GeriBörek Tarifleri Gül böreği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gül böreği tarifi

Gül böreği tarifi

Gül böreği, dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık bir lezzet. Bu nefis böreği ister kahvaltı sofralarınızda isterseniz de beş çaylarında misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Üstelik yapımı da oldukça pratik. Herkesin çok seveceği gül böreği tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt

İç harcı için:

  • 6 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Gül böreği tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak patatesleri haşlayın. Patatesler haşlandıktan sonra kabuğunu soyun ve ezin.

Soğanı yemeklik doğrayın. Ardından sıvı yağ ile kavurun.
Üzerine baharatları ve salçayı da ilave edin. En son patatesleri de ekleyip güzelce karıştırın ve ocaktan alın.

Böreğinizin sosu için yumurta, süt, yoğurt ve sıvı yağı bir kasede karıştırın.

Yufkaları üst üste yerleştirin ve dört parçaya kesin.

Her parçaya fırçayla sos sürün ve geniş kenarına iç harcından koyup gül şeklinde sarın.

Daha sonra tepsiye dizin ve üzerine de kalan sosu sürün. Dilerseniz çörek otu da serpebilirsiniz.

Böreklerinizi fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...