GeriSeyahat Kayağın 5 beyaz cenneti
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kayağın 5 beyaz cenneti

Kayağın 5 beyaz cenneti

Modern donanımlı kayak merkezleri, pistleri kadar lüks otelleriyle de ünlü. Birbirinden lezzetli yemekler sunan restoranları, kayak sonrası barları ve son moda kayak giysileri satan lüks mağazaları farklı ülkelerden kayakçıları bu ülkeye çekiyor. İşte bu yılın en çok ilgi gören 5 kayak merkezi...

Bugüne kadar Fransa’nın hemen hemen bütün popüler merkezlerinde kaydım. Özellikle ilk kez kaymayı öğrendiğim yer olduğu için Courchevel’in benim için ayrı bir yeri var. İngiltere sosyetesinin de kayak tatilini geçirmek için tercih ettiği Fransa, birbirinden renkli merkezleriyle her seviyeden ve bütçeden kayakçıya hitap ediyor. Hava nedeniyle sezona kötü başlayan kayak merkezleri açığı kapatmak için inanılmaz indirimler sunuyor. Mart boyunca popüler kayak merkezlerinde şimdiden rezervasyonlar yoğunlaştı ama buna rağmen elinizi çabuk tutarsanız konaklama için hâlâ indirimli dağ evleri ve ucuz uçak opsiyonları bulmak mümkün.
Eğer kayak tatilinizi kendiniz ayarlamak isterseniz kullanışlı birçok web sitesi var. Birçok seyahat acentesi ulaşım, transferler, kahvaltı ve akşam yemeği dahil fiyatlar veriyor.

İşte bu yılın en çok ilgi gören kayak merkezleri...

TIGNES
Orta ve iyi derecede kayakçılar için...

Kayağın 5 beyaz cenneti


Tignes, Avrupa’nın en yüksek merkezlerinden. Pistleri, konumu, havası ve eğlence merkezleriyle kayak-
severlerin tercihi ilk tercihleri arasında. Özellikle orta ve iyi derecede kayakçılar için harika bir merkez.
Oteller kişi başı bir hafta 1.600 TL’den başlıyor. Aralarında Rosset Chalet’nin de bulunduğu birçok dağ evi ve otelde önümüzdeki haftadan itibaren promosyonlar olması bekleniyor. Daha detaylı bilgi için snowfinder.co.uk geniş seçenekler sunuyor. Ayrıca snowforecast.com, kayak merkezleri, bağlantılar, kar seviyeleri hakkında son dakika bilgileri veriyor.

 

COURCHEVEL
Dünya sosyetesinin tercihi...

Kayağın 5 beyaz cenneti


Courchevel, Trois Vallees’nin (Üç Vadi) en yüksek tepesi. Kraliyet ailesi üyeleri ve jet sosyeteyi ağırlayan Courchevel, üç ayrı bölgeden oluşuyor. Courchevel 1.550, daha çok çocuklu aileler tarafından tercih edilirken, Courchevel 1.650, kayak sonrası eğlenceyi sevenlerin merkezi. Restoranlar ve alışverişin popüler olduğu bölge her seviyeden kayakçıya hitap ediyor. 280 kilometrelik alanda 148 pistin neredeyse tamamı açık. Les Avals and Courchevel 1.650 otellerinde kişi başı konaklama 1.600 TL’den başlıyor. Genelde tur oparatörlerinin verdiği bu rakama uçak ve transferler de dahil.

 

VAL D’ISERE
En zorlu pistlere sahip...

Kayağın 5 beyaz cenneti


Val d’isere, komşusu Tigne’e göre daha zorlu pistlere sahip. Otellerin yanı başına kadar uzanan geniş siyah pistlerde harika bir kayak zevki sunan Val D’ısere, diğer bölgelere oranla biraz daha pahalı. Bu ayın sonuna yaklaşıldığında 100 cm daha fazla kar kalınlığına sahip olması bekleniyor. Konaklama için en popüler dağ evlerinden biri ise Chalet du Berger. Kişi başı bir haftalık konaklama 2 bin TL’den başlıyor. Seyahat acentelerinin fiyatlarına genellikle ulaşım ve otel de dahil.

 

VAL THORENS
Genç kayakçıların gözdesi...

Kayağın 5 beyaz cenneti


Üç vadiden biri ve 2.300 metre ile Avrupa’nın en yüksek kayak merkezlerinden. Pistleri her seviyeden kayakçılar için uygun. Daha çok gençlerin rağbet ettiği Val Thoren yıl boyunca taze kar garantisi veriyor. Dağ evi ‘Chalet Taureau’ kişi başı haftalık 1.200 TL’den başlıyor.

 

ALPE D’HUEZ
Yeni başlayanlar için cennet...

Kayağın 5 beyaz cenneti


Bu yıl da sezona hızlı başladı ve hızlı devam ediyor. Yeni başlayanlar için bir cennet olan Alpe d’ huez, orta ve ileri seviye kayakçılara da hitap ediyor. Yeterli kar olmasına rağmen önümüzdeki günlerde daha fazla kar yağışı bekleniyor. Chalet Artemis, bu sezonun en hesaplı fırsatını sunuyor. Haftalık kişi başı fiyatlar 1.100 TL’den başlıyor. Her merkezde fiyatlar farklı olmasına rağmen genellikle 7 günlük telesiyej kartı; büyükler için yaklaşık 840 TL. Öğrenciler için 675 TL civarında. Kayak takımlarının haftalık kirası 450 TL’den başlıyor. Ders ücretinin saati 150-200 TL arasında.

 

False