GeriMeze Tarifleri Levrek marin tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Levrek marin tarifi

Levrek marin tarifi

Levrek marin, misafir sofralarınızın gözdesi olacak. En nefis balık mezelerinden biri olan levrek marin, hardalla beraber ayrı lezzete bürünüyor. Eğer bir şans vermek isterseniz levrek marin tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet levrek fileto
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı taneli hardal
  • 2 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz

Levrek marin tarifi Nasıl yapılır?

Fileto halindeki derisiz levreklerin kılçıklarını dikkatle temizleyin.

Ayıkladığınız balıkları jülyen doğrayın.

Sosu için hardal, tuz ve limon suyunu karıştırın.

Soğanı da piyazlık doğrayın.

Soğanları levreklere ekleyin.

Üzerine sosu, tane karabiberi ve defne yaprağını da ekleyip harmanlayın.

Ağzı kapalı halde 30 dakika bekletin.

Balığınızı tavada pişirin.

Balığınızı servis tabağına aldıktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...