GeriBörek Tarifleri Lahanalı börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lahanalı börek tarifi

Lahanalı börek tarifi

Börekler mutfaklarımızın en temel lezzetlerinden. Özellikle ıspanak, pırasa gibi sebzelerle yapılan börekler hem çok lezzetli hem de çok besleyici oluyor. Peki lahanayla yapılacak bir böreğe ne dersiniz? Kış aylarında sofralarınızı şenlendirecek bu böreği siz de mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet yufka

İç harcı için:

  • 200 gram kıyma
  • 200 gram lahana
  • 1 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • 1 paket kabartma tozu

 

Lahanalı börek tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayın.

Lahanayı incecik kıyın.

Havucu rendeleyin.

Sıvı yağı tavada kızdırıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.

Kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.

Lahanayı ve havucu da ilave edin.

Tuzunu ve karabiberini de ekleyip 10-12 dakika daha soteleyin.

Yufkalardan birini tezgaha serip lahanalı harcı üzerine serin.

Rulo şeklinde sardığınız börekten 2 santimetre genişliğinde parçalar kesip yağladığınız fırın kabına dik halde yerleştirin.

Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra sos için yumurtaları, süt ve zeytinyağını bir kasede çırpın.

Kaşar rendesini ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.

Sosu böreklerin üzerine gezdirin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra böreği fırına verin.

Yarım saat kadar pişirdiğiniz böreği fırından alıp sıcak servis edin. Afiyet olsun…