GeriKahvaltılık Tarifleri Erik reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erik reçeli tarifi

Erik reçeli tarifi

Yaz aylarının en güzel meyvelerinden erik; reçel, marmelat, komposto, hoşaf gibi tariflerle sofralara renk katıyor. Mevsim erikleriyle hazırlanan reçel de kış aylarında kahvaltı sofralarında keyifle tüketiliyor. Peki erik reçeli nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte erik reçeli tarifi...

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 kilogram erik
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı su

Erik reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Erikleri güzelce temizleyip saplarını ayırın.

Ardından ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.

Daha sonra erikleri tencereye alıp üzerini şekerle kaplayın ve kapağını kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.

Ertesi gün orta ateşte kaynamaya bırakın.

Reçeliniz kaynayınca kısık ateşe alıp ara ara karıştırın.

Kıvamı koyulaşınca limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Soğuduktan sonra da reçeli kavanozlara bölüştürün.

Kavanozların ağzını sıkıca kapatıp ters çevirerek karanlık bir yerde saklayın.

Afiyet olsun...