GeriMeze Tarifleri Mor lahana turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mor lahana turşusu tarifi

Mor lahana turşusu tarifi

Mor lahana, salatalara renk ve lezzet katıyor. Tam bir antioksidan deposu olan mor lahananın turşusu da ayrı güzel oluyor. Üstelik uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Peki mor lahana turşusu nasıl yapılır? Tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet mor lahana
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 3 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 adet limon
  • Su

Mor lahana turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Lahanaları ince ince doğrayıp bol suyla yıkayın.

Derin bir kaseye aktardığınız lahanaların üzerine kaya tuzu ve limon ekleyip 5 dakika ovun.

Tuzladığınız lahanaları sıkı bir şekilde kavanoza yerleştirin.

Kavanoza su, limon tuzu, şeker ve sirkeyi ilave edin ve kapağını kapatın. 

Daha sonra iyi çalkalayarak tüm malzemenin karışmasını sağlayın.

Turşunuzu güneş almayan bir yerde 3-4 gün dinlendirin.

Afiyet olsun...