Steak tartare tarifi
Fransız mutfağının en gözde yemeklerinden biri olan steak tartare tarifini sizin için derledik.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
· 200 gram satır dana kıyma
· 1 yumurta sarısı
· 1 yemek kaşığı dijon hardal
· 1 yemek kaşığı kapari
· 1 yemek kaşığı worcestershire sosu
· 1 yemek kaşığı acı sos
· 1 tatlı kaşığı karabiber
· 1 çay kaşığı tuz
· 2 arpacık soğan
· 2 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 tutam maydanoz
Üzeri için;
· Halka şeklinde kesilmiş soğan
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti
Steak tartare tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Soğan ve maydanozu kabaca doğrayın.
- Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti’nin içine doğradığınız sağan, maydanoz, kapari, acı sos, dijon hardal, worcestershire sos, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
- Karışımı dana kıyma ile iyice harmanlayın.
- Hazır olan tartare’nin ortasına yumurta sarısını ilave edin.
- Soğan, patates püresi ve kızarmış ekmek eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.