GeriMeze Tarifleri Eğin piyazı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Eğin piyazı tarifi

Eğin piyazı tarifi

Özellikle sıcak havalarda içinizi ferahlatacak bir meze türü olan eğin piyazı her yemeğin yanına yakışabilir bir özellik taşıyor. Çoban salatası gibi hazırlanan eğin piyazı, oldukça kolay yapımı ve her yerde bulunabilen malzemelerle yemeklerinizin yanına bir meze alternatifi arıyorsanız, bu tarif tam size göre… İşte eğin piyazı tarifi ve malzemeleri…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 sivri biber
  • 4 domates
  • 4 soğan
  • 3 salatalık
  • 150 gram çökelek peyniri
  • 300 gram süzme yoğurt
  • tuz
  • 1 çorba kaşığı kuru reyhan ya da 1 demet taze reyhan

Süslemek için;

  • Dereotu
  • Siyah zeytin

Eğin piyazı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle sivri biber, domates, salatalık ve soğanları soyup incecik kıyın.

Taze reyhan kullanacaksanız önceden ayıklayıp yıkayın ve ince ince doğrayın.

Sonrasında hazırladığınız sebzeleri derin bir kaba alın.

Üzerine çökelek peyniri, süzme yoğurt ve tuzu ilave edip iyice karıştırın.

Karışımdan kaşıkla yumruk büyüklüğünde parçalar alıp toplar haline getirerek servis tabağına alın.

Dereotu zeytin ve domatesle süsleyip servis edin. Afiyet olsun…