Misafirler dönmek istemeyince 5 yıldızlı otel açık tutuldu

Fettah Tamince, Rixos Premium Belek Genel Müdürü Özgün Cinkılıç ve mutfak direktörü Kasım Şentürk, otellerinde koronavirüse karşı alınan önlemlerle ilgili sosyal medyada canlı yayın gerçekleştirdi. Geçen yıl ve bu yılın ocak- şubat aylarında tarihi rekorlara imza atıldığını belirten Özgün Cinkılıç, mart ayında pandeminin, gündemin merkezine oturduğunu söyledi. Oteldeki misafirlerden gitmek istemediklerine yönelik yoğun talep geldiğini belirten Cinkılıç, “10 Mart'ta 527 odamız vardı, 17 Mart'ta 436 oda, 24 Mart'ta 321 odamız vardı. Misafirlerimizden, 'Lütfen bizi ülkelerimize göndermeyin, bu süreci burada yaşamak istiyoruz' diye talepler geldi. Bu süreçte otelimizi açık tutmaya karar verdik. 1 Nisan'da oteli kapatmış olsaydık 2 birim zarar edecekken, 3.6 birim, yüzde 75-80 daha fazla zarar etmiş olduk. Şu anda 220 oda, 550 misafirimiz var" diye konuştu.