Şehnaz Askeroğlu

Botoks ve dolgu ne için kullanılır?

7 Nisan 2023
Botulinum toksini, botulinum bakterisi tarafından üretilir. Belirli tipteki sinirlerin hareketini büyük ölçüde bloke ederek bir nörotoksin görevi görür.

Botulinum toksini enjekte edilen kastaki sinir sinyallerini bloke ederek uygulama alanında istenilen sonuçların alınmasını sağlar. Botoks enjekte edildiğinde, sinir sinyallerinin bozulması nedeniyle etkilenen kaslar geçici olarak felç olur veya dondurulur. Bu sayede yüz bölgesindeki bazı kırışıklıklar yumuşatılabilir, azaltılabilir veya yok edilebilir. Botoks işleminin etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte 3 ile 6 ay arasında kullanılabilir.

Botoksun uygulanabildiği alanlar nelerdir?

Dolgu hakkında merak edilenler
Dolgu işlemi için kullanılan malzeme dokunun hacmini artırmak için tasarlanmıştır. Bu maddeler deriye enjekte edilebilen bir ilaç türüdür. En yaygın olanları hyalüronik asit ve kollajendir. İki madde farklı tipte dolgu maddeleridir. Aynı şekilde yağ transferi de bir dolgu türüdür. Yaşlanma, güneş ışığı ve benzeri faktörler cildimizdeki hyalüronik asit ve kollajen miktarının azalmasına neden olabilir. Bu maddeler azaldıkça cildimiz gençliğini kaybeder ve çökerek ince çizgiler ve kırışıklıklar gösterir.

Dolgu işleminin uygun dozda ve insan vücudunun anatomisine uygun olarak uygulanması doğal sonuçlar alınmasını sağlar. Ayrıca dudaklarda, yanaklarda, göz altı çukurlarında ve çökmenin olduğu dudak kalınlaşmalarında da başarılı sonuçlar vermektedir.

Yazının Devamını Oku

Düz bir karına sahip olmak için neler yapılabilir?

25 Mart 2023
Çoğu insan spor yapmasına ve sağlıklı beslenmesine rağmen vücutlarındaki bazı bölgelerdeki yağ birikimlerinden ve selülit probleminden şikayet eder.

Ameliyatsız bölgesel incelme yöntemi ile şikayet edilen bölgelerdeki fazlalıklardan ve selülit probleminden cerrahi yöntemlere başvurmadan etkili sonuç alınabilir. Kadın veya erkek herkese uygulanabilen bu yöntemler ile kısa sürede istediğiniz görünüme kavuşabilir.

Çözümü kalıcı hale getirmek için yaşam biçimi değiştirilmelidir

Unutulmamalıdır ki bu süreç kalıcı bir çözüm değildir. Bu süreçleri uzun vadede korumak için sağlıklı beslenmeyi ve düzenli egzersizi yaşam biçimi haline getirmek gerekir. Kişi ameliyat sonrası kilosunu koruyamıyorsa şikayet ettiği görünümü tekrar kazanabilir. Ameliyatsız bölgesel zayıflama uygulaması, vücut şekillendirme yöntemlerini içerir. Programlar, sağlık ve görünümlerindeki rahatsızlık alanlarına dayalı olarak bireyleri tedavi etmek için seçilebilir.

Bu yöntemleri tercih edebilirsiniz

Yazının Devamını Oku

Zamana meydan okumak için neler yapabiliriz?

12 Ocak 2023
Günümüzde estetik sorunu kadın veya erkek fark etmeden herkesin sorunudur.

Daha genç ve sağlıklı bir görünüm elde etmek için yöntemler uygulanabilir. Sıklıkla tercih edilen yöntemler ise;

Dolgu işlemi

Yüzündeki çizgilerden rahatsız olanlar için en ideali dolgu işlemidir. En sık kullanılan bölgeler dudaklar, dudak çevresi ve burun ile yanaklar arasındaki çizgidir. İşlemin sonuçları 15-20 dakika içinde hemen görülebilir. Uygulama bölgesinde hafif kızarıklık ve şişlik olacaktır ancak gün içerisinde kendiliğinden geçecektir.

Fransız askı işlemi

Yazının Devamını Oku

Kendi dokumuz ile gençleşebilir miyiz?

9 Aralık 2022
Allojenik hücreler, laboratuvar ortamında çoğaltılarak ve yenidoğanın sünnet derisinden elde edilen kök hücrelerin (yani fibroblastların) kişinin istenilen bölgesine enjekte edilmesiyle yapılır. Diğer otolog kök hücre tedavilerinde olduğu gibi, allojenik hücrelerdeki fibroblastlar numune dokusundan elde edilir.

Yaşla birlikte kolajen ve elastin üretimi azaldığından ciltte bir miktar sarkma ve sarkma, kısacası yaşlanma belirtileri görülür. Yeni doğan bebeklerin sünnet derisinden çıkarılan fibroblastlar, kolajen ve elastin üretimini artırır. Onaylı olan bu uygulamanın yüz ve vücutta kullanımı güvenlidir. Özellikle yanmış veya derin yaralanmış bölgeleri onarır ve doku kaybı varsa sorun düzeltilir.

Fibroblast ve alloblast nedir?

Son zamanlarda alloblast yönteminin gündeme gelmesi ile iki işlem birbirine karıştırılmaktadır. İki işlem arasındaki en temel fark ise fibroblast işleminde kişinin kendi dokusu kullanılırken alloblast yönteminde sünnet derisini kullanılarak işlem tamamlanır.

Uygulama süreci nasıl ilerler?

Yazının Devamını Oku

Otuzlu yaşlarda cildimiz için ne yapmalıyız?

11 Kasım 2022
Cildimizi ne kadar korumaya çalışsak da çevresel faktörlerden olumsuz etkilenir. Bunlara zararlı güneş ışığı ve çevre kirliliği dahildir.

Güzel bir cildin sırrı doğru cilt bakımından geçiyor

Cildinizi korumanın yolu düzenli cilt bakımı yapmaktan geçer. Bireysel ihtiyaçlara göre tasarlanmış etkili cilt bakımı sayesinde cilt kolayca temizlenir. Cilt bakımında en büyük hata cilt tipinize ve cilt asitliğinize uygun olmayan bir temizleyici kullanmaktır. Bu şekilde cilt bakımı, cildi iyileştirmekten ziyade sadece zarar verir.

Doğru bir cilt bakım rutininin en önemli adı cilt tipine uygun ürünler kullanmaktır. Herkes için genel olarak geçerli olan kural, kullanımdan sonra gergin ve kuru hissettirmeyen ürünleri tercih etmektir.

Yaygın bir hata, yağlı cilde sahip kişilerin cildini nemlendirmekten kaçınmalarıdır. Her cilt tipi neme ihtiyaç duyar. Yağlı cilde sahip kişiler cilt tipine uygun ürünleri tercih etmelidir. Kuru cilt daha fazla neme ihtiyaç duyabilir. Profesyonel bir dermatolog tavsiyesi üzerine hyalüronik asit içeren bir krem kullanabilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Kırklı yaşlarda cildimiz için ne yapmalıyız?

26 Ekim 2022
Zamanla cilt dış etkenlere açık hale gelir. Bunda azalan cilt savunma mekanizmaları önemli rol oynar.

Özellikle 40 yaşından itibaren net bir şekilde görüldüğünde, 40 yaşından önce yaşlanmanın etkileriyle dikkatli bir şekilde ilgilenmek gerekir. Bu nedenle cildin zamanın etkilerine karşı direnci artırılabilir. 40'lı yaşlarınızda cilt bakımındaki farkı hissedebilirsiniz.

Sağlıklı yaşam alışkanlıkları önem taşıyor

25 yaşından itibaren cilt kolajen üretimini yavaşlatır. Ancak göz çevresinde ince çizgiler oluşur ve zaman kendini hatırlatmaya başlar. Bu etkiler 30'lu yaşlarda yavaş yavaş ince çizgilere dönüşürken, 40'lı yaşlardan itibaren yaşlanma belirtileri net bir şekilde görülür. Cildinize bakım yapmadan önce, sağlıklı bir görünüm elde etmek için bazı noktaları hayatınıza göre ayarlamanız gerekir. Öncelikle sigaradan kesinlikle uzak durmalısınız çünkü sigara cilt görünümünü olumsuz etkileyen faktörlerden biridir. Yine sağlıksız beslenme, düzensiz uyku düzeni, uykusuzluk bu etkenlerden bazılarıdır. 40'lı yaşlarınızda güzel bir cilde sahip olmak için 25'li yaşlardan itibaren açık bir yaşlanma karşıtı bakıma da ihtiyacınız var.

Uygulanabilecek önemli tavsiyeler

Dört mevsim güneş kremi kullanın

Cildin yaşlanmasını tetikleyen faktörlerden biri de güneşin zararlı UV ışınlarıdır. Güneşin zararlı UV ışınları cildi yorabilir ve cilt kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle 40'lı yaşlarınızda dört mevsim güneş kremi kullanmalısınız.

Yazının Devamını Oku

Vitamin enjeksiyonu nedir?

27 Temmuz 2022
Vitamin enjeksiyonu uygulaması herkese uygun bir işlemdir. Bu yöntemi yüz ve boyun bölgesine uygulayarak cilt tipi ve yaş kriteri olmadan daha genç görünebilirsiniz.

Vitamin enjeksiyonları ciltte kaybolan gençliği, ışıltıyı ve gerginliği yerine koymak için kullanılır. Birden çok kez kullanılabilen vitamin enjeksiyonları sırasında seans sayısı kişinin cildine ve sorunun derinliğine göre değişir. Lokal anestezi veya bölgeyi uyuşturan ilaçlar vitamin enjeksiyonları için kullanılabilir ve kişiye özel tedavi seçeneği olarak da düşünülebilir.

Vitamin enjeksiyonları 8 hafta üst üste, haftada bir ciltte düzenli olarak verilirse etkisi en üst düzeyde olur ve ilk uygulamadan sonra bile etkisini görmek kolaydır. Uygulama sonrasında kişi vakit kaybı yaşamadan hemen günlük hayatına devam eder.

Vitamin enjeksiyonunun faydaları

Vitamin enjeksiyonlarının amacı cildin kaybettiği tonunu ve canlılığını geri kazandırmaktır. Genellikle sigara ve alkol kullananlar, stresli bir çalışma programı nedeniyle cilt bakımı yetersiz olanlar, cildi güneşe ve güneş odalarına maruz kalanlar için ayrılmıştır. Bu, her yaş ve cilt için uygun bir programdır. Vitamin enjeksiyonları için en yaygın yerler yanaklar, alın, göz çevresi, çene, boyun ve omuzlardır. Kullanımdan sonra cildin kaybettiği gerginlik ve canlılık geri kazanılır, daha parlak görünür. Yaşlanma karşıtı etkiler göstererek uzun süreli istenen etkileri sağlar. Cilt yapısının yaşlanma etkilerini azaltır ve cildin yüzey tabakasının yenilenmesini sağlar.

Yazının Devamını Oku

Damar yoluyla alınan tedaviler

30 Haziran 2022
Günümüzde oldukça popüler hale gelen damar yoluyla alınan ozon tedavisi, glutatyon ve vitamin enjeksiyonu ile ilgili merak edilenler...

Glutatyon

Vücuttaki glutatyon seviyeleri yüksek kaldığında, insanlar daha sağlıklı hale gelir, daha iyi performans gösterir ve diğer birçok şeyin yanı sıra hastalıkları önlemede daha iyi hale gelir. Ayrıca glutatyon, mitokondri, hücrelerin enerji merkezleri ve vücudun hayati bileşenleri için daha iyi işlev sağlar.

Glutatyonu vücuda almanın ve aktif olarak kullanmanın en başarılı yolu damar yoluyla vücuda getirmektir. Uygulama damar yoluyla ağrısız bir şekilde yapılır. Tüm süreç sadece 10 veya 15 dakika sürer. Tedavi amaçlı serum kullanılmadan önce glutatyon distile su ile karıştırılarak vücuda bu şekilde verilir. Glutatyon serum tedavisi yaşlanma belirtilerini azaltabilir ve vücuttaki hastalıkların görülme sıklığını azaltabilir.

Ozon tedavisi

Yazının Devamını Oku