GeriPilav Tarifleri Haşıl tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Haşıl tarifi

Haşıl tarifi

Haşıl, Ağrı mutfağına ait bir tür buğday pilavı. İçine çiriş otu eklenen ve bol tereyağıyla servis edilen haşıl için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Siz de bu yöresel lezzeti evinizde denemek isterseniz işte haşıl tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı öğütülmüş yarma
  • 1 kase çiriş otu
  • Tuz
  • 250-300 gram tereyağı

Haşıl tarifi Nasıl yapılır?

Yarmayı üzerine su ekleyip kabarmaya bırakın.

Çiriş otunu haşlayıp süzün.

Yarma yumuşamaya başladığında içine otları ve tuzu ilave edin.

Karıştırdıktan sonra üzerine bu ilave edip kıvam alana kadar pişirin.

Tereyağını eritip köpürene kadar ısıtın.

Haşılı tabağa alıp ortasını çukur yapın.

Bu boşluğa erittiğiniz tereyağını döküp servis yapın. Afiyet olsun…