GeriPilav Tarifleri Kızarmış pilav (Fride rice) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kızarmış pilav (Fride rice) tarifi

Kızarmış pilav (Fride rice) tarifi

Kızarmış pilav (Fride rice), farklı bir şeyler denemek için harika bir alternatif. Ancak hazırlanışı geleneksel pirinç pilavından oldukça farklı. İçindeki sebzelerle de renklenen kızarmış pilav favorilerinizden biri olacak. Peki kızarmış pilav (Fride rice) nasıl yapılır? Denemek isterseniz, kızarmış pilav (Fride rice) tarifi ve malzemeleri hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • Gerektiği kadar basmati pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 adet havuç
  • Yarım kırmızı soğan
  • 200 gram taze soğan
  • Karabiber
  • Zerdeçal
  • Soya sosu
  • Toz zencefil
  • Kırmızıbiber
  • Tuz

Kızarmış pilav (Fride rice) tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak doğranmış tavuk göğsünü soya sosu ile karıştırıp bekletin.

Pirinci sıcak suda bekletin.

Tavuk etini wok tavaya alın ve az yağla soteleyin.

Daha sonra üzerine havuç, soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin.

Bezelyeleri de ilave edip güzelce karıştırın. Dilerseniz haşlanmış mısır da ekleyebilirsiniz.

Ardından baharatları ve tuzu ilave edin.

Suyunu süzdüğünüz pirinçleri de tavaya ilave edip güzelce karıştırın ve kavurun.

Son olarak taze soğanı ince ince doğrayıp tavaya ekleyin ve ocaktan alın.

Pilavınızı sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...