GeriEt Yemeği Tarifleri Sac kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sac kavurma tarifi

Sac kavurma tarifi

Kavurmanın farklı farklı tarifi var. Ancak en sevilenlerinden biri de sac kavurma. Etin sebze ve baharatlarla lezzetlendiği sav kavurmanın yanında ayran, pilav veya lavaş ekmeğiyle nefir bir menü oluşturabilirsiniz. Eğer sac tavanız yoksa wok tavada da yapabilirsiniz. Peki evde sac kavurma nasıl yapılır? İşte sav kavurma tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

Sac kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Sıvı yağı sacda ısıtın.

Etleri saca ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.

Daha sonra yarım çay bardağı su ilave edip çekene kadar kavurmaya devam edin.

Biber ve soğanı ince ince doğrayın.

Domatesi de küp küp doğrayın.

Etler suyu çekince soğanı ilave edip biraz daha kavurun.

Ardından biber ve domatesi de ekleyip karıştırın.

Son olarak tuz ve baharatları da ilave edip pişirin.

Sac kavurmayı dilerseniz lavaş ekmeği ile de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...