GeriMeze Tarifleri Pancarlı humus tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pancarlı humus tarifi

Pancarlı humus tarifi

Humus son dönemin en popüler mezelerinden. Hele bir de pancarla bir araya geldi mi rengiyle lezzetiyle benzersiz bir hal alıyor. Bu tarifi sizin için Hürriyet Lezizz yazarı Şef Yıldız Öz Samaha hazırladı. Kolayca yapabileceğiniz pancarlı humus için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram nohut
  • 1 adet orta boy pancar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pancarlı humus tarifi Nasıl yapılır?

  • Geceden ıslattığınız nohudu güzelce haşlayın.
  • Diğer bir kapta pancarı da haşlayın. (Ben rengi içinde kalsın diye kabuğuyla haşlıyorum.)
  • Kabuğunu soyup küp küp doğradıktan sonra mutfak robotunda çekin.
  • Haşladığınız nohutları ilave ederek hep beraber karıştırın.
  • Tahin, zeytinyağı ve tuzu ilave ederek biraz daha karıştırın.
  • Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • Süslemek için bir tutam yeşil nane koyabilirsiniz, afiyet olsun...