GeriMeze Tarifleri Fava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fava tarifi

Fava tarifi

Akşam yemeğinde Ege mutfağından nefis bir lezzete de yer vermeye ne dersiniz? Bunun için fava harika bir alternatif. Bu tarif kuru bakla ile hazırlandığı için protein açısından da zengin. Ayrıca limon suyu da eklenince tadına doyum olmuyor. Eğer denemek isterseniz, fava tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı kuru bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet limon
  • Tuz

Fava tarifi Nasıl yapılır?

Kuru baklayı akşamdan ıslatın.

Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında kavurun.

Üzerine baklaları ekleyin.

Daha sonra suyunu ve diğer malzemeleri de ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin.

Baklalar pişince ocaktan alıp blender'dan geçirerek püre haline getirin.

En son limonun suyunu ekleyip karıştırın.

Ilık olarak servis edin.

Afiyet olsun...