GeriMeze Tarifleri Fava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fava tarifi

Fava tarifi

Ege mutfağından harika bir meze ile sofranıza renk katmaya ne dersiniz? Bunun için fava nefis bir alternatif. Kuru bakla ile hazırlanan favaya limon suyu da ilave edilince daha da güzel oluyor. Eğer bir şans vermek isterseniz, fava tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuru bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1,5 demet dereotu
  • 5 dal maydanoz
  • 1 adet limonun suyu
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

Fava tarifi Nasıl yapılır?

Baklayı bir gece önceden ıslatıp bekletin.

Ertesi gün de yıkayıp süzün.

Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinayağında pembeleşene kadar kavurun.

Üzerine baklaları ekleyin.

Daha sonra 3 veya 4 su bardağı da su ilave edin.

Baklalar yumuşayana kadar pişirin.

Ardından ocaktan alıp mutfak robotunda püre haline getirin.

Limon suyunu da ilave edip soğuması için kenara alın.

Son olarak mayadanoz, dereotu ve kırmızı biberle süsleyip servis edin.

Afiyet olsun...