GeriPilav Tarifleri Paella tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Paella tarifi

Paella tarifi

Paella, İspanyol mutfağına ait bir tarif. Çeşitli deniz ürünleriyle hazırlanan bu pilav tavuk suyu ve safranla da lezzetini katlıyor. Bu pilavı hazırlarken baldo pirinç de tercih edebilirsiniz. Peki evde İspanyol mutfağından paella nasıl yapılır? İşte paella tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 400 gram kalamar
  • 12 adet midye
  • 16 adet karides
  • 5 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tutam safran
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • Limon dilimleri
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

Paella tarifi Nasıl yapılır?

Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları zeytinyağında kavurun.

Pirinci ve safranı ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra tavuk suyunu ve tuzu ekleyin.

Pirinçler suyu tamamen çekmeden pilavı ocaktan alıp fırın kabına aktarın.

Bu esnada fırını 220 derecede ısıtın.

Deniz mahsullerini pilavın üzerine yerleştirin.

En üste bezelyeleri serpip üzerini bir kapak ya da folyoyla kapatın.

Fırına verip 45 dakika kadar pişirdiğiniz paella’yı 10 dakika da folyosuz pişirin.

Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süslediğiniz deniz mahsullü paella’yı sıcak servis edin.

Afiyet olsun...