Geriİçecek Tarifleri Semeni tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Semeni tarifi

Semeni tarifi

Semeni, Azeri mutfağından bir içecek. Aynı zamanda ilkbahar zamanı mevsimi karşılamak için uygulanan geleneksel ritüellerden biri. Hanedeki kişi sayısına göre ve buğday rüşeymiyle yapılan semeni tarifi aşağıda…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram buğday
  • 2-3 kilogram un
  • Aldığı kadar su

Semeni tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle buğdayları suya koyup 14 saat bekletin.

Uçlarından beyaz kökleri çıkmaya başladığında temiz bir beze alın.

Altına bir kap koyup günde bir iki kez su serperek beyaz beyaz filizlenmesini ve rüşeym çıkarmasını sağlayın.

Buğdaylar filizlenince kıyma makinesinin en ince ayarından geçirin.

Elde ettiğiniz püreye bol miktarda su ekleyerek akışkan bir hal almasını sağlayın.

Ardından iki kez süzdükten sonra içine unu ekleyin ve ocağa alın.

Sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika daha pişirin.

Semeni hazır. Soğuk ya da sıcak içebilirsiniz.