Ev Yapımı Katmer Tarifi
İçi bol kaymaklı sıcak tereyağlı Antep katmerine kim hayır diyebilir? İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz pratik katmer tarifi…
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
- 4 adet baklavalık yufka
- 80 g kaymak
- 4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için;
- 4 tatlı kaşığı toz Antep fıstığı
Kullanılan ürünler;
- Arçelik Ankastre Ocak
Ev Yapımı Katmer Tarifi Nasıl yapılır?
Arçelik Ankastre Ocak’ta tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin.
1 adet yufkayı tezgahta açın ve erittiğiniz tereyağından alarak bir fırça ile yağlayın.
Ardından kaymaktan parçalar kopararak yufkanın ortasına aralıklarla eşit şekilde koyun.
Üzerine toz şeker ve bolca toz Antep fıstığı serpin.
Yufkanın uzun kenar kısımlarını üzerine kapatın.
Kapattıktan sonra kısa kenarları da yufka kare zarf haline gelecek şekilde katlayın.
Kalan 3 yufkaya da aynı işlemleri uygulayın.
Arçelik Ankastre Ocak’ta geniş bir tavaya bir yemek kaşığı tereyağını eritin ve katmerinizi her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
Pişen katmerlerin tam ortasına toz Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik