GeriPilav Tarifleri Dövme pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dövme pilavı tarifi

Dövme pilavı tarifi

Yöresel lezzetlerimizden dövme pilavı tarifi kolay yapımı ve damak çatlatan tadıyla akşam sofralarınıza konuk oluyor. Etli ya da tavuklu hazırlanabilen dövme pilavı tarifini bu kez kuşbaşı et ile hazırladık. Pilav yapımında aşurelik buğday kullanabilirsiniz. İşte, Adana usulü dövme pilavı tarifi detayları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı dövme (Aşurelik buğday)
  • 250 gr. kuşbaşı et
  • 2. 5 su bardağı su (Su oranı buğdayın yapısına göre değişebilir)
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı tepeli tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber

Dövme pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Akşamdan ısladığınız dövmeleri süzerek tarife başlayalım.

Tencereye dövmeyi, eti, tuzu ve suyu ekleyerek kaynatın.

Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Pişirirken etiniz kemikli olursa daha da lezzetli olacaktır.

Pişmesine yakın haşlanmış nohutları ilave edin ve beş dakika kadar kaynatıp altını kapatın.

Sosu için tavada yapınızı eritin ve sıvı yağı da ekleyin.

Yağ iyice kızınca altını kapatın ve dövmenizin üzerine yağı gezdirin.

Yavaşça alt üst ettikten sonra karıştırın.

Üzerine karabiber serpip servis edin.

Afiyet olsun...