GeriBörek Tarifleri Dızmana (Göçmen böreği) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dızmana (Göçmen böreği) tarifi

Dızmana (Göçmen böreği) tarifi

Tadı damağınızda yer edinecek harika bir börek olan dızmananın tarifini sizler için araştırdık. Leziz mi leziz her damak zevkine hitap edebilecek muhteşem Balkan tepsi böreğini siz de evinizde yapabilirsiniz. “Misafirlere çayın yanında ne ikram etsem?” derdinden sizi kolayca kurtaracak dızmana tarifimiz aşağıda...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 400 gram lor peyniri
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Dızmana (Göçmen böreği) tarifi Nasıl yapılır?

Ilık su, ılık süt ve şekeri bir kaba alın ve üzerine mayayı ekleyin.

Çırparak mayayı eritin.

Sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ilave edin ve çırpmaya devam edin.

Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru toparlayın.

Üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalandırın.

Elinizi sıvı yağla yağlayıp mayalanan hamurdan çok büyük olmayan parçalar koparın ve yuvarlayın.

Yuvarlanan parçayı elinizle bastırarak yassılaştırın. Üzerine bolca lor koyup kapatın.

Yağlanmış tepsiye yan yana çok sıkıştırmadan sıralayın.

Tepside de 15 dakika kadar mayalandırın.

Bir kapta üzerine sürülecek malzemeleri iyice çırpıp sosu hazırlayın.

Kaşık ile her yerine denk gelecek şekilde bolca üzerine dökün.

Arzu ederseniz susam ya da çörek otu serpebilirsiniz.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar börek gibi pişirin.

Böreği fırından çıkardıktan sonra üstüne bir tülbent serin ve dinlendirin.

Dinlendikten sonra servis için tabaklara koyabilirsiniz. Afiyet olsun.