Rüzgar Sünbül
Lezizz YazarıRüzgar Sünbül
1980 İstanbul doğumlu olan Rüzgar Sünbül, 1997 yılından itibaren Türkiye’nin önde gelen birçok mekanının mutfaklarında demi chef de partie’likten executive chef’liğe birçok kademede görev yaptı. Günümüzde executive chef ve consultant mutfak koordinatörlüğü, yemek dersleri eğitmenliği, menü danışmanlığı, konsept danışmanlığı gibi pozisyonlarda bulundu. Almanya, İtalya, Amerika, Dubai, Abu Dabi, Katar, Meksika, Çin gibi ülkelerde çalışmalar gerçekleştirdi. Çok sayıda televizyon programında konuk ve mutfak şefi olarak ekrana gelen Sünbül, çok sayıda ödül, teşekkür belgesi ve sertifikaya sahiptir. Üniversitelerde gerçekleştirdiği konferans, panel ve eğitimler aracılığıyla gençlere destek vermektedir. Sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev almaktadır. 25 yılını tamamladığı meslek yaşamı sayesinde iş ve sanat dünyası ile yoğun olarak özel davetler ve etkinlikler düzenlemektedir.

Tüm Yazıları


Buz gibi 'Hardaliye Tarifi'

Buz gibi 'Hardaliye Tarifi'

Kırklareli mutfağına özgü bir tarif olan hardaliye, siyah üzüm ile hazırlanır. Mikropların neden olduğu hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendiren hardaliye, yaşlanma etkilerini de azalttır. Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan bu içecek, kalsiyum ve...

09.08.2023
Geleneksel Aşure Tarifi: Tam kıvamında aşure nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Geleneksel Aşure Tarifi: Tam kıvamında aşure nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Geleneksel tariflerimizden aşure için hazırlıklar başladı. Muharrem ayının 10. günü kutlanan Aşure Günü bu yıl 28 Temmuz 2023 Cuma başladı. Muharrem ayının 10. gününden sonra 16 Ağustos perşembe günü sonuna kadar aşure dağıtımı devam ediyor. Peki,...

30.07.2023
Yıllardır içiyoruz ama ne olduğunu bilmiyoruz: Frappe

Yıllardır içiyoruz ama ne olduğunu bilmiyoruz: Frappe

Ülkemizde en favori içeceklerden biri olan frappe, neredeyse her kahve dükkanında ve kafede bulabileceğiniz soğuk bir lezzet. Onlarca farklı aroma ile hazırlanabilen ve risksiz bir içecek olan frappe hakkında ise birçok kişinin hiçbir bilgisi yok....

25.07.2023
Güveçte kuşbaşı kavurma tarifi

Güveçte kuşbaşı kavurma tarifi

Güveçte ağır ağır pişen kavurma ile sofralarınız şenlenecek. Sizler için hazırladığın, içinde bol sebzeli tereyağlı güveçte kuşbaşı kavurma tarifi detayları hemen aşağıda...

15.07.2023
Beşamel soslu tavuklu enginar tarifi

Beşamel soslu tavuklu enginar tarifi

Birbirinden farklı tarifleri denemeye ne dersiniz? Pek çok pişirme yöntemi olan enginarı, bütün halde kullanarak beşamel sosla hazırladım. Bildiğiniz tüm sebzeli tavuk yemeklerini unutun. Sunumu muhteşem olan, beşamel soslu enginarlı tavuk tarifim...

05.07.2023
Ev baklavası nasıl yapılılr? En kolay ev baklavası pratik tarifi

Ev baklavası nasıl yapılılr? En kolay ev baklavası pratik tarifi

Kurban Bayramı hazırlıkları Özel ve güzel anları içerisinde bulunduran bayram günleri kalabalık aileleri bayram sofralarında bir araya getiren günlerdir. Henüz bayram için bir tatlı yapmadıysanız en kolay ev baklavası yapmayı öğreneceksiniz. Ev...

28.06.2023
Ev baklavası nasıl yapılır, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? Evde kolay kıyır kıyır ev baklavası tarifi

Ev baklavası nasıl yapılır, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? Evde kolay kıyır kıyır ev baklavası tarifi

Kurban Bayramı hazırlıkları Özel ve güzel anları içerisinde bulunduran bayram günleri kalabalık aileleri bayram sofralarında bir araya getiren günlerdir. Henüz bayram için bir tatlı yapmadıysanız en kolay ev baklavası yapmayı öğreneceksiniz. Ev...

24.06.2023
Şef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban eti pişirmenin püf noktaları

Şef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban eti pişirmenin püf noktaları

Kavurma, Kurban Bayramı'nda sofraların bir numaralı yemeğidir. Kurban kesildikten sonra ilk olarak kavurma yapılır. Bu yüzden lezzetli, yumuşak ve ağızda dağılan kavurma nasıl yapılır sorusunun yanıtı oldukça önemlidir. Chef Rüzgar SÜNBÜL...

24.06.2023