GeriSalata Tarifleri Gavurdağ salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gavurdağ salatası tarifi

Gavurdağ salatası tarifi

Gavurdağı salatası, özellikle et yemeklerinin özellikle kebap çeşitlerinin yanına çok yakışıyor. Bu nefis salata hazırlanırken malzemeleri ince ince doğranıyor. Sosuyla buluşunca da tadına doyum olmuyor. Üstelik yapılışı da oldukça kolay. Peki gavurdağı salatası nasıl yapılır? İşte hem pratik hem leziz gavurdağı salatası tarifi...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 4 adet sivri biber
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Gavurdağ salatası tarifi Nasıl yapılır?

Domates ve salatalıkların kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.

Biberlerin çekirdeklerini ayıklayın.

Ardından soğan ve biberleri de küçük küçük doğrayın.

Cevizi de üzerine ekleyin.

Zeytinyağı, sumak, nar ekşisi ve tuzu bir kasede karıştırın.

Sosu diğer malzemelerin üzerine ilave edp güzelce harmanlayın.

Afiyet olsun...