GeriMeze Tarifleri Kabak şayan tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak şayan tarifi

Kabak şayan tarifi

Kabak şayan, tarif listenizin favorilerinden biri haline gelecek. Sarımsaklı yoğurt ve cevizli sosla buluşan kabakların tadına doyamayacaksınız. Eğer farklı bir meze arıyorsanız, kabak şayana mutlaka bir şans vermelisiniz. Peki Kabak şayan nasıl yapılır? İşte lezzetli bir meze arayanlar için kabak şayan tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

3 adet kabak
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
Tuz

Üzeri için:

Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Kuru nane

Kabak şayan tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları yıkayıp iri olarak şekilde rendeleyin.

Ardından suyu sıkıp bir tavada zeytinyağı ile kavurun.

Kabaklar suyunu salıp tekrar çekince ocaktan alın ve soğuması için bekletin.

Zeytinyağını sos tavasında ısıtın.

Üzerine cevizi ilave edip kavurun.

Daha sonra da nane ve pul biberi ekleyip karıştırın.

Yoğurt, mayonez, tuz ve rendelenmiş sarımsağı bir kasede karıştırın.

Pişirdiğiniz kabakların yarısını yoğurtlu harca ilave edip karıştırın.

Yoğurtlu kabağı servis tabağına alın.

Kabakları da üzerine yayın.

En son cevizli pul biberli sosu üzerine gezdirip servis edin.

Afiyet olsun...