Malzemeler
Yapılışı
Tatlımızı fırında pişireceğiz, bunun için ısıya dayanıklı 4 adet kaseye ihtiyacımız var. Kaseleri büyük seçmemeye özen gösterin.
Fırınınızı 190 derece de ısıtın.
Çikolatayı 1 çorba kaşığı süt ile birlikte benmari usulü eritin.
Sütü bir tencereye alın ve kaynama noktasına getirin.
İçerisine eritilmiş çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.
Yumurta sarıları ve toz şekeri mikser ile şeker eriyip, yumurta sarıları beyazlaşana kadar çırpın.
Malzemeler
Üzeri için;
Şerbeti için;
YAPILIŞI
Şerbet için şeker ve suyu derin bir tencerede kaynatın ve içine 3-4 damla limon suyu ekleyip ocaktan alın.
Fırınınızı 180 derece de ısıtın.
Kaymak ve Ayçiçek yağını bir kap içerisinde karıştırın.
İçerisine Antep fıstığı ve yavaş yavaş un ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Malzemeler
YAPILIŞI
Armutların kabuklarını soyun, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın.
Derin bir tencerenin içerisine armutları, şekeri, suyu ve baharatları ekleyip orta ateşte armutlar hafifçe diri kalacak şekilde yumuşayana kadar pişirin.
Komposto oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 2-3 saat soğumaya bırakın.
Tarifteki şeker miktarını damak tadınıza göre artırıp, azaltabilirsiniz.
Şimdiden ellerinize sağlık..
MALZEME
Hamur için;
Üzeri için;
Şerbet için;
YAPILIŞI
Şerbet için; toz şeker ve suyu bir tencerede kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadığında içerisine limon dilimini ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamur için fırınınızı 180 derecede ısıtın.
Malzeme
YAPILIŞI
40*27 cm bir tepsiyi su ile ıslatın.
Derin bir tencerenin içerisine sütü ve şekeri koyup, kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
Nişastayı su ile karıştırarak açın. Kaynamaya başlayan süte sürekli karıştırarak yavaş yavaş ekleyin.
Orta ateşte 10 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirin.
Koyulaşan muhallebiye ıslatıp hazırladığınız tepsiye döküp, soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra muhallebiyi kare ya da dikdörtgen olarak dilimleyip, damak tadınıza göre isterseniz üzerine pudra şekeri serpip gül suyu ekleyerek servis edin ya da benim gibi sevdiğiniz bir reçel ile servis edin.
MALZEMELER
İçi için;
Kızartmak için;
Şerbeti için;
YAPILIŞI
Şerbet için;
Şeker ve suyu tencereye alıp, kaynatın.
Malzeme
Üzeri için;
Yer fıstığı ya da badem
YAPILIŞI
Toz şeker ve sütü derin bir karıştırma kabına alıp, toz şeker eriyene kadar karıştırın.
İrmik ve karbonatı sütlü karışıma ekleyip iyice yoğurun.
Akışkan bir hamurunuz olacak.
Dikdörtgen borcamı tereyağı ya da Ayçiçek yağı ile yağlayın.
Malzeme
Arası için;
YAPILIŞI
Bir tencerenin içerisine çekirdekleri çıkarılmış donuk vişneleri ve toz şekeri koyun. Vişneler suyunu salıp şekerle karışana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
1 su bardağı şekerli sütü ayırıp içerisine 1 yemek kaşığı gül suyunu ekleyip karıştırın.
Süt ve toz şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtıp, ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
Tatlınızı benim gibi porsiyonluk yapacaksanız eğer, bir kase veya 7-8 cm’ lik bir çember kullanabilirsiniz.
Güllaç yapraklarını parçalara ayırıp, yumuşayana kadar ılıyan şekerli sütün içerisinde bekletin.