GeriBörek Tarifleri Kese böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kese böreği tarifi

Kese böreği tarifi

Kese böreği son dönemin en popüler böreklerinden biri. Lezzeti kadar sunumuyla da dikkat çeken kese böreği çay saatleri kadar ana öğünlerde de sofraları süslüyor. Biz bugün sebzeli kese böreği yaptık ama siz dilerseniz farklı malzemelerle de böreğinizi tatlandırabilirsiniz. İşte enfes kese böreği tarifimiz…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 adet pırasa
  • Çeyrek bağ pazı
  • 1 adet kabak
  • 1 adet kapya biber
  • 100 gram taze kaşar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Bağlamak için:

  • Yarım bağ maydanoz sapı

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

 

Kese böreği tarifi Nasıl yapılır?

İç harcı için tüm sebzeleri ince ince kıyın.

Kabakları rendeleyin.

Sıvı yağı tencerede kızdırıp önce pırasaları tencereye koyun.

Arından pazıları ve kapya biberleri ekleyin.

Son olarak rendelediğiniz kaşarı da ilave edin.

Sebzeler suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Baharatları ve tuzu da ilave edip ocaktan alın.

İç harç soğuyunca içine kaşar rendesini ekleyin.

Yufkayı ikiye katlayıp bir kase yardımıyla yuvarlaklar halinde kesin.

Yuvarlakların içine kaşarlı sebzeleri koyup kese gibi büzün ve maydanoz sapıyla ağzını sıkıca bağlayın.

Sıvı yağı tencerede kızdırıp börekleri yağda kızartın ve sıcak servis edin. Afiyet olsun…