GeriSalata Tarifleri Rus salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rus salatası tarifi

Rus salatası tarifi

Rus salatası et yemeklerinin yanında garnitür ya da soğuk sandviçlerin arasında tercih edilebiliyor. Çay saatlerinde de ikram edilebilen Rus salatasının yapılışı oldukça kolay. Eğer sofranızda Rus salatasına da yer açmak isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 kutu konserve veya 1 su bardağı mısır
  • 2 adet havuç
  • 6 adet kornişon turşu
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım su bardağı mayonez
  • Tuz

Rus salatası tarifi Nasıl yapılır?

Patates ve havuçları küp küp doğrayın ve haşlayın.

Bezelyeleri de haşlayın.

Sebzeler haşlandıktan sonra suyunu süzün.

Kornişonları da küp şeklinde doğrayın.

Konserve mısırında suyunu süzün.

Bütün malzemeleri bir kaba alın.

Üzerine mayonez, yoğurt ve tuzu da ilave edip karıştırın.

Salatanız hazır, afiyet olsun...