Koray Günyaşar
Lezizz YazarıKoray Günyaşar
Dün çocukluk sofralarında mevsimin ilk meyvesini tattı, en güzel ev yemeklerini yedi, en güzel restoranlara götürüldü. Bugün ise dünyanın en etkili topluluklarından biri Mide Lobisi'nin kurucusu olarak 100 ülkenin mutfağında gezinen, festival-restoran konseptleri tasarlayan, görmediğimiz şehirlerin, girmediğimiz dükkanların lezzetlerini avlamaya çıkan bir "gurman" olarak hayatına devam ediyor.

Tüm Yazıları


Sabah kahvaltısında masumiyete dönüş

Sabah kahvaltısında masumiyete dönüş

Sabah kahvaltısının evlerden dışarı çıkıp mekanların spesiyalitesi haline gelmesi çok eski bir mevzu değil. Evde demlik, beyaz peynir, domates, zeytin, reçel, tereyağı ve yumurtadan müteşekkil temel kahvaltının yerini şık mekanlardaki pişisinden...

08.02.2020
Ordu-Giresun: Yayla lezzetleri peşinde

Ordu-Giresun: Yayla lezzetleri peşinde

Ordu-Giresun Havalimanı denizde, her iki şehrin tam ortasında... Bu öyle bir ortaklık ki uçak tekerini Giresun’da piste koyuyor, freni Ordu’da basıyor. Havalimanına sırtınızı verdiğinizde 15 dakika doğu yönü Giresun, 15 dakika batı yönü Ordu…...

08.02.2020
Odunu değil ustayı bulun

Odunu değil ustayı bulun

Döner ilgimi iyi bilenler her hafta “Döner yaz” diye e-posta yolluyorlar. Her gün döner yiyebilirim ama her gün döner okunur mu emin değilim. Çok sık yazmasam da ara ara yine dönere değiniyorum, işte bugün onlardan biri…

08.02.2020
Yeni bir Adana, yeni bir Gaziantep

Yeni bir Adana, yeni bir Gaziantep

Çok değil, bundan 15 yıl kadar önce, ülke içinde tamamen gastronomi odaklı seyahat edenlerin sayısı oldukça azdı. Gaziantep va Adana’nın mutfağı ülkede takdir görür ve bilinir olmasına rağmen gelen turistin sayısı bugünün artık “temel” kabul edilen...

08.02.2020
Ani gelişen altın günü atakları...

Ani gelişen altın günü atakları...

Yazlıkları çıkardığında şortunun cebinde bulduğun banknot mutluluğu gibidir; okuldan eve gelip kapıdan içeri adımını attığın anda gelen börek kokusu ve unuttuğun “gün”...

08.02.2020
"Menüye hiç mi bakmıyorsunuz?"

"Menüye hiç mi bakmıyorsunuz?"

“Menü vermediler mi?”<br><br>“Fiyatını sormadın mı?”<br><br>“Hiç bakmadan mı sipariş veriyorsunuz!”

08.02.2020
Kaş'ta nerede ne yenir?

Kaş'ta nerede ne yenir?

Geçen yıl yine haziranın ilk haftasında yazdığım “Kaş Yeme İçme Mini Rehberi” yazısı tüm yılın en çok okunan yazılarından olmuş, onlarca geri dönüş almıştı. Hal böyle olunca rehberin 2019 versiyonunu yazmak şart oldu. Sezon yeni yeni açılırken,...

08.02.2020
Yol üstü lezzet durakları

Yol üstü lezzet durakları

Yaz sezonunun geldiğini ne hava sıcaklığından ne de bulutsuz havalardan anlıyorum. Benim için yaz sezonunun habercisi gittikçe sıklaşan “Arabayla güneye iniyoruz, nerede yiyeceğiz abi?” mesajlarıdır.

08.02.2020