Son Güncelleme:
Fırında kuşkonmaz tarifi
Vitamin ve antioksidanlar bakımından zengin bitkiler arasında yer alan ve sofralarımızda yer bulan fırında kuşkonmaz tarifini sizin için derledik.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
1 bağ kuşkonmaz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet limonun suyu
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Beyaz susam
Kullanılan ürünler;
· Arçelik No Frost Buzdolabı
· Arçelik A Fry Ankastre Fırın
Fırında kuşkonmaz tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Kuşkonmazları yıkayın ve üzerinde bulunan minik dikenleri bir bıçak yardımı ile keserek temizleyin.
- Pişirme işlemini kolaylaştırmak için, kök kısmında bulunan kalınlıkları ise sebze soyacağı ile soyun.
- Kuşkonmazlar nemli ve taze görünüyorsa, pişirmeye uygundur.
- Ardından kuşkonmazları sıvı yağ, limon suyu, sarımsak rendesi ve tuzla harmanlayıp 1 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’ nda dinlendirin.
- Kurutmadan ve her tarafının en iyi şekilde pişmesini sağlayan Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ ın A Fry Tel tepsisine kuşkonmazları dizin.
- En son üstlerine beyaz susam serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 20 dakika pişirin.
- Fırında pişen kuşkonmazları sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.