte kaçınılması gereken cilt bakım alışkanlıkları da vardır, bunlardan ilki peeling yapmaktır. Ancak çok sıcak veya çok soğuk duşlar ve sert içerikli peelingler tercih edilmemelidir.

Hormonlar bu süreçte aktiftir ve kullanılan nemlendiriciler vücutta tüylerin artmasına neden olabilir. Tercih edilen nemlendiricinin B5 vitamini içermemesi önemlidir. Bebeklere zarar verebilecek aromaterapi ürünlerine dikkat edilmelidir. Fesleğen, sedir, rezene ve kek gibi saf aromaterapi yağları kullanılmamalıdır. Aromaterapi ürünleri kullanan bir uzman hekime mutlaka danışılması gerekmektedir.

Hamilelik sürecinde yaptırılabilecek işlemler

Genellikle hamilelik döneminde yağ-su dengesinde değişiklikler ve cilt kuruluğu, akne ve kaşıntı meydana gelir. Anne adaylarının karşılaştıkları sorunlara göre uygun içerikli ürünler önerilir. Hamilelikte tercih edilebilecek güvenilir bir ürün, cildi besleyen ve C vitamini içeren bir üründür. Bu nedenle hyalüronik asit içeren kremler ve serumlar önerilir.

Kişinin ihtiyacına göre cildi rahatlatan K vitamini içeren maskelerde kullanılabilir. Hamilelik lekelerini önlemek için düzenli olarak en az 50 faktörlü kimyasal içermeyen bir güneş kremi kullanmak gerekir. Hamilelikte tedavinin içeriği veya amacı ne olursa olsun su bazlı ürünler tercih edilmelidir. Bu sayede anne adaylarının yaşayacağı diğer cilt sorunları da hafiflemiş olacaktır. Cilt hassas olduğu için tercih edilen ürün cildi nemlendirerek yatıştırma özelliğine sahip olmalıdır.

Yazının Devamını Oku

En çok tercih edilen işlem: Bella Eyes

13 Şubat 2022
2021'de pandemi şartları ile bazı alışkanlıklarımız değişti. Yaşadığımız değişiklikler sonucu güzellik trendlerini de şekillendi. 2021 yılında sıklıkla tercih edilen işlemlerden biri de Bella Eyes oldu.

Favori işlem: Bella Eyes

Herkesin yüz şekli farklıdır. Bu nedenle yüz şekline uygun ideal göz şeklinde farklılık vardır. Anatomiden dolayı gözler hafif yukarı ve eğik şekildedir. Günümüzde en popüler ve arzu edilen görünüm kalkık ve çekik gözlerdir. Bu gözlere sahip olmanın yolu ise Bella Eyes yönteminden geçiyor.

Daha enerjik bakışlar!

Gözleri ve kalkık gözleri çekik için günümüzde tercih edilen yöntem Bella Eyes işlemidir. Diğer uygulamalara göre daha kolay gibi görünse de aynı zamanda cerrahi bir yöntemdir. Bu nedenle alanında uzman deneyime sahip bir plastik cerrah tarafından yapılmalıdır.

Bella eyes yönteminde kaşlar yukarı doğru hareket ettirilir. Gözlerin ve kaşların görünümü olduğundan daha kalkık olacaktır. Bu işlemde sadece çekici gözler değil, göz kenarlarında oluşan sarkıklık, kaz ayakları ve sarkık göz kapakları da giderilebilir. Yüzün tamamına bakıldığında yüz ve boyun bölgesinde etkisi görülebilir. Ameliyattan sonra kişiler daha genç ve daha enerjik görünürler.

İşlem süreci hakkında merak edilenler

İşlem endoskopik kantoplasti kesi yöntemi ile gerçekleştirilir. Dikişleri ve yara izlerini önlemek için kesiler derideki saçlı bölgede bırakılır. Ameliyattan sonra kişi gerekli kontrollerin ardından ertesi gün taburcu edilir ve tedavi süreci evde devam eder. İşlem sonrası kişinin 10 gün yüz üstü yatmaması önerilir. Ayrıca yüze su temasından kaçınılmalıdır. 15 gün sonra operasyonun neden olduğu şişlik ve morluklar kendi kendine kaybolmaya başlar. Uygulamanın etkisi 20. gün ve sonrasında belirginleşir. Bella Eyes işlemini yaptırmaya karar verdiğiniz mutlaka alanında uzman bir doktora danışın. Uygulama tüm yüzü etkileyeceği için bir uzman ile birlikte karar verilmelidir.

 

Yazının Devamını Oku

En sık tercih edilen epilasyon yöntemi: Buz lazer

25 Ocak 2022
Buz lazer, epilasyon sırasında ağrıyı önlemek için başlığın ucundaki soğutma panelinden adını almıştır. Buz lazer epilasyon cilde dokunularak yapılır. Buz lazer epilasyon başlığının ucuna takılıp -3 ile -5 dereceye kadar soğutulduğu için ağrıyı minimuma indirebilir ve maksimum rahatlık sağlayabilir. Buz lazer, klasik lazerden etkilenmeyen ince tüylerde etkilidir. Buz lazer epilasyon, koyu ten rengine sahip kişilerde daha güvenli kullanılabilen bir lazer türüdür. Genellikle ince tüyleri buz lazer ile tedavi ettiği için ağrı derecesi de daha azdır.

Buz lazer epilasyon, çok koyu tenli kişilerde güvenle kullanılabilen bir epilasyon seçeneğidir. Buz lazer epilasyon sorunu olarak kabul edilen ince tüyleri kalıcı olarak çözebilecek uygun bir çözümdür. Buz lazer epilasyondan bir gün önce jiletle tıraş olmanız istenecektir. Kısaltılmış kıllar lazer ile tarandığında lazer enerjisi kıl kökünde birikir ve onu yok eder.

Her bölgeye uygulanabilir!

En hassas bölgelerde bile ağrısız epilasyon sağladığı için tüm vücut bölgelerine güvenle uygulanabilir.

Buz lazer ile ilgili merak edilen sorular:

Buz lazer etkili bir yöntem midir?

Buz lazer patentli bir teknolojiye sahip olup, etkinliği klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır. Ütüleme epilasyon yönteminin enerjiyi bölerek çalışan ve aynı noktada daha az ile kullanılabilen bir versiyonudur. Buz lazer hem ağrısız hem de en başarılı epilasyon sistemidir çünkü enerji dağılımı ağrıyı azaltır ve aynı enerji ile daha fazla çekim yapılmasına olanak sağlar.

Yazın buz lazer uygulaması yapılabilir mi?

Geleneksel lazer epilasyon uygulamasından sonra güneşe çıkmak ciltte iyileşmesi zor güneş lekelerine neden olur. Bu nedenle yazın güneşin ve denizin tadını pürüzsüz bacaklarla çıkarabilmemiz için tedaviye kışın erkenden başlamak gerekir. Buz lazer ile tatilde bile bronzlaşmış cilde uygulanabilir. Buz lazeri benzersiz ve vazgeçilmez kılan da budur; her mevsime, her cilt tipine ve her kıla uygundur.

Yazının Devamını Oku

En popüler cilt bakım yöntemi: Hydrafacial

15 Ocak 2022
Yaşlanma karşıtı bir bakım yöntemi olan hydrafacial işlemi; cilt yenilenmesi, akne ve leke tedavisi için tercih edilen bir işlemdir. Cildi derinlemesine temizlemek için vakum yöntemi kullanan, enjeksiyon ve benzeri yöntemleri içermeyen bir cihaz tamamen ağrısız ve acısızdır. Geliştirilmiş teknolojisi sayesinde cilde zarar vermeden cilt yenilenmesini sağlar. Daha sağlıklı, daha parlak, daha güzel ve daha genç bir cilde sahip olmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla beğenilen bir uygulamadır.

Tek işlem ile canlı, parlak ve temiz bir cilt mümkün

Hydrafacial yöntemi ile derin cilt temizliği, yenileme, nemlendirme ve antioksidan koruma tek seansta gerçekleştirilebilir. Vakum başlığı cildin alt tabakasına kadar temizler, cildi mikroskobik düzeyde soyarak tüm ölü hücrelerden, biriken ve gözeneklerin kapanmasına neden olan fazla yağ ve siyah noktalardan arındırır. Cilt yüzeyindeki küçük çizikler ve kırışıklıklar, mevcut renk farklılıkları ve lekeler, farklı cilt tipleri için hazırlanmış serumlarla tedavi edilebilir. Cildin sağlıklı, genç, canlı ve yumuşak görünmesi için cildin altına antioksidanlar, hyaluronik asit ve protein içeren bir peptit solüsyonu uygulanır. Yüz tedavisi yöntemi tüm prosedürleri tek bir tedavi sürecine entegre ettiği için birçok farklı tedavi süreci kolay, hızlı ve etkili bir şekilde uygulanabilmektedir.

Her mevsim uygulanabilir!

Hydrafacial uygulaması çok basittir. İlk aşamada, tedavi edilecek kişinin cilt tipine uygun bir temizleyici seçilir. Cilt yüzeyini ve gözenekleri yumuşatılır ve cildi vakumla temizlenir. İkinci aşamada cilt tipleri ve sorunlarına özel seçilmiş çözümlerle cilt beslenir. Radyo frekans başlığı sayesinde uygulanan solüsyon cilde iletilir. Bu işlemde kullanılan solüsyon, cildin nemlenmesini, onarılmasını ve yenilenmesini sağlamak için kolajen yapısını harekete geçirebilen peptitler, antioksidanlar ve hyaluronik asit içerir. Bir darbe etkisi yaratmak için bir soğutma başlığı kullanarak solüsyon ciltte tutulur. Son aşamada ise LED tedavisi uygulanarak cilt dokusu uyarılır. Bu işlem gözenekleri sıkılaştırabilir ve uzun süre korunmalarını sağlayabilir. 4 mevsim boyunca her cilt tipine ve her yaştan kişiye uygulanabilen yüz nemlendirme sistemi, mevsim geçiş döneminde cilt üzerindeki dış etkileri en aza indirerek, cildin nem dengesini korur.

Hydrafacial uygulaması her yaştan kadın ve erkek için güvenlidir ve ilk tedavide önemli bir fark yaratır. Genellikle iki haftada bir 4 ila 6 tedavi yapılabilir. Düzenli uygulama ile cildiniz yılın her günü temiz, düzenli, sağlıklı ve canlı görünür.

Yazının Devamını Oku

En sık tercih edilen bakım işlemleri

6 Ocak 2022
Günümüzde yaşlanma etkilerine karşı pek çok cilt bakım işlemleri başarılı bir şekilde uygulanabiliyor. Sizlere bu işlemlerden en sık tercih edilenleri hakkında merak edilenleri anlatan bir yazı hazırladım. İşte mezoterapiden gençlik aşısına cilt yenileme ve bakım işlemleri...

Pürüzsüz ciltlerin sırrı: Mezoterapi

Mezoterapide cildin alt tabakasındaki kolajen ve elastin yapıları uyarılır. Uyarı sonucunda kan ve lenf dolaşımı düzelir ve tepki oluşur. Mezoterapi sürecinde kişilerin istek ve ihtiyaçlarına göre belirlenen mineraller ve amino asitler karıştırılarak belirli oranlarda enjekte edilir. Mezoterapi sonrası beklenen yan etkiler kızarıklık ve morarmadır. Beklenen yan etkiler oldukları için herhangi bir tedavi gerektirmeden kendiliğinden kaybolurlar. Operasyondan sonra kişiden kişiye değişmekle birlikte etkisi ikinci veya üçüncü uygulamadan sonra görülmeye başlar. Yüz mezoterapisinde kişinin cilt problemine göre ilaç belirlenir ve cilt altına uygulanır. İlgili ilaçların az miktarda olması nedeniyle yan etki olasılığı azalır. Yüz mezoterapisi sayesinde ciltteki kırışıklıklar ve sarkmalar giderilir, kırışıklıklar giderilir, cilt daha parlak ve genç olur.

Yaşlanmaya karşı en güçlü silah: Gençlik aşısı

Gençlik aşısı, 20 yaş üstü ve her cilt tipi için uygundur. En yaygın uygulama alanları; yüz, boyun ve omuzlardır. Gençlik aşıları, önleyici ve tamamlayıcı yaşlanma karşıtı, yani yaşlanma karşıtı tedavi sağlar. Gençlik aşısı kadın ya da erkek fark etmeksizin herkese ve tüm cilt tiplerine uygun bir yöntemdir. Özellikle uygulama tavsiye edilirse bu kişilerde akne, güneş lekeleri ve güneşlenme nedeniyle yaşlanma ve cilt hasarı belirtileri görülür.

Gençlik aşılarının uygulanması kolaydır. Hastanın ihtiyacına göre bir uzmana danışılarak plan hazırlanır. Seansların 10-15 gün aralıklarla uygulanması tavsiye edilir. Enjeksiyon yapılacağı için kişiye rahatsızlık vermemek için operasyon öncesi lokal anestezik krem kullanılır. Kullanım sonrası ciltte kızarıklık ve hafif şişlik görülebilir. Bu belirtiler normaldir ve herhangi bir ek operasyona gerek kalmadan kendiliğinden kaybolur. İşlem sonrası cilt daha sağlıklı, daha canlı ve daha parlak görünür.

Her cildin ihtiyacı: Nem aşısı

Nem aşısı, cildin daha canlı ve genç görünmesi için hyaluronik asit, antioksidanlar ve vitaminlerin deri altına enjekte edildiği bir uygulamadır. Cildi derin tabakadan cildin yüzeyine kadar nemlendirmek için bir kerede uygulanır. İçeriğindeki hyaluronik asit sayesinde güçlü ve uzun süreli nemlendirme sağlar, cildi çevresel koşullardan ve yaşlanmadan korur. Nem aşıları yaşlanmaya karşı koruma sağlamak için kullanılır ve ayrıca tek başına veya cilt yenileme programları ile birlikte kullanılabilir. Hyaluronik asit, su tutma kapasitesi çok yüksek bir molekül olduğundan, nem aşısı sayesinde cildin su tutma kapasitesi önemli ölçüde artar. Nem aşısının içeriğinde bulunan hyaluronik asit derin dokularda güçlü nemlendirme sağlayarak yaşlanmaya neden olan tüm kayıpları önler ve yaşlanmanın cilt üzerindeki geçmişteki olumsuz etkilerini onarır.

Yazının Devamını Oku

2021 Yılının en popüler işlemi birçok probleme fayda sağlıyor!

30 Aralık 2021
Botulinum toksini belirli tipteki sinirlerin hareketini büyük ölçüde bloke ederek bir nörotoksin görevi görür. Botoks enjekte edilen kastaki sinir sinyallerini bloke ederek uygulama bölgesinde istenilen sonuç elde edilir. Botoks enjeksiyonundan sonra sinir sinyallerinin kesilmesi nedeniyle etkilenen kaslar geçici olarak felç olur veya donar. Bu sayede yüz bölgesindeki bazı kırışıklıklar yumuşatılabilir, azaltılabilir veya yok edilebilir. Botoks işleminin etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte 3 ila 6 ay arasında kullanılabilir.

Botoks uygulanabilen bölgeler

Botoks birçok bölgeye uygulanabilir ayrıca bazı sağlık sorunlarının tedavisinde de tercih edilebilir. Sıklıkla botoks uygulamasının yapıldığı bölgeler ise;

2021’in en çok tercih edilen botoks uygulaması: Masseter botoks

Masseter kası çenenin yan tarafında bulunur ve aynı zamanda vücuttaki en güçlü kastır. Bazı durumlarda masseter kası büyüyerek hoş olmayan bir görüntüye neden olabilir. Görünüş nedenleri genellikle diş sıkma, diş gıcırdatma, aşırı sakız çiğneme ve sert et yemedir. Bu hastalıkların ve çene bölgesinin görünümünden rahatsızlık duyanların tedavisinde en ideal yöntem kas toksinidir.

Botoks cerrahi müdahale gerektirmediği ve iyileşme süreci çok hızlı olduğu için güvenlidir. Kişi herhangi bir kızarıklık veya morluk olmadan günlük hayatına dönebilir. İşlem sonrası yaşadığınız sağlık sorunları ve ağrılarınız ortadan kalkacaktır. Aynı zamanda çene yapınız daha ince olacak ve uzamış oval bir yüze sahip olacaksınız. Botoks işlemi çok basit ve ağrısız bir yöntemdir. Uygulama sonrası en sağlıklı görünüm bir hafta sonra belli olur.

Yazının Devamını Oku