GeriKahvaltılık Tarifleri Rize usulü muhlama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rize usulü muhlama tarifi

Rize usulü muhlama tarifi

Muhlama, Karadeniz’de doğup bütün ülkemizde kahvaltıların vazgeçilmezleri arasına girmiş bir lezzet. Son zamanlarda ise kahvaltı sofralarının yıldızı olarak adından bahsettiriyor. Özellikle Rize usulü yapıldığında tadına doyum olmuyor. Yapılışı oldukça kolay ama birkaç püf noktasına dikkat etmek gerekiyor. Siz de o metrelerce uzayan muhlamaları evinizde yapmak isterseniz işte tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı süt kaymağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1,5 su bardağı su
  • 150 gram Trabzon peyniri (tuzsuz tel ya da çeçil peyniri)

Rize usulü muhlama tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını tavaya alın.

Kısık ateşte erimeye bırakın.

Kaymağı yağa ekleyip sıvılaşana kadar eritin.

Unu da ekleyip kısık ateşte kavurun.

Ardından azar azar mısır ununu ilave edin ve karıştırarak kavurmaya başlayın.

Mısır ununun rengi koyulaştığında suyun yarısını tavaya ekleyip çekene kadar pişirin.

Ardından suyun kalanını da tavaya ekleyin.

Mısır unu suyu iyice çekince tel tel ayırdığınız peyniri de tavaya ilave edin ve hafifçe karıştırın.

Peynir eriyip muhlamanın yağı yüzeye çıktığında servise hazırdır.

Yağının donmaması için sıcak servis edin. Afiyet olsun…