Geriİçecek Tarifleri Koruk şerbeti tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Koruk şerbeti tarifi

Koruk şerbeti tarifi

Koruk, üzümün tam olgunlaşmamış halidir. Koruk şerbetini, sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı etkisiyle çok beğeneceksiniz. Üstelik yapımı da çok pratik. Eğer denemek isterseniz, koruk şerbetinin malzemeleri ve yapılış aşamaları hemen aşağıda... Şİmdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram üzüm koruğu
  • 3 su bardağı su
  • Şeker (İsteğe göre)

Koruk şerbeti tarifi Nasıl yapılır?

Korukları güzelce yıkayıp temizleyin.

Ardından ezerek suyunu çıkarın.

Korukları ezdikten sonra su ekleyin.

Korukları elle biraz sıkıp tülbentten geçirerek süzün.

Daha sonra tencereye alın ve şekerini de ilave edip birkaç dakika kadar kaynatın.

Şerbetiniz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.