GeriPilav Tarifleri Salçalı bulgur pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Salçalı bulgur pilavı tarifi

Salçalı bulgur pilavı tarifi

Bulgur mutfağımızın en vazgeçilmez malzemelerinden. Lifli yapısı nedeniyle çok sağlıklı aynı zamanda çok da doyurucu olan buğdayın tüketilmesini beslenme uzmanları ve diyetisyenler de tavsiye ediyor. Bulgurun en yaygın hali bulgur pilavı, bulgur pilavının en kolay hali ise salçalı bulgur pilavı. Siz de bu lezzeti sofranızda misafir etmek isterseniz, tarifimize bir göz atmalısınız.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

 

Salçalı bulgur pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Bir yanda suyu kaynatmaya başlayın. Sıvı yağı tavada kızdırıp içine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşip yumuşayınca salçayı ilave edip onu da kokusu çıkana kadar kavurun.

Salça da kavrulunca kaynamış suyu tencereye ilave edip kaynatmaya devam edin. Yıkadığınız bulgurları da tencereye ekleyin. Tuzunu ilave edin ve karıştırın. Kapağını kapatıp altını kısarak pişmeye bırakın.

Suyunu çekince arzuya göre karabiber ve kekik ekleyip pilavınızı kısa bir süre demlenmeye bırakın.

Pilavınız hazır. Yoğurt ve turşuyla servis edebilirsiniz.