Dilan Güzenge
Lezizz YazarıDilan Güzenge
Küçük yaşlarda başlayan yemek merakı, oğlunun ek gıdaya geçmesiyle ile birlikte daha da arttı. Instagram üzerinden paylaştığı tariflerle başka annelerin de beğenisini kazandı. Yemek atölyeleriyle becerilerini geliştirdi. Bugün halen yemek yemeyen bebek kalmasın diye elinden geleni yapıyor, minikler için leziz yemek tarifleri üretmeye devam ediyor.

    Tüm Yazıları


    Havuçlu tavuklu çorba tarifi

    Havuçlu tavuklu çorba tarifi

    Havalar soğuyunca içimizi ısıtan miss gibi çorbaya kimse hayır diyemez. Bol sarımsaklı, havuçlu bir çorba tarifim var, üstelik çocuklar tadına bayılacak.

    16.11.2021
    Balkabaklı bisküvili muhallebi

    Balkabaklı bisküvili muhallebi

    Hazır bal kabağı mevsimi gelmişken bebeklere lezzetli muhallebi yapalım mı? Balkabağı; demir,potasyum,sodyum,protein,fosfor,magnezyum ve kalsiyum yönünden çok zengin.Ayrica demir içerdiği için kansızlığa çok iyi gelir.

    10.11.2021
    Mis gibi elma kokusu...

    Mis gibi elma kokusu...

    Eskiler günde 1 elma yiyin hastalıklardan korunun derdi, cildi güzelleştirdiği de bilinir. Elma da 2 çeşit lif vardır. Çözünen ve çözünmeyen lifler dolayısıyla bağırsak hareketlerini düzenler. Tatlı bir meyve olduğu için bebekler...

    27.10.2021
    Terbiyeli köfteli çorba tarifi

    Terbiyeli köfteli çorba tarifi

    Herkese merhaba, geçiş havaların da sıkça yaptığım terbiyeli kış çorbası tarifi ile geldim. Çocuklar tadına bayılacak.

    07.09.2021
    Katkısız anne sütlacı tarifi

    Katkısız anne sütlacı tarifi

    Küçükken yediğimiz anne sütlacı tadını hiç unutamadım. Nişastasız, pirinç unsuz tamamen katkısız ama lezzetli. Çocuklar çok severek yiyorlar. İşte katkısız anne sütlacı tarifi ve pratik yapılışı.

    31.08.2021
    Mavi bulut omlet tarifi

    Mavi bulut omlet tarifi

    Yumurta sevmeyen çocuklara mavi bulut gibi yumurta yapalım mı? Çocukların bayılarak yiyeceğinden eminim. O zaman hemen tarife geçiyorum.

    10.08.2021
    Çilekli dondurma tarifi

    Çilekli dondurma tarifi

    Çileği çok seven çocuklara bol çilekli dondurma yapmaya ne dersiniz? Üstelik oldukça pratik. İşte çilekli dondurma tarifi ve pratik sunumu...

    08.07.2021
    Anne Köftesi Tarifi

    Anne Köftesi Tarifi

    Hani küçükken yediğimiz içi yumuşacık, tadı damaklarımız da kalan sadece annemiz yapınca en güzel olan köfteler vardı ya...İşte size "Anne Köftesi" tarifi vereceğim.

    05.07.2021