GeriSeyahat 19 Mayıs'ta Avrupa tatili için gidilebilecek en güzel yerler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
19 Mayıs'ta Avrupa tatili için gidilebilecek en güzel yerler

19 Mayıs'ta Avrupa tatili için gidilebilecek en güzel yerler

19 Mayıs tatilinde nereye gidilir? Bu haber henüz karar veremeyenler için. İşte size Avrupa'nın çeşitli yerlerinden kendinizi her daim zinde ve genç hissedeceğiniz etkinlik ve hobiler için planlanmış 19 Mayıs tatili seçenekleri...

İSPANYA - SARDİNYA’DA BİNİCİLİK

19 Mayısta Avrupa tatili için gidilebilecek en güzel yerler

Sardinya’yı at üstünde keşfetmeye ne dersiniz? Sassari’deki Cavalcata Festivali’nde at üzerinde akrobasi, Oristano’daki Sa Sartiglia festivaline özgü at üstünde yapılan düellolar, Sedilo’da yapılan ata eyersiz binme gösterileri gibi adanın çeşitli festivallerinde çok önemli rollere sahip olan atların yardımıyla adayı dolaşmanın tadına doyum olmaz. Atlara karşı bir tutkunuz varsa, kesinlikle doğru yerdesiniz. Oristano’nun güneyinde Arborea’daki Horse Country, her seviyedeki biniciler için hazırladığı paketlerle, biniciliğe dair her etkinliğin adadaki merkezi konumunda.

Deniz kenarındaki otel kompleksi, beş gecelik konaklama ve binicilik derslerinin ardından civardaki fazla keşfedilmemiş kumsallarda, çam ormanları arasında ya da çok eski bir kasaba olan Marceddi etrafında kısa bir gezintiye çıkmak isteyenler için en uygun adres. 

İSPANYA - LANZAROTE’DE YANARDAĞ YÜRÜYÜŞÜ

19 Mayısta Avrupa tatili için gidilebilecek en güzel yerler

Timanfaya Volkanları’na çok sayıda otobüs turu düzenlense de, sabahın erken saatlerinde ortaya çıkan büyüleyici güzellikteki volkan manzarasını henüz kimse yokken izlemek ve rehber eşliğinde yürüyerek bölgeyi keşfetmek daha tatmin edici bir deneyim sunuyor. 18’inci yüzyılda yanardağ püskürmesiyle adanın güneyinin nasıl harap olduğunu öğrenirken, farklı oluşumları ilk elden görmenin verdiği hazzı yaşayacaksınız. Blackstone, küçük gruplara eşlik eden rehberleriyle, yalnızca yanardağ çevresinde değil, ada etrafında da çeşitli yürüyüş rotaları düzenlemiş yerel bir firma. Costa Teguise’de Sands Beach apart oteli de dahil olmak üzere, ihtiyacınıza göre farklı konaklama seçeneklerinin ayarlanabileceği turlarda isteyenler için tüplü dalış gibi çeşitli su sporları programları da düzenlenebiliyor. 

PORTEKİZ - PENICHE YARIMADASI’NDA SÖRF

19 Mayısta Avrupa tatili için gidilebilecek en güzel yerler

Uzun plajları, yeni başlayanlardan uzman sörfçülere kadar her seviyede benzersiz bir sörf deneyimi yaşayabileceğiniz şartları barındırıyor Portekiz. Peniche Yarımadası’ysa, bu kıyılar arasında sörfe en elverişli olanı. Yılın her mevsimi sörf için uygun olan yarımada, 15 kilometre çapında bir alanda yirmi farklı dalga koşuluna sahip olabilecek kıvamda. Çok sayıda rüzgâr yönüne sahip eşsiz sörf noktalarıyla Baleal kasabasında, deniz kenarına konuşlanmış The Surf Castle, tam sörfseverlere göre. 20 yılı geçkin bir süre boyunca sörf antrenörlüğü yapmış olan Pedro Pulido Valente’nin yürüttüğü The Surf Castle okulu 2007’den beri hizmet veriyor. 

FRANSA - NORMANDİYA’DA BİSİKLETLE SEYAHAT

19 Mayısta Avrupa tatili için gidilebilecek en güzel yerler

Dieppe’nin olağanüstü  kıyı manzarasını pedal çevirmeden yapılan bir feribot yolculuğuyla seyrettikten sonra, Caen’dan tarihin dönüm noktası sayılan Normandiya Çıkarması’nın yapıldığı D-Day sahillerini ya da Cotentin Yarımadası’nın tamamen tecrit edildiği Cherbourg’u keşfetmek için pedallarınızı çevirmeye başlayacaksınız. Yol boyunca çok çeşitli konaklama imkânları bulunsa da, bize göre en iyisi bir turun organize ettiği programlara katılmak. Fransız tur operatörü Biking France, Alençon’dan Mont Saint-Michel’e uzanan doğal parklarını ve ortaçağ kasabalarına ait tipik köşkleri keşfedebileceğiniz, Perche’de konaklamayla birlikte üç gün bisiklet turu dahil toplam beş günlük tur seçenekleriyle hizmet veriyor. 

HIRVATİSTAN - DALMAÇYA KIYILARINDA YÜZME

19 Mayısta Avrupa tatili için gidilebilecek en güzel yerler

Tuna, Mississippi, Yangtze ve Amazon nehirlerinde yüzerek Guinness Dünya Rekoru’nu kazanan Slovenyalı maraton yüzücüsü Martin Strel tarafından kurulan Strel Swimming Adventures, Dalmaçya’da Šibenik Takımadaları’nın arasında bir haftalık konaklama ve yüzme eğitimi gibi tur paketleriyle hizmet veriyor. Krapanj adacığındaki dört yıldızlı otel Spongiola’da konaklayarak, günde ortalama dört kilometre yüzmenizi gerektirecek eğitimde, yüzüş rotası hem hava ve rüzgâr koşullarına hem de grubun yüzme yeteneklerine göre her gün özel olarak ayarlanıyor. Kayalıklardan oluşan adacıklarıyla Kornati Milli Parkı’nın turkuvaz sularını keşfetmek ve ardından Krka Milli Parkı’ndaki şelalelerin uğultusu içine dalarak huzur bulmak isteyenlere özellikle tavsiye ediliyor. 

YUNANİSTAN - KELEMEZ ADASI’NDA KAYA TIRMANIŞI

19 Mayısta Avrupa tatili için gidilebilecek en güzel yerler

Kayalıklarla dolu Kelemez Adası 1990’ların son dönemlerinden itibaren kova ve küreğini kapanın geldiği yaz tatili için uygun bir yer olma özelliğini yitirerek, büyük bir krize girmiş. Bu krizi aşma konusunda en yaratıcı fikir, kaya tırmanışı turizmine odaklanmak olmuş. Böylece adanın kuzeybatısındaki sahillerde yer alan iki güzel mesire yeri de yeniden anlam kazanmış. Adanın üst kesimlerinde başgösteren kireçtaşı uçurum ve karşısındaki Télendos adacığının üzerindeki kayalıklar, Avrupa’nın her yerinden gelen dağcılar için yeni cazibe merkezi olarak, ada ekonomisine büyük katkı sağlamış. Yazın kavurucu sıcağında kavrulmak istemeyenler için kaya tırmanışının en uygun zamanı ilkbahar ve sonbahar ayları. Ayrıca her yıl ekim ayında adada dağcılar için bir festival düzenlendiğini de unutmayın.

False