GeriMeze Tarifleri Kırmızı pancar turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kırmızı pancar turşusu tarifi

Kırmızı pancar turşusu tarifi

Kırmızı pancar turşusu, canlı rengiyle sofraları şenlendiriyor. Mineral ve antioksidan açısından zengin olan kırmızı pancar, turşu yapımında da tercih ediliyor. Lezzetiyle de yemeklerin yanına çok yakışıyor. Peki kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır? İşte kıtır kıtır pancar turşusu tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram pancar
  • 1 dal kereviz sapı ve yaprakları
  • 2 adet defne yaprağı
  • 4 diş sarımsak
  • Sirke
  • Tuz

Kırmızı pancar turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Pancarların sap kısımlarını ayırıp, güzelce temizleyin.

Tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ve 3 yemek kaşığı sirke ilave edin.

Pancarlar yumuşayınca suyunu süzün.

Ardından ılık hale gelince dilediğiniz şekilde dilimleyin.

Kavanoza sarımsak ve defne yaprağını koyun.

Daha sonra da pancarları boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.

Üste de kereviz sapları ile yapraklarını ve 2 diş sarımsak koyun.

Pancarın haşlama suyuna tuz ve sirke ilave edip karıştırın.

En son yeteri kadar su ekleyip kavanozun ağzını sıkıca kapatın.

Turşunuzu güneş görmeyen yerde birkaç gün dinlendirin.

Afiyet olsun...