GeriPilav Tarifleri Kuş üzümlü yufka pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuş üzümlü yufka pilavı tarifi

Kuş üzümlü yufka pilavı tarifi

Farklı tatlar arayanlar bu tarifi mutlaka denemeli!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 10 adet mantar
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı badem içi
  • Yarım su bardağı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı yenibahar

Kuş üzümlü yufka pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Bir tavaya tereyağını koyun ve eritin. Soğanı yemeklik doğrayarak tavaya atın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğanların içine badem ve kuş üzümünü ekleyerek kavurmaya devam edin. Bademlerin rengi değişmeye başladığında rendelenmiş havucu tavaya ilave edin. Bir süre kavurduktan sonra mantarları ince ince doğrayın ve bu karışıma ekleyerek tekrar kavurun. Mantarlar suyunu çektiğinde pirinç ve yenibaharı ekleyip karıştırın. Pirinçler beyazlaştığında tuz, karabiber ve suyu ekleyerek altını kısın. Pirinçler suyunu tamamen çekmeden ocaktan alın ve ılıyana kadar bekleyin.

Başka bir tavaya sıvı yağ koyarak yufkaları yerleştirin. Hazırladığınız pilavı içine koyun ve etrafını kapatın. Tavayı ocağa alarak yufkanın alt kısmını pişirin. Daha sonra yufkayı dikkatli bir şekilde bir başka tava yardımıyla çevirerek üst kısmının da pişmesini sağlayın. Pişen yufka pilavını dilimleyerek servise sunabilirsiniz.