GeriPilav Tarifleri Divriği pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Divriği pilavı tarifi

Divriği pilavı tarifi

Divriği pilavı, Sivas mutfağının sevilen lezzetlerinden biri. Tel kadayıf ile hazırlanan Divriği pilavı, sofranızı şölene dönüştürecek. İç pilava benzeyen bu tarif, özel günlerin de vazgeçilmezi. Yanında salata ve sebze yemekleri ile nefis bir menü oluşturabilirsiniz. Peki Divriği pilavı nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için Divriği pilavı tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet küp şeker (Tercihe göre)
  • 1 çay kaşığı tarçın (Tercihe göre)
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2/3 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı kabuksuz badem
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz

 Dışı için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gram kadayıf

Divriği pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Etleri kavurun. Etler pişince karabiber ve tuzu ekleyin.

Pilav için farklı bir tencerede yağı ısıtın ve bademleri ilave edip kavurun.

Pirinci yıkayıp süzün ve tencereye alıp kavurun.

Üzerine baharatları, şeker ve tuz ekleyin. Birkaç dakika sıcak suda bekletilmiş kuş üzümünü de tencereye alın.

En son nuhutu ilave edin ve pirincin üzerini çok az geçecek şekilde sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Eğer suyu yeterli gelmezse su ekleyin.

Pilav piştikten sonra dinlendirin ve üzerine kavurduğunuz etleri ilave edinç

Fırına ve ısıya uygun bir tencereyi tereyağı ile yağlayın.

Kadayıfı da birbirinden ayırıp kaba eşit şekilde yayın.

Kadayıfı uzunlamasına ve orta kısmı çukur olacak şekilde düzleştirerek yayın.

Pilavı orta kısma yerleştirin ve üzerini kadayıfla kaplayıp 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında kadayıflar kızarana kadar pişirin.

Ters çevirerek servis edin.

Afiyet olsun...