GeriBörek Tarifleri Makarnadan su böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Makarnadan su böreği tarifi

Makarnadan su böreği tarifi

Su böreği hemen herkes tarafından sevilen tariflerimizdendir. Ancak orjinal su böreği yapımının zorluğu açısından çoğu zaman pek tercih edilmez. Şimdi sizlere evde kolay makarnadan su böreği yapmanın püf noktalarını paylaşacağız. İşte, sevdiklerinize kısa sürede hazırlayabileceğiniz makarnadan su böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket büyük boy kelebek makarna
  • 3 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2, 5 su bardağı süt
  • Tuz
  • 1 büyük kase tuzsuz peynir ve maydanoz karışımı

Üzeri için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta

Makarnadan su böreği tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle makarnaları haşlayın ve soğumaya bırakın.

Karıştırma kabında yumurta, sıvı yağ, süt ve tuzu çırpın.

İç harcı için; peynirleri iri iri parçalayın ve ince kıyılmış maydanozla karıştırın.

Makarnayı ilave edip karıştırın.

Dikdörtgen bir borcama yağlı kağıt sererek 1 adet yufkayı kenarlardan taşacak şekilde serin.

Üzerine iç harcın yarısını dökerek yayın.

Ardından ikinci yufkayı yerleştirin.

Kalan harcı da döktükten sonra son olarak yufkanın taşan kısımlarını içe doğru katlayın.

Üzeri için; 1 su bardağı süt ve 1 adet yumurtayı çırpın.

Sosu üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiri.

Afiyet olsun...