GeriMeze Tarifleri Çerkez Tavuğu Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çerkez Tavuğu Tarifi

Çerkez Tavuğu Tarifi

Çerkez tavuğu ya da asıl adıyla Çerkes tavuğu sevdiklerinize ikram edebileceğiniz lezzetli bir meze seçeneğidir. Özellikle cevizli sosuna bayılacağınızı iddia ediyoruz ve Çerkez tavuğu tarifi nasıl yapılır merak edenlere, hemen aşağıda malzemeleri ve yapım aşamalarını paylaşıyoruz. Şimdiden afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 buçuk su bardağı tavuk suyu
  • 300 gram ceviz içi
  • 3 diş sarımsak
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Çerkez Tavuğu Tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir tencere içinde derisini ayırdığınız tavuğun üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlayın.

Haşladığınız tavuk suyunu kenara alın, tavuğu da soğuması için bekletin.

Rondodan çevizleri çekin

Yumuşayana kadar haşladığınız soğuyan tavukları da rondodan geçirin.

Sarımsakları incecik kıyın ve üzerine tuzu ekleyip ezin.

Ardından çektirdiğiniz ceviz içini ilave edip karıştırın.

Kenara aldığınız tavuk suyunu derin bir kapta ufalanmış bayat ekmek içlerinin üzerine azar azar ekleyip yumuşatın.

Ekmeklerin üzerine cevizi ekleyin.

Son olarak tavukları da ilave edip karıştırın.

Bir sos tavasında tereyağı, zeytinyağı ve toz kırmızı biberi karıştırıp kızdırın.

Çerkez tavuğunuzun üzerine gezdirip servis edebilirsiniz.