GeriKahvaltılık Tarifleri Kayısı marmelatı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayısı marmelatı tarifi

Kayısı marmelatı tarifi

Kayısı marmelatı, kahvaltı sofralarınıza renk ve lezzet katacak. Kıvamı ve tadıyla keyifle tüketeceğiniz kayısı marmelatını çıtır çıtır ekmekle veya pankek eşliğinde yiyebilirsiniz. Üstelik yapımı da oldukça pratik. İşte denemek isteyenler için kayısı marmelatı tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kayısı
  • Yarım limon
  • 2,5 su bardağı toz şeker

Kayısı marmelatı tarifi Nasıl yapılır?

Kayısıları yıkayı ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkarın.

Ardından bir tencereye alıp kaynatın ve üzerine toz şekeri ilave edin.

Kayısılar yumuşadıktan sonra blender'dan geçirin.

Daha sonra üzerine limon suyunu ekleyip karıştırın ve birkaç dakika kadar daha kaynatın.

Kayısı marmelatı hazır olunca sıcak olarak kavanozlara doldurun.

Afiyet olsun...