GeriBörek Tarifleri Ispanaklı milföy tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ispanaklı milföy tarifi

Ispanaklı milföy tarifi

Komşularınız aradı ve size bir çaya gelmek istediklerini söylediler. Eyvah, çayın yanına verecek hiçbir şey de yok! Merak etmeyin, bu kolay tariflerle her an misafire hazırsınız…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 milföy hamuru
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı lor peyniri
  • 300 gram ıspanak
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber.

Ispanaklı milföy tarifi Nasıl yapılır?

 

Ispanaklarınızın saplarını kesin ve bol bol yıkadıktan sonra yaprakları ince ince kıyın. Ardından soğanınızı küçük küpler şeklinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve soğanları bu tavaya dökerek pembeleşinceye kadar çevirin. Üzerine doğradığınız ıspanakları koyun ve kavurmaya devam edin. Daha sonra bu karışımı bir kaba alıp soğumasını bekleyin. İçine lor peynirini, yumurtanın sarısını, tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra tek tek açtığınız ve 5 eşit parçaya böldüğünüz milföy hamurunun uç kısımlarına bu harcı yerleştirin. Daha sonra bu milföy hamurlarını rulo şeklinde sarın.

Milföyleri yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsinize aralıklarla dizin ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırınınızda üzerleri renk alana kadar pişirin. Çıkardıktan sonra çayın yanında çıtır çıtır yiyin!