İzel Çelebi

En Moda Öneriler

18 Ocak 2021
Yeni yıl, yeni parçalar… Birbirinden güzel ve en güncel stil önerileri sizinle. Peki siz en çok hangisini beğeneceksiniz?

Bilindiği üzere stil sahibi görünümün püf noktalarından biri güncel / moda parçalarla, kendinize yakışanı match ederek absürt durmayan bir form elde etmek.

PEMBE

Herkesin gözü üzerinizde mi olsun istiyorsunuz? Pembenin etkisini görmeye ne dersiniz? İster pembe bir tonsürton etkisi yaratın isterseniz pembenin en çarpıcı tonuyla harikalar yaratın. Full look tercihi de yapabilirsiniz.

KAZAK + KOLYE

Seçilen parçalar arasındaki uyumun ne kadar önemli olduğunu bilmekteyiz. Kazak ve kolye uyumunu ister minimal ister avangard bir formda yakalayabilir, tarzınıza göre stil seçimi yapabilirsiniz. İri kolye seçimlerinizde kombininizi hafifletir ve sadeleştirirseniz kolyeniz star parçanız olabilir.

Yazının Devamını Oku

Ocak Ayı Klasikleri

11 Ocak 2021
Hoş geldin 2021 dedik ve trendlerle geldik. Ocak ayının trendlerinden klasikleşmiş figürlere güzel bir dokunuş yapalım öyleyse…

Gardırobumuzun olmazsa olmaz parçaları bizi her daim kurtarmış olsa gerek ki mütemadiyen onlardan ayrılmak istemiyoruz. Mutlaka her kadının dolabında bulunması gereken klasik parçaları artık bilmeyenimiz yoktur muhakkak. Her trende uyum sağlayarak kombin yapma özelliğine sahip parçalar adeta her zaman  stil sahibi bir görünüme kavuşturuyor. Trend parçalarla match edildiğinde ortaya güzel bir form çıkıyor desek yeridir.

Gelelim ocak ayının trendleşen klasiklerine…

RENKSİZ ASLA

Daha önce de dediğimiz üzere sıkıntılı geçen bir dönemde olduğumuzu ve globalleşen bir problemle savaştığımızı bilmekteyiz. Özellikle bundan mütevellit sonbahar- kış sezonu renklerinden ziyade daha renkli parçalar sezona oturdu. Belki de modumuzu yükseltmek için renklenmek iyi geleceğinden tasarımcılar koleksiyonlarına renk kattılar diyebiliriz. Gelelim bahsi geçen parçaya… Renkli mi renkli çantalar elinizden hiç düşmesin diyelim. Özellikle süet materyalden seçeceğiniz renkli çantalarınızla sezona çok güzel ve enerjik bir giriş yapabilirsiniz.

DERİNİN GÜCÜ

Şüphesiz ki deri parçaların hem klasikleştiğini hem de hit olmaya devam ettiğini görmekteyiz. Aynı zamanda deri parçaların cazibeli havasını da gözden çıkarmak olmaz. Bol kesimli, bele oturan bir deri pantolonun varlığı sizi şu sezonda bir hayli tatmin edecek diyebilirim. Ayrıca deri taytların rahatlığından ve kombin kolaylığından da bahsetmeden olmazdı. Her sezon aramızda olan klasikleşen parçalardan birisi de deri pantolonlar gibi yerini koruyan ve ocak ayının hitlerinden olan deri taytlar sanırım. Son olarak bol kesim deri pantolonlarınızı edindiğinizde ne kadar faydalı bir alışveriş yaptığınızı da fark etmiş olacaksınız.

Yazının Devamını Oku

Modernize Örgü

4 Ocak 2021
Örgü sevenleri buraya alalım! Anneannelerimizden bize hediye gelen en güzel ve en değerli şeylerden biri el emeği göz nuru örgü parçalar olsa gerek.

Artık örgü parçalar her üründe ve her parçada bize eşlik etmek için modernize olmuş haliyle can atıyor diyebiliriz kuşkusuz.

Bahar günlerinden kış günlerine örgü parçalar hem bir o kadar yumuşak hem de sağlıklı. El emeğinin en güzel hallerinden biri olan örgü yenilenerek hayatımıza güzel bir dönüş yaptı. Çantalardan ayakkabılara, aksesuarlardan elbiselere birçok yerde örgülerin güzel sarmalını görmemiz mümkün.

Birçok tasarımcı örgünün yeni ve inovasyona uğramış halini defilelerinde ve koleksiyonlarında görsel bir şölen yaratarak gözler önüne sermekte aslında.

Peki siz örgü tasarımları ne kadar ve hangi ürünlerde kullanıyorsunuz?

Aslında hepimiz özellikle kış sezonunda bere ve atkılarımızda bolca tercih ediyoruz. Yumoş yumoş kazakları sevmeyeniniz yoktur herhalde, özellikle soğuk kış günlerinde.

Yazının Devamını Oku

Hoş Geldin 2021 Kombini

28 Aralık 2020
Yeni yıla girmek için günler sayarken ve vakit de iyice yakınlaşmışken herkes mutlaka yeni yıl akşamı ile ilgili planlarını yapmıştır. Bu sene diğer geçen bütün senelerden çok farklı bir yılbaşı akşamı bizi bekliyor.

Bu sene evlerimizde çekirdek ailemizde daha sakin bir yılbaşı geçireceğiz ve eminim ki birçoğunuzun dileği bolca sağlık ve eski günler…

Kötü geçen bir senenin ardından dört gözle beklediğimiz 2021 için neden özenip hazırlık yapmayalım ki? Mesela kendinize mükemmel bir yılbaşı menüsü hazırlayıp ağacınızı süslemelisiniz. Peki o gece ne giyeceksiniz? Neşeli ve cıvıl cıvıl bir yılbaşı akşamıyla yeni yılı güzel karşılayalım derim.

Yılbaşı denilince akla ilk gelen renk mi? Tabii ki kırmızı dediğinizi duyar gibiyim şu an. Evet kırmızı can damarımız resmen. Fakat kırmızı sevmeyenler için çok güzel seçenekler de mevcut. Kadife siyah yahut lacivert bir elbiseye ne dersiniz? Parlak veya inci takılarınızla mükemmel bir uyum yakalayacağınıza şüphem yok. Kadife kumaş yılbaşı akşamlarının direği desek yeridir aslında, o kadar özdeşleşmiş ki…

V yaka, uzun kollu ve mini bir kadife elbiseyle yeni yıla harika bir başlangıç yapabilirsiniz. Tüyosu benden taşıması sizden olsun o zaman.

Ben daha fresh görünmek istiyorum diyenler ise parlak elbiseler tercih edebilirler. Full look gold ya da silver kullanabilirsiniz. Işıl ışıl parlayarak yeni yıla ışık saçarak girebilirsiniz. Tabi aksesuarları bu ışıltıya göre minimilize etmeniz en doğrusu olacaktır. Hem asil hem sade…

Yeşil renk severler zümrüt yeşili ya da çam yeşili tonlarında ister parlak ister payetli ister sade, tarzınıza göre güzel bir tercih yaparak bu uyumu kırmızı bir ayakkabıyla yakalayabilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Ekose Krallığı

21 Aralık 2020
Adeta taht kavgalarına girercesine her sezon tahtını elden bırakmayan ve sezonun trend parçalarında olmaya devam eden ekose, özellikle kış mevsiminin vazgeçilmezi haline geldi diyebiliriz.

Daha çok gömlek ve atkılarda görmeye alışkın olduğumuz ekose; takılardan kemerlere, elbiselerden ceketlere ve hatta çizmelere kadar skalasını bir hayli genişleterek moda dünyasında artık büyük rol oynamaya başladı.

Bulmacaya benzetilen kare kare olan formuyla ofis şıklığından sokak stiline kadar her tarza ve her forma bürünüverirken bizi kombinlerimizde adeta akıma sürüklüyor diyebiliriz. Her tarz ve her mekan için oldukça uygun olan ekose, tam anlamıyla aslında kurtarıcılık ve stil sahibi görünme konusunda tam anlamıyla tabiri caizse biçilmiş bir kaftan!

Zamansız giyimin kraliçesi olduğunu bariz görmekteyiz ve yılların bir türlü eskitemediği trend.

Ekose bir pantolon düşünün ki hem spor ayakkabılarınızla rahat ve güzel görünebilirsiniz hem de aynı pantolonla yapacağınız kombinde kullanacağınız topuklu ayakkabılarınızla bir akşam yemeğine katılabilir, şık bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Kış mevsiminin vazgeçilmezleri arasında olan şu kocaman battaniyemsi görünümüne sahip şallarla ekose şıklığını birleştirebilirsiniz.  Daha iri desenli olanlarını tercih ederek dikkatleri daha fazla üzerinize toplayabilirsiniz.

Ekosenin desenlerine ve güzelliğine kötü bir vuruş yapmak istemezsiniz sanırım. Kombin konusunda bir hayli dikkatli olmanız gerek. Hem jilet gibi bir görünüme kavuşabilirsiniz hem de rüküşlüğün ve demodeliğin dibine vurabilirsiniz. Bu sezonun bir başka özelliği ise normalde ekosenin daha sakin parçalarla kombinlenmesi gerektiği fakat full look ekose uyumu da yakalayabilirsiniz, bu sezon serbest. Aman dikkat diyoruz yine de hem riskli hem iddialı.

Ben öyle şeyleri beceremem diyorsanız önce tek parça ekose kullanarak başlayabilirsiniz. Sonrasında ise yavaş yavaş ekose yoğunluğunu arttırarak ve renkleri patlatarak tamamlayabilirsiniz kombininizi.

Yazının Devamını Oku

Dev Kombin Parçaları

14 Aralık 2020
Stil sahibi görünmeyi hedefler ve bunun için bir çaba gösteririz. Özellikle son dönemlerde herkes daha farklı, daha trend parçalarla görünmek için gayret ediyor diyebiliriz. Peki kombinlerimizi destekleyici parçalar denilince akla ilk neler geliyor dersiniz?

Bulunduğumuz mevsim dolayısıyla da bot ve çizmeler stilimizi gösterme konusunda büyük bir rol oynuyor. Şehirde ya da kırsalda, iş hayatında ya da özel bir gecede her neresi için kombin yapıyorsak bu parçalar bize stil sahibi olmayı vadediyor. Peki ne zaman, nerede ve nasıl? Hem konforlu hem trend gözüken çizme ve botlara gelin birlikte bakalım ve kafamızda kombinler oluşturalım…

Sneaker botlar

Rahatına düşkün kadınları buraya alalım. Rahat olmasının yanı sıra pek çok kombin olanağı sağlayan sneaker botlarla stil sahibi bir görünüme kavuşmak için güzel bir kombin önerisi gelsin o zaman … Klasik parçalarla, kumaş pantolonlarla veyahut klasik takımlarla sneaker botları kombinleyebilirsiniz. Hem rahat hem klasik hem de trend bir görünüme kavuşmuş olursunuz. Elinizde de bir clutch neden olmasın?

Dökümlü çizmeler

Dönem parçalarının arasında yer alan dökümlü, büzgülü çizmeler adeta bir klasik diyebiliriz aslında. Özellikle 1980 ve 1990’ların en tarz ve en hit çizmelerinden olduğunu göz önünde bulundurursak aynı zamanda vintage bir görünüme kavuşabilirsiniz. Salaş kombin severler bu çizmelerle kombinlerini denesinler derim mutlaka. Midi boy etekler de bu çizmelerin olmazsa olmaz klasik kombinlerinden biri, birde çapraz çanta  ekleyelim bu kombine.

Yazının Devamını Oku

Ünlü Modacılardan Kesitler

7 Aralık 2020
Hepimizde hayranlık uyandıran, görkemli olduklarını düşündüğümüz ünlü modacılar, bulundukları dönemlerin ilkleri olmuşlardır. Bir kısmının ise yaşadıkları birçoğumuza ilham verecek cinsten olsa gerek.

Guccio Gucci ( 1881- 1953)

Dünyanın en prestijli markalarından olan Gucci’nin kurucusu Guccio Gucci 1881 yılında Floransa’da dünyaya geldi. Hayatındaki değişim babasının iflasıyla başlamıştır. 1. Dünya Savaşı’ından sonra deri ürünlerinde uzmanlaşan Gucci, deri işleme konusunda ileri seviyede aşama kaydetmiştir. Sonrasında ise 1921 senesinde Floransa’da ilk deri ve valiz dükkanını açmıştır. 1938’de Roma’da bir dükkan daha açarak ekonomik krizlere de meydan okumuş, 1940’larda kraliyet ailesinin favorisi haline gelmiştir. Malzeme eksikliği sebebiyle bambu çantayı keşfetmiştir. Artık Gucci’nin simgesi haline gelen bambu saplı çantalar büyük başarılara imza atmıştır ve klasikleşen kırmızı-yeşil dokumaları…

Guccio’nun 1953 yılında ölmesinin ardından ise işi oğulları devralmıştır. Zengin ve ünlü insanların vazgeçilmez markası olmuştur.

Coco Chanel (1883-1971)

Yeniliklerin öncüsü, ilham kaynağı olan Coco Chanel filmlere konu olan bir modacı olmuştur. 1883’te Fransa’da doğmuştur. Adı, “Yüzyılın En Önemli 100 Kişisi” listesinde geçen ilk ve tek moda tasarımcısı olmuştur. Çocukluğu yoksulluk içinde geçen Chanel küçük yaşta hayatın farkına vardı ve kendi dünyasında devrimler yarattı. Ayrıca pantolonu kadınlara tanıtan bir isim olmuştur. Özgüveni ve kendine has tarzıyla değişimler yaratmıştır. Adeta dönemin stil ikonu haline gelen Chanel günümüzde de etkisini yitirmemiş hatta bir klasik haline gelmiştir. Ayrıca 1930’lu yıllarda Atatürk, Coco Chanel’e Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üniformalarını tasarlatmıştır.

Christian Dior (1905-1957)

Yazının Devamını Oku

Sezonun En İyi Look Seçimleri

30 Kasım 2020
Bir sonbahar yaşıyor olmamıza rağmen bu sezonun enerjisi son derece yüksek! Daha renkli daha ışıltılı ve daha gösterişli bir sonbahar düşünün… Stil sahibi olmak isteyenlerin fikir alabileceği ve aynı zamanda trend giyimine daha da hava katmak isteyecek olanlar için sezonun en iyi look seçimleri geliyor.

METALİK

Yine 80’lerin dünyasına girdik diyebiliriz aslında, öyle ki bu sezonun en iyi look seçimlerinde metalik formlar havalarda uçuşuyor desek tam yeridir. Tamamen metalik bir kombin düşünün ya da ben full look metalik olamam derseniz kullandığınız büyük parçalarda metalik formları kullanarak trende kavuşmanız an meselesi.

KAT KAT KOLYE

O ne öyle kokoş gibi! Hiç de bile yanından bile geçmiyoruz artık kat kat kolye takarken. İster silver ister gold ister bronz tercih sizin, bir karma yapıp eklektik bir tarza da yaklaşabilirsiniz ama elinizi korkak alıştırmayın derim takabildiğiniz kadar takın. E tabi uyum önemli, göz zevkinizi biraz kurcalamalısınız. Ben bu kadar iddialı olmak istemiyorum ama denemek de istiyorum derseniz daha minimal kolyeleri match ederek başlayabilirsiniz. İnanın çok seveceksiniz.

METALİK GÖZ FARI

“Makyajda da mı metalik?” dediğinizi duyar gibiyim. Evet dediğimiz gibi bu sezon tam anlamıyla parlıyoruz, bir yıldız gibi. Metalik göz farlarınızla gözlerinizi ön plana çıkarabilir dudakları daha nötr bir görünüme kavuşturarak bütün bakışları üzerinize toplayabilirsiniz.

Yazının Devamını Oku