GeriPilav Tarifleri Türkmen pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Türkmen pilavı tarifi

Türkmen pilavı tarifi

Orta Asya ülkelerinde pilavların yeri büyük. Etiyle, sebzesiyle tam bir yemek olan Orta Asya pilavları arasında en lezzetlilerinden biri de Türkmen pilavı. Havuç, sarımsak ve en önemlisi kuzu etinin tat kattığı bu pilavı siz de mutlaka denemelisiniz. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 adet havuç
  • 10 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yeme kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Türkmen pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın.

Havuçları kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ya da rendenin en kalın yeriyle rendeleyin.

Kuzu etini pilav tenceresine alın ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Üzerine sıvı yağı, soğan ve sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.

Etlerin üzerine havuçları, onun üzerine de pirinci yayın.

Sıcak suyu, tuzu, baharatları ve tereyağını da ekleyip karıştırmadan kapağını kapatın.

Çok kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Büyük bir düz tabağa ters çevirerek servis edin. Afiyet olsun…